ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: Αντινατοϊκή συγκέντρωση την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: Αντινατοϊκή συγκέντρωση την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα

ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: Αντινατοϊκή συγκέντρωση την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 18-02-2022 στις 6.30 μ.μ στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας
κ. ο. Θεσπρωτίας ΚΚΕ (μ-λ)

70 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΤΟ Η ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΧΟΥΝΤΕΣ-ΠΟΛΕΜΟΙ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Στις 18 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ένταξη τη χώρας μας στο ΝΑΤΟ. Στις 18 Φεβρουαρίου του 1952 η Ελληνική Βουλή επικυρώνει την είσοδο της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, τον πιο βάρβαρο ιμπεριαλιστικό στρατιωτικό σχηματισμό του πλανήτη. Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε το 1949 με πρωτοβουλία των φονιάδων των λαών Αμερικάνων και με βασικό στόχο την προώθηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ και του δυτικού στρατοπέδου σε ολόκληρη τη περιοχή της Ευρώπης και όχι μόνο, και σε κόντρα με τη σοσιαλιστική (τότε) Σοβιετική Ένωση και τις Λαϊκές Δημοκρατίες.

70 χρόνια ΝΑΤΟ και οι λαοί ολόκληρου του κόσμου συνεχίζουν να βιώνουν στο πετσί τους τη βάρβαρη και αιματηρή ιστορία της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας. Μέσα σε αυτές τις δεκαετίες οι ιμπεριαλιστές φονιάδες αιματοκύλησαν περιοχές, διαμέλισαν χώρες, γέννησαν καραβάνια προσφύγων και μεταναστών, έσπειραν τον πόλεμο την πείνα και τον θάνατο σε ολόκληρο το κόσμο. Οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας και ολόκληρων των Βαλκανίων, οι λαοί του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας, έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται κρέας για τα κανόνια της γεωπολιτικής κυριαρχίας και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Το ΝΑΤΟ μέχρι και σήμερα συνεχίζει να είναι καθοριστικός παράγοντας για το ξέσπασμα νέων θερμών εντάσεων και εστιών πολέμου. Η ευρύτερη περιοχή μας συνεχίζει να φλέγεται και να εγκυμονεί τεράστιους κίνδυνους. ΗΠΑ και ΕΕ, με όχημα το ΝΑΤΟ, «στραγγαλίζουν» και γεμίζουν «σιδερικά» έτοιμα να εκραγούν τις χώρες της βόρειας Ευρώπης και των Βαλκανίων ενώ ταυτόχρονα περισφίγγουν απειλητικά τα σύνορα της Ρωσίας.

Η Ουκρανία είναι ξανά «καζάνι έτοιμο να εκραγεί» με τραγικές συνέπειες για τους λαούς ολόκληρης της περιοχής και του κόσμου. Ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας οξύνεται επικίνδυνα φτάνοντας την Ουκρανία ένα βήμα πριν τον πόλεμο.

70 χρόνια μέχρι σήμερα το ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα που το συγκρότησαν έχουν αφήσει αιματοβαμμένη σφραγίδα και στην ιστορία της χώρας μας. Ο λαός μας έχει να θυμάται: από την αμερικανοκίνητη Χούντα και τη μαύρη 7ετία, μέχρι τον καθοριστικό ρόλο της λυκοσυμμαχίας στην ένταση των ανταγωνισμών στη περιοχή και τις «σειρήνες πολέμου» που ουκ ολίγες φορές ήχησαν για τις γειτονικές χώρες.

Η εξαρτημένη από ΗΠΑ και ΕΕ αστική τάξη της χώρας μας και το πολιτικό της προσωπικό, πιστοί στο δόγμα «ανήκουμε στη Δύση», από την πρώτη στιγμή της ένταξης στο ΝΑΤΟ μέχρι και σήμερα, κραυγάζουν έτοιμοι να δώσουν γη και νερό για λογαριασμό των ιμπεριαλιστικών αφεντικών τους. Όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και ιδίως αυτές των τελευταίων ετών, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο των ΝΑΤΟικών φονιάδων. Αναβαθμίζουν τις ήδη υπάρχουσες στρατιωτικές βάσεις και δημιουργούν νέες σε ολόκληρη τη χώρα (λιμάνια, αεροδρόμια και περιοχές ολόκληρες) για λογαριασμό της ΝΑΤΟικής πολεμικής μηχανής. Την ίδια στιγμή, ετοιμάζουν τη νεολαία «για κρέας στα κανόνια τους» με άμεση εμπλοκή σε θερμά μέτωπα.

Η μαύρη επέτειος των 70 χρόνων από την ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από το λαό και τη νεολαία της χώρας μας. Ο αγώνας ενάντια στο ΝΑΤΟ, τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους, την ΕΕ και τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που θεριεύουν ξανά, πρέπει και μπορεί να μαζικοποιηθεί. Οι φωνές ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό και τον εθνικισμό, ιδίως τη περίοδο που οι κυρίαρχοι του πλανήτη σπέρνουν ξανά μίση και ετοιμάζονται να θερίζουν πολέμους, πρέπει και μπορούν να πυκνώσουν, να γίνουν κίνημα αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό, σε αλληλεγγύη και κοινή πάλη με όλους τους λαούς της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου