Απολογισμός Καχριμάνη: Αποχώρηση Γ. Ζάψα, σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Απολογισμός Καχριμάνη: Αποχώρηση Γ. Ζάψα, σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση

Απολογισμός Καχριμάνη: Αποχώρηση Γ. Ζάψα, σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση

Μαραθώνια και σε πολλά σημεία επαναλαμβανόμενη ήταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου που μοναδικό θέμα είχε τον απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής.

Ένα από τα στοιχεία που την χαρακτήρισαν ήταν η σαφής πολιτική διαφοροποίηση του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Σιαράβα, γεγονός που υποβαθμίστηκε από τον Περιφερειάρχη, υποστηρίζοντας ότι εξέφρασε θέσεις και απόψεις της Περιφερειακής Αρχής.

Η παράταξη του Γιώργου Ζάψα αποχώρησε μετά από μία εκρηκτική συζήτηση στην έναρξη της συνεδρίασης.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός μιλώντας για στασιμότητα στην Ήπειρο, ενώ σημείωσε ότι σε όλα τα μεγάλα θέματα όπως οι οδικές υποδομές, τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η Περιφερειακή Αρχή έχει να παρουσιάσει μηδενικό έργο.
«Μάλλον ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα. Ο Περιφερειάρχης στις μισές του κουβέντες ασκούσε κριτική στον εαυτό του για όσα δεν έκανε τα προηγούμενα χρόνια» σχολίασε ο κ. Ριζόπουλος.

Αναφερόμενος στα έργα υποδομής είπε ότι όπως ήταν η Ήπειρος τα προηγούμενα χρόνια έτσι εξακολουθεί να είναι.
«Και ζητάτε πίστωση χρόνου. Το λάθος έγινε στις 26 Μαίου, δεν θα ξαναγίνει, δεν μπορούν οι Ηπειρώτες να σας δώσουν τέταρτη θητεία για να μένουν στάσιμοι και να οπισθοδρομούν» σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος.
Υποστήριξε ότι ήταν ο πρώτος που άνοιξε το θέμα για το Πάρκο Υψηλής Έρευνας και καυτηρίασε τις συνεχείς αλλαγές για τον προϋπολογισμό του έργου. «Καταφέρατε να αμφισβητεί το κύρος της πολιτικής και να συρθούμε όλοι μαζί στο Πειθαρχικό. Η εξουσία πολλά χρόνια φθείρει. Πρέπει να απαλλάξετε τον τόπο από αυτή την οπισθοδρομική πολιτική» κατέληξε.

Αιχμηρός στην κριτική του υπήρξε και ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον» Δημήτρης Δημητρίου. Μάλιστα ευχαρίστησε τον Κώστα Σιαράβα καθώς, όπως είπε, πρότεινε προς την Κυβέρνηση, όλα όσα σκόπευε να προτείνει και η παράταξή του.
«Δεν είναι απολογισμός.. Άκουσα αυτά που θα γίνουν. Τα έργα που ανέφερε ο Περιφερειάρχης είναι όλα σε εξέλιξη. Για πολλά, όπως η τουριστική προβολή, δεν έχουμε μετρήσιμο αποτέλεσμα. Το να μένουμε με τις απορίες σε έναν απολογισμό είναι ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Δημητρίου.

Ανέφερε το έντονο ενδιαφέρον της παράταξής του για τις οδικές συνδέσεις Ιωαννίνων Κακαβιάς και Ιόνιας Πρέβεζας και εξέφρασε την αγωνία του για την δημοπράτηση του πρώτου εντός του έτους όπως είναι η κυβερνητική δέσμευση.
«Στήριξα τα έργα του Πάρκου Έρευνας και του Κλειστού της ξιφασκίας. Και τα στήριξα από την αρχή. Θα διατυπώσω όμως για μία φορά ακόμη τον διαφορετικό τρόπο υλοποίησης των έργων. Πρώτα σχεδιάζουμε, κάνουμε μελέτες, παίρνουμε άδειες και μετά υλοποιούμε» τόνισε ο κ. Δημητρίου.

Ο Γιώργος Πρέντζας, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης αναφέρθηκε εκτενώς στο κομμάτι της υγείας και της στήριξης των νοσοκομείων, καταλογίζοντας ευθύνες και στην Περιφερειακή Αρχή και στην Κυβέρνηση.
Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα με αφορμή την μελέτη Ιόνιας Πρέβεζας που πέρασε στην ευθύνη της Περιφέρειας, τόνισε ότι «δεν έχουμε εικόνα για το ΕΣΠΑ 2014-20 και που βρίσκεται, δεν ξέρουμε τίποτα για το νέο ΕΣΠΑ και με ποιους πόρους θα γίνει».

Σχετικά με το Κλειστό της ξιφασκίας σημείωσε ότι μείζονα ερωτήματα για το κόστος και τη χρήση του μένουν αναπάντητα.
Καυτηρίασε και τους χειρισμούς στο Πάρκο Υψηλής Έρευνας καθώς ακόμη δεν έχει γνωστοποιηθεί η μελέτη βιωσιμότητας του έργου.
Αναφέρθηκε επίσης στην διαχείριση των απορριμμάτων σημειώνοντας πως όλες οι αποφάσεις ευνοούν μόνο την ΤΕΡΝΑ.
«Εμείς θα συνεχίσουμε να ερευνούμε, να ζητάμε και να μην δίνουμε άλλοθι στις επιλογές της Περιφερειακής Αρχής. Πιο κρυφή διπλωματία δεν υπάρχει σε άλλη περιφερειακή αρχή. Αποτέλεσμα από τον απολογισμό για τη ζωή των Ηπειρωτών δεν ακούσαμε» κατέληξε ο κ. Πρέντζας.

Ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης Ζώης Γαλατάς χαρακτήρισε τον απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής ως επανάληψη αυτών των προηγούμενων ετών. «Καμία αυτοκριτική, καμία διεκδίκηση» είπε χαρακτηριστικά και έκανε κριτική σε επιμέρους ζητήματα.

Τέλος ο Κώστας Νουτσόπουλος επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Ήπειρος» σημείωσε ότι δεν υπήρξε κριτική και αυτοκριτική από την Περιφερειακή Αρχή, με εξαίρεση τον κ. Σιαράβα. «Ήταν έκθεση ιδεών, ελπίζω στο μέλλον να απαριθμήσουν πραγματικά έργα και στοιχεία» είτε ο κ. Νουτσόπουλος σημειώνοντας ότι η κατασκευή του δρόμου Ιωαννίνων- Κακαβιάς θα πρέπει να είναι τετράιχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου