Ο Μάριος Κάτσης στο ITV για τα ελληνοτουρκικά, την ακρίβεια και τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Ο Μάριος Κάτσης στο ITV για τα ελληνοτουρκικά, την ακρίβεια και τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μάριος Κάτσης στο ITV για τα ελληνοτουρκικά, την ακρίβεια και τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών θεμάτων. Ενώ ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση του με τον Ερντογάν έλεγε ότι θα έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι, δεν πέρασαν λίγες εβδομάδες και η Τουρκία δεν αμφισβητεί μόνο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και την κυριαρχία απαιτώντας και αποστρατικοποίηση των νησιών», είπε στο περιφερειακό κανάλι της Ηπείρου IΤV και στον Βλάση Ντόκα, ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης.

«Η χώρα πορεύεται χωρίς εθνική στρατηγική στα θέματα εξωτερικής πολιτικής χωρίς μέση και τέλος ενώ δεν ενημερώνει τους έλληνες πολίτες και τη Βουλή για το πώς εμπλέκεται η χώρα με αποστολή όπλων στην Ουκρανία με τις εν κρυπτώ αποφάσεις της κυβέρνησης». Για το ζήτημα των συμμαχιών της χώρας και της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθηθεί ο κ. Κάτσης ανέφερε « η χώρα χρειάζεται να σταματήσει τη στρατηγική του δεδομένου συμμάχου και του προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης δίνοντάς τα όλα σε ΗΠΑ, Γερμανία και Ε.Ε. και το μόνο που κερδίζουμε είναι να μας λένε βρείτε τα με την Τουρκία. Απαιτείται ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική προκειμένου να πετύχουμε καταδίκες και κυρώσεις απέναντι στην Τουρκική παραβατικότητα όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στη βάση του διεθνούς δικαίου που είναι σύμμαχός μας και πάντα με ανοιχτό διάλογο».

Στο μέτωπο της ακρίβειας και την τραγική κατάσταση που βιώνει η μέση ελληνική οικογένεια δεδομένου του δημοσιονομικού περιθωρίου που έχει η ελληνική οικονομία ο βουλευτής Θεσπρωτίας είπε δεικτικά «όταν η κυβέρνηση λέει ότι δεν έχει δημοσιονομικά περιθώρια να στηρίξει την ελληνική κοινωνία εν μέσω ακρίβειας θα έπρεπε να το σκεφτεί καλύτερα όταν έχει μοιράσει 7δις σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να δίνει χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων σε μέτρα που επιδοτούν την αισχροκέρδεια λίγων και ισχυρών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Η κατάσταση είναι τραγική οι πολίτες δεν μπορούν αν πληρώσουν και το ρεύμα και τη βενζίνη. Απαιτούνται δραστικά μέτρα που περιορίζουν τον μηχανισμό της ακρίβειας όπως πλαφόν στη χονδρική τιμή ρεύματος και μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και στα βασικά είδη τροφίμων για να δει ανακούφιση ο κόσμος στην τσέπη του».

Τέλος αναφορικά με την κατάσταση των ελλείψεων σε προσωπικό στο νοσοκομείο Φιλιατών και το πολιτικό ζήτημα που ξέσπασε στην Θεσπρωτία ο Μάριος Κάτσης τοποθετήθηκε λέγοντας ότι « Το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι προσωπικό με τον συνάδελφό μου της Νέας Δημοκρατίας. Όσα ανέδειξα στην ερώτησή μου προς τη Βουλή και στις ανακοινώσεις μου που έχουν φέρει σε τραγική κατάσταση το νοσοκομείο Φιλιατών, τα αναφέρουν δημόσια και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας και ο διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου. Εμείς στηρίξαμε το νοσοκομείο σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και σε προσλήψεις, ανοίξαμε κλινικές που ήταν κλειστές» ανέφερε ενώ στη συνέχεια τόνισε με νόημα απατώντας στην πρόκληση του βουλευτή της ΝΔ κ. Γιόγιακα να επισκεφτούν μαζί το νοσοκομείο και την 6η ΥΠΕ ανέφερε πως «μόνοι τους τα έχουν κάνει μαντάρα και θα αναλάβουν την ευθύνη. Αν οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ είναι στριμωγμένοι επειδή δεν τους ακούει η κυβέρνησή τους είναι δικό τους θέμα. Εγώ δεν έχω καμία δουλεία να πάω στην 6η ΥΠΕ που πρωτοστάτησε στη διασπάθιση χρήματος με αναθέσεις σε υγειονομικό υλικό στην διάρκεια της πανδημίας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου