Η ιστορία του Αεροδρομίου της Παραμυθιάς ζωντάνεψε στο θέατρο Καρκαμίσι - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Η ιστορία του Αεροδρομίου της Παραμυθιάς ζωντάνεψε στο θέατρο Καρκαμίσι

Η ιστορία του Αεροδρομίου της Παραμυθιάς ζωντάνεψε στο θέατρο Καρκαμίσι

Η ιστορία του Αεροδρομίου Παραμυθάς στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ζωντάνεψε το πρωί του Σαββάτου στο Θέατρο Καρκαμίσι, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Ευθύμιου Σέρμπη «Μνήμες στην Κοιλάδα των Παραμυθιών – Η ιστορία του αεροδρομίου Παραμυθιάς κατά τον Β’ΠΠ»

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, ο Δήμαρχους Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ντάγκας. Την Μητρόπολη Παραμυθιάς, εκπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος Βελισσάριος Σάντας.

Παρουσιαστής και συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Προεδρος του ΦΟΠ, Χαράλαμπος Παντελής, ενώ για το βιβλίο μίλησαν, ο συγγραφέας Ευθύμιος Σέρμπης και ο ομότιμος καθηγητής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Παναγιώτης Τσαμάτος.

Χαιρετισμούς απεύθυναν, ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης και η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη, με τον Δήμαρχο Σουλίου να δεσμεύεται για την κατασκευή μνημείου στο χώρο του αεροδρομίου προς τιμήν των πεσόντων συμμάχων (18 πιλότων) που σκοτώθηκαν υπηρετώντας στο αεροδρόμιο κατά την διάρκεια του πολέμου.

Το βιβλίο του συγγραφέα Ευθύμιου Σέρμπη κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020 και στις 470 σελίδες του πραγματεύεται λεπτομερώς την ιστορία και τη δραστηριότητα του αεροδρομίου Παραμυθιάς από το 1940 έως το 1945, μέσα από μία ενδελεχή ιστορική έρευνα δεκατεσσάρων χρόνων, αποτελώντας ένα σύγγραμμα εξαιρετικού ενδιαφέροντος και σημαντική παρακαταθήκη της τοπικής Ιστορίας. Οι συνθήκες της πανδημίας αμέσως μετά την έκδοση του βιβλίου ευθύνονται για την καθυστέρηση της παρουσίασης, η οποία πραγματοποιείται δύο χρόνια μετά την έκδοσή του.

Την εκδήλωση υποστήριξε ο Δήμος Σουλίου, η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (Ε.Λ.Σ.Η.) και ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Παραμυθιάς (Φ.Ο.Π).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου