Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή εκδήλωση του ΚΚΕ (μ-λ) την Πέμπτη στην Πλατεία Δημαρχείου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή εκδήλωση του ΚΚΕ (μ-λ) την Πέμπτη στην Πλατεία Δημαρχείου

Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή εκδήλωση του ΚΚΕ (μ-λ) την Πέμπτη στην Πλατεία Δημαρχείου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ του ΚΚΕ (μ-λ) την ΠΈΜΠΤΗ 21/4 στις 7.30μμ - πλατεία Δημαρχείου - Ηγουμενίτσα

Για να ΖΗΣΟΥΜΕ πρέπει να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

Ο Ουκρανικός λαός πληρώνει με αίμα, καταστροφή και προσφυγιά, το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα στην ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας και τα ιμπεριαλιστικά-πολεμικά βήματα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας μια ηγεσία (Ζελένσκι) ενεργούμενο των αμερικανοΝΑΤΟϊκών. Οι λαοί της περιοχής, της Ευρώπης και όλου του κόσμου, βρίσκονται σε κίνδυνο!

Η Ελλάδα εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο αυτό. Η πολιτική του συστήματος και της κυβέρνησής του, την έχει μετατρέψει σε ορμητήριο και προγεφύρωμα των αμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων. Η ομιλία Ζελένσκι και η προβολή των ναζιστικών ταγμάτων στη Βουλή, οι απελάσεις των Ρώσων διπλωματών με απαίτηση των ΗΠΑ και στο πλαίσιο των αντίστοιχων κινήσεων των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών προετοιμάζουν τα χειρότερα..

Οι λαοί βρίσκονται μπροστά στον άμεσο κίνδυνο της μαζικής εξαθλίωσης! Ο λαός μας, σε μια χώρα παράρτημα των μονοπωλίων της ΕΕ και των ΗΠΑ, σε μια χώρα που η παραγωγή της δεν εξασφαλίζει ούτε τη διατροφική επάρκειά του, απειλείται άμεσα να μην μπορεί να καλύψει τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του σε ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα. Οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, μαζί με τα προκλητικά ψίχουλα των κυβερνητικών μέτρων, πνίγονται από την παρόξυνση της ακρίβειας που φέρνει ο πόλεμος και η πλήρης στοίχιση της κυβέρνησης στον Δυτικό πόλεμο των κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία

Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση της ΝΔ και με την συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ συνεχίζει και κλιμακώνει την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική της. Με την προώθηση του νόμου Χατζηδάκη, επιβάλλει μεσαιωνική εκμετάλλευση και κατάργηση του δικαιώματος στην οργάνωση και στην πάλη των εργατών και των εργαζομένων. Με το «νέο ΕΣΥ», συντρίβει εν μέσω πανδημίας όποιο δικαίωμα απέμεινε στη δωρεάν περίθαλψη του λαού. Με τα ταξικά και αντιδραστικά μέτρα, χτυπούν μαζικά το δικαίωμα των παιδιών του λαού στις σπουδές και στη δουλειά. Με νομοθετικές διατάξεις και καταστολή, καταργούν και χτυπούν τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις ελευθερίες του λαού και της νεολαίας.

Σε όλες τις αγωνίες και τα εκρηκτικά ερωτήματα που συσσωρεύονται στον εργαζόμενο λαό και στη νεολαία, μία είναι η ρεαλιστική απάντηση: ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. Για το ψωμί και τη δουλειά. Για τις συλλογικές συμβάσεις, τη διεκδίκηση αυξήσεων σε μεροκάματα, μισθούς συντάξεις, επιδόματα ανεργίας που να καλύπτουν το κόστος ζωής. Για την απόκρουση και ανατροπή του αντεργατικού τερατουργήματος Χατζηδάκη. Για το δικαίωμα στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη και στις δωρεάν σπουδές, για όλους. Για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών, για το δικαίωμα στην οργάνωση, στη διαδήλωση, στην απεργία, στη μαζική πάλη. Για την απεμπλοκή της χώρας από τον άδικο πόλεμο, για να μην γίνουν οι λαοί κρέας στα κανόνια ενός γενικευμένου μακελειού. Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε.

Οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να γίνουν βήμα πάλης σε αυτή την κατεύθυνση. Να στείλουν παντού και δυνατά αυτό το μήνυμα. Ο εργαζόμενος λαός είναι εδώ και αγωνίζεται! Ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και το κεφάλαιο. Αγωνίζεται για να ζήσει. Αγωνίζεται για να κατακτήσει την ειρήνη, μαζί με όλους τους λαούς. Αγωνίζεται για να κατακτήσει μια ανεξάρτητη χώρα, μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, μια κοινωνία σοσιαλιστική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου