Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις διακοπές ρεύματος στο Δήμο Σουλίου: "Η απελευθέρωση της ενέργειας μας ρίχνει στο σκοτάδι και το κρύο" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις διακοπές ρεύματος στο Δήμο Σουλίου: "Η απελευθέρωση της ενέργειας μας ρίχνει στο σκοτάδι και το κρύο"

   Το ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις διακοπές ρεύματος στο Δήμο Σουλίου: "Η απελευθέρωση της ενέργειας μας ρίχνει στο σκοτάδι και το κρύο"

Μια βροχόπτωση που είχε προβλεφτεί από τους επιστήμονες οδήγησε την Παραμυθιά και τις γύρω περιοχές να μείνουν χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες. Στο 21ο αιώνα για πολλές ώρες έμμειναν χωρίς ρεύμα και θέρμανση εκατοντάδες κάτοικοι ανάμεσα τους ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά καθώς επίσης και δεκάδες επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα καταστήματα λιανικού εμπορίου (super markets, μπακάλικα, κρεοπωλεία κ.α) του κέντρου της Παραμυθιάς δεν λειτούργησαν ή υπολειτούργησαν. Μια βροχόπτωση στάθηκε ικανή να μας γυρίσει δεκαετίες πίσω.

Όσοι επιδιώκουν να ρίξουν το φταίξιμο στα "ακραία καιρικά φαινόμενα" θέλουν να κρύψουν ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής απελευθέρωσης της Ενέργειας, της πολιτικής ιδιωτικοποίησης κρίσιμων και αναγκαίων τομέων της λειτουργίας της χώρας που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις. Η υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ, το καθεστώς των εργολαβιών ως κεντρικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των βλαβών, οι περικοπές στη συντήρηση δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, στην αναβάθμιση και τη συντήρηση του δικτύου. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο τοπικός ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να λειτουργήσει ταυτόχρονα μέχρι μόνο 2 συνεργεία αποκατάστασης βλαβών για όλο το νομό και την Πάργα.

Οι αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ για «νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες», για «γαλάζια golden boys» και για «πούλημα του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ σε fund» είναι τουλάχιστον υποκριτικές γιατί η διαδικασία ξεπουλήματος της ΔΕΗ, που είχε ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν σταμάτησε αλλά συνεχίστηκε. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έφερε το Ν.4425/2016 ο οποίος ευθυγραμμίζει την ελληνική χονδρεμπορική αγορά με το target model (μοντέλο στόχου) της ΕΕ που εφαρμόζει σήμερα η ΝΔ.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως η «απελευθέρωση» της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος και η «πράσινη μετάβαση» που στηρίζει και οΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα άλλα τα αστικά κόμματα, για να διασφαλιστούν νέα πεδία εγγυημένης κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους, όχι μόνο δεν έφερε φθηνό ρεύμα αλλά καταδικάζει το λαό σε ενεργειακή φτώχεια και μπλακ αουτ. Καταστρέφει το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον απ’ την επέλαση των ΑΠΕ σε κάθε βουνό, με τα εργοστάσια βιομάζας όπως γίνεται στο Δήμο Σουλίου.

Μόνο ένας ενεργειακός σχεδιασμός, απαλλαγμένος απ’ το καπιταλιστικό κέρδος, μπορεί να διασφαλίσει φθηνή και επαρκή ηλεκτρική ενέργεια, αξιόπιστα δίκτυα μεταφοράς και διανομής για να ικανοποιούνται με επάρκεια και αξιοπιστία οι διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, να προστατεύεται το περιβάλλον. Προϋπόθεση γι΄αυτό είναι νάχει ο λαός στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας και την εξουσία.

Για να ανοίξει αυτός ο δρόμος χρειάζεται ο λαός να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να συγκρουστεί με αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, το κράτος, τις κυβερνήσεις, την ΕΕ που στηρίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να μην περιμένει λύσεις απ΄ τα πάνω γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Καλούμε το λαό να εμπιστευτεί την δύναμή του, να οργανώσει την πάλη του και να διεκδικήσει:

- Την άμεση αποζημίωση στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλων των ζημιών που έχουν γίνει.

- Την κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την Ενέργεια.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να σταματήσει το αίσχος με τις εργολαβίες.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 13/1/2022
ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου