Η θρησκοληψία και η δεισιδαιμονία δεν συνυπάρχουν με την πίστη - Του Κων/νου Τζέκη - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Η θρησκοληψία και η δεισιδαιμονία δεν συνυπάρχουν με την πίστη - Του Κων/νου Τζέκη

Η θρησκοληψία και η δεισιδαιμονία δεν συνυπάρχουν με την πίστη - Του Κων/νου Τζέκη

Δυστυχώς μια μικρή μερίδα πιστών που τακτικά εκκλησιάζονται φάνηκε ότι είναι ικανή να αλλάξει την εικόνα της χώρας μας αφού εγκλωβισμένη σε παλιού καιρού και αμφίβολης προέλευσης δοξασίες εξυπηρετούν απόλυτα συμφέροντα καταδιώκοντας εκείνους που τάχατες εργάζονται για τον αφανισμό της ανθρωπότητας. Το δυστύχημα επίσης είναι ότι η μεγάλη μερίδα του κλήρου και του πιστού λαού σιωπά ή αντιδρά καθυστερημένα και ελάχιστα και αφήνει στους αρνητές απεριόριστα περιθώρια δράσης.

Σ’ αυτές τις αγκυλώσεις προστέθηκαν με τον καιρό δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις σχετικές με προφητείες αλλά και αποσπάσματα επιστημόνων απομονωμένα από κείμενα που πρεσβεύουν αντίθετα με τα διαφαινόμενα συμπεράσματα. Έτσι μεγάλη μερίδα των ελάχιστων υποστηρίζει μετά πάθους πως οι Άγιοί μας έχουν προβλέψει το μέλλον της ανθρωπότητας και ισχυρίζονται ότι ο σατανάς έφερε τον ιό αλλά και το «μπόλι» να τσεκάρουν τον άνθρωπο και να τον οδηγήσουν ποιος ξέρει σε ποιες καταστροφικές για την ανθρωπότητα κακοτοπιές. Δεν μας λένε όμως οι οραματιστές ο Θεός που βρίσκεται; Γιατί αφήνει το δημιούργημά του να καταστραφεί; Γιατί σε όλες τις ¨προφητείες¨ απουσιάζει ο Θεός;

Με αυτές τις περισπούδαστες μελέτες και διαπιστώσεις διασύρονται, δυστυχώς, τα ονόματα Αγίων και συγχρόνων ηγετών της Εκκλησίας ονόματα σπουδαίων επιστημόνων και ερευνητών, Κυβερνήσεις και ηγέτες και οδηγούνται στα Νοσοκομεία ετοιμοθάνατοι αρνητές και άνθρωποι που ποιος ξέρει από ποιόν ημιμαθή καθοδηγούνται και καταστρέφονται.

Ο λόγιος μοναχός Βρυέννιος της εποχής του Βυζαντίου από τότε περιέγραφε μία κατάσταση, που είναι ακριβώς ίδια με την σημερινή εποχή. Αν διαβάσουμε αυτά, που έγραφε τότε, θα νομίσουμε πως μιλούσε για την Ελλάδα σήμερα και όχι για την Βυζαντινή Αυτοκρατορία:

«Και να, οι γείτονές μας είναι εχθροί, όσοι δείχνουν φίλοι είναι άπιστοι, οι συγκάτοικοι μας κλέφτες, οι υιοί μας ανυπάκουοι και οι απλοί συγγενείς χωρίς στοργή.
Αυτοί που καραδοκούν να επωφεληθούν από τις δυσκολίες μας είναι πολλοί, μα περισσότεροι αυτοί που μας επιβουλεύονται. Αυτοί που μας διώκουν και μας πληγώνουν είναι πολλοί και από πολλά μέρη. Κανείς και από πουθενά, τολμώ να πω, δεν υπάρχει που να μας συνοδεύσει στη φυγή και να συμπονήσει μαζί μας. Διασκορπισθήκαμε χωρισμένοι σε όλες τις βασιλείες της γης. Μας εξουσιάζουν και δεν εξουσιάζομε. Τη χώρα μας ξένοι την κατατρώγουν, και δεν υπάρχει κανείς να μας βοηθήσει. Οι νέες και οι νέοι του γένους μας δόθηκαν σε άλλα έθνη. Όλη την ημέρα τα μάτια μας αυτά βλέπουν και το δικό μας χέρι δεν μπορεί να βοηθήσει. Σε μας έμεινε μόνο καρδιά θλιμμένη, μάτια που σβήνουν και ψυχή που λιώνει, προβλήματα πάνω στα προβλήματα, φροντίδες πάνω στις φροντίδες, και αίματα πάνω στα αίματα παντού. Χάθηκε ο ευλαβής πάνω στη γη, λείπει ο στοχαστής, δεν βρίσκεται ο φρόνιμος. Στα παλαιά παρουσιαζόταν ο σοφός, τώρα δεν υπάρχει αυτός που θα κατανοήσει, αυτός που θα διορθώσει, αυτός που θα μας φέρει πίσω. Η πληγή είναι ολόσωμη, η αρρώστια γενικευμένη, φοβερό το τραύμα, η συμφορά απαρηγόρητη και μεγαλύτερη από κάθε παρακλητικό λόγο. Καταφρονήθηκαν τα εκκλησιαστικά πράγματα, σάπισαν τα κρατικά, ανακατεύονται τα μακρινά, συγχέονται τα κοντινά. Τα πάνω γίνονται κάτω και τα κάτω πάνω. Οι Χριστιανοί διώκονται, οι ασεβείς ευνοούνται».

Μήπως όλα αυτά, που περιγράφει ο διορατικός λόγιος, δεν είναι γραμμένα και για μας; Μήπως δεν ταιριάζουν απόλυτα με την κατάσταση της εποχής μας;

Αφού βεβαίως πιστεύουν οι αρνητές και ενστερνίζονται τους «ειδικούς» αρχίζουν, για να γίνονται πιστευτοί τις προφητείες.

-Ο ιός είναι μια απλή γρίπη που περνάει χωρίς καμία βοήθεια.

-Το εμβόλιο θα σε σκοτώσει σε ένα, δύο, τρία, τέσσερα χρόνια.

- Θα βγάλεις κέρατα, δεν θα τεκνοποιήσεις, θα γεννήσει η γυναίκα σου μινώταυρους και Κενταύρους.

-Στο νοσοκομείο αν πας να μην διασωληνώθεις γιατί οι γιατροί θα σε σκοτώσουν. Δεν κινδυνεύεις από τον ιό αλλά από ενδονοσοκομιακή λοίμωξη.

-Όλα αυτά θα τα πάθω αν κάνω εμβόλιο και αν φορέσω μάσκα; Λέει ο άλλος.

-Ξέχασα να σου πω για τη μάσκα. Η μάσκα περιέχει μια ουσία που είναι θανατηφόρος και επικίνδυνη για την υγεία σου και του παιδιού σου στο σχολείο που πηγαίνει.

-Συγνώμη αλλά αν δεν κάνω λάθος μάσκα φοράει και ο γιός σου ο χειρούργος.

-Αυτός είναι άλλο. Λέει ο σπουδαγμένος.

Καθηγητής Πανεπιστημίου που αμφισβητούσε τα ιατρικά δεδομένα αναφορικά με τον κορωνοϊό πήρε την απάντηση ότι αφού εκείνος δεν πίστευε τους Καθηγητές τους ειδικούς με την ιατρική, πως θέλει να τον πιστέψουν οι φοιτητές του;

Τώρα εμείς οι εμβολιασμένοι με το μυαλό ανοιχτό και τα μάτια στο μέλλον περιμένουμε να βγάλουμε κέρατα, να γίνουμε κερατάδες και γονείς μοσχαριών.

Όμως ο Καρλ Γιούνγκ λέει ο θάνατος του κάθε ανθρώπου εμένα με θλίβει γιατί είμαι μέρος της ανθρωπότητας. Μια επίσκεψη στα νεκροταφεία των αρνητών θα διαπιστώσουν πόσοι νέοι άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου