Και… πισίνα στο Δρέπανο - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Και… πισίνα στο Δρέπανο

Και… πισίνα στο Δρέπανο

Θετική απόφαση έλαβε κατ’ αρχάς, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για την κατασκευή πισίνας 200 τ.μ., στο Κεντρικό κατάστημα του Δρεπάνου, μετά από αίτηση που υπέβαλε στο Δήμο Ηγουμενίτσας, η επιχειρηματίας που έχει μισθώσει και εκμεταλλεύεται το κατάστημα.

Μια αίτηση που συνοδεύεται από ένα απλό διάγραμμα που δείχνει τη θέση της πισίνας σε σχέση με το κατάστημα και τη θάλασσα, και τις διαστάσεις (μήκος – πλάτος) χωρίς όμως να αναφέρεται το βάθος της εκσκαφής που απαιτείται!

Πέραν από το… σουρεαλιστικό της πρόθεσης κατασκευής πισίνας σε απόσταση, μόλις 3-4 μέτρων από εκεί που σκάει το κύμα, η αίτηση, δεν συνοδεύεται από κάποια έστω προμελέτη, που να αναφέρει πως θα κατασκευαστεί η πισίνα, τι περιβαλλοντικές επιπτώσεις υπάρχουν από την εκσκαφή τέτοιου είδους σε μια διαβρωμένη παραλία – όπως τον περασμένο χειμώνα όλοι διαπιστώσαμε, αν επιτρέπεται η κατασκευή μιας τέτοιας υποδομής στην προστατευόμενη περιοχή natura και με ποιους περιβαλλοντικούς όρους, αν η αδειοδότηση της πισίνας μπορεί να γίνει από το Δήμο ή χρειάζεται π.χ. και η σύμφωνη γνώμη του Οργανισμού Λιμένος ή άλλου φορέα του Δημοσίου, πού θα καταλήγουν τα χημικά που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της πισίνας και μια σειρά άλλων ερωτημάτων που ούτε η αίτηση του ιδιώτη, ούτε η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου απαντά.


Το μόνο που φωτίζει η εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Τσουμάνη, είναι ότι τουλάχιστον, το κόστος των απαιτούμενων μελετών για την πισίνα δίπλα στην θάλασσα, θα πληρώσουν οι Δημότες της Ηγουμενίτσας, καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εισήγηση, οι εργασίες θα γίνουν “σύμφωνα με τη μελέτη που θα συνταχθεί από το Δήμο Ηγουμενίτσας”.


Αφού συνταχθεί η μελέτη, το Δημοτικό Συμβούλιο θα επανέλθει και θα επανεξετάσει το ζήτημα, “ώστε να μην βάλει τον μισθωτή σε δαπάνες αδειοδότησης”, αν δεν δοθεί η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή της πισίνας.

ΠΗΓΗ: vdella.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου