Γερμανοί νεαροί αθλητές παρήλασαν με το ΔΝΟΗ στην Ηγουμενίτσα τιμώντας την 28η Οκτωβρίου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Γερμανοί νεαροί αθλητές παρήλασαν με το ΔΝΟΗ στην Ηγουμενίτσα τιμώντας την 28η Οκτωβρίου

Γερμανοί νεαροί αθλητές παρήλασαν με το ΔΝΟΗ στην Ηγουμενίτσα τιμώντας την 28η Οκτωβρίου

Μια έκπληξη επεφύλαξε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, καθώς μαζί με τα παιδιά του ΔΝΟΗ, παρήλασαν και νεαροί αθλητές από το Βερολίνο.

Ο ΔΝΟΗ, εδώ και μερικά χρόνια έχει αδελφοποιηθεί με τον αντίστοιχο Όμιλο από τη γερμανική πόλη και έχει αναπτύξει ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις, καθώς έχουν επισκεφθεί δεκάδες αθλητές του ΔΝΟΗ τη Γερμανία και αντίστοιχα οι Γερμανοί αθλητές έχουν επισκεφθεί την περιοχή μας, στο πλαίσιο προγράμματος για την ελληνογερμανική φιλία.
Μάλιστα ο Γερμανικός Όμιλος έχει κάνει και δωρεές σκαφών προς το ΔΝΟΗ.

Οι νεαροί αθλητές των δύο χωρών έστειλαν με αυτόν τον τρόπο, το μήνυμα για την ειρήνη, τη φιλία και τη συνύπαρξη των λαών.

Ο ΔΝΟΗ σε ανακοίνωσή του, αναφέρει: 

 "Θυμόμαστε για το αύριο"

Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα μνήμης για την Ελλάδα. Μνήμης για τους αγώνες και τη διεκδίκηση της Ελευθερίας. Μνήμης και τιμής για τους ανθρώπους που πρόσφεραν τη ζωή τους για αυτό τον αγώνα.

Οι λαοί, όμως, που επιδιώκουν την επικράτηση της Ειρήνης και της δημιουργικής συμπόρευσης των λαών για το μέλλον, επενδύουν στη συνεργασία, τη γνωριμία των λαών, στην άμβλυνση των διαφορών, του ρατσισμού και των προκαταλήψεων.

Αυτό το όραμα έχουμε στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας και το υλοποιούμε έμπρακτα με το πρόγραμμα του ΕΓΙΝ «Θυμόμαστε για το αύριο». Έτσι καλωσορίζουμε τους προσκεκλημένους μας από το Βερολίνο που εμφορούνται από τις ίδιες ιδέες με εμάς, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής που εκπονούμε. 

Δίνουμε την ευκαιρία στους νέους και των δυο χωρών, ακόμα και σε μια τόσο ιδιαίτερη μέρα, να συνομιλήσουν και να σχεδιάσουν το μέλλον ελπιδοφόρα. Να αξιοποιήσουν δημιουργικά τα διδάγματα του παρελθόντος και να αποτελέσουν τους πυλώνες για τη διάδοση του ανθρωπισμού.

Η εικόνα των ομάδων και των δυο χωρών, που παρελαύνουν μαζί, ενυλώνοντας και το γνήσιο αθλητικό πνεύμα και την έμπρακτη προσπάθεια για την ειρηνική συμβίωση των λαών, αποτελεί για τον ΔΝΟΗ, θεμελιώδη αρχή και έναυσμα για έμπνευση για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου