Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Νοέμβρης 1973 – Νοέμβρης 2021, 48 χρόνια από την εξέγερση το Πολυτεχνείο ζει!
«Έξω οι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ»

«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία», 48 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα, γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, που μετατρέπουν την χώρα μας σε ορμητήριο πολέμου, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς, ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου.

Από το Πολυτεχνείο ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ – Κυβερνήσεις – καπιταλισμός.

Εργαζόμενες – οι, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι, εξαθλιωμένοι αγρότες και μικροεπαγγελματίες:
Οι συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου φέτος αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία, εξ αιτίας των νέων δεσμεύσεων που ανέλαβε η Κυβέρνηση με την υπογραφή των -μόνο κατ’ όνομα -«αμυντικών», στην πραγματικότητα άκρως επιθετικών συμφωνιών με Γαλλία και ΗΠΑ.

Η εγκατάσταση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων, οι υπέρογκοι εξοπλισμοί για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, συνιστούν αναβάθμιση της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. στην ευρύτερη περιοχή. Με τη στήριξη των προηγούμενων κυβερνήσεων και των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και του new deal, μετατρέπουν την χώρα μας σε θύτη άλλων λαών, εγκυμονώντας νέες επεμβάσεις, νέες αλλαγές συνόρων, νέα κύματα προσφύγων. Κάνοντας τη χώρα μας στόχο άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Η ιστορική πείρα της 7χρονης δικτατορίας μας διδάσκει ότι καμμιά ιμπεριαλιστική συμμαχία δεν μπορεί να προστατέψει τις ζωές μας!

Προστάτεψαν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η τότε ΕΟΚ, (σήμερα Ε.Ε.) το λαό μας, το 1967, όταν επιβλήθηκε η χούντα; Απεναντίας η επιβολή της χούντας είχε τη σφραγίδα τους.

Προστάτεψαν οι δήθεν «σύμμαχοι» την Κύπρο, όταν εισέβαλε και κατέλαβε το 37% των εδαφών της η Τουρκία; Το έγκλημα αυτό πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Σήμερα το ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε. προστατεύουν τον Ελληνικό λαό από την κατά τα άλλα σύμμαχο Τουρκία;

Απεναντίας, με τη στάση τους, τη μη αναγνώριση συνόρων στο Αιγαίο, δίνουν αέρα στα πανιά της τουρκικής προκλητικότητας.

Συναδέλφισες – οι: τον Νοέμβρη του 1973, ο λαός μας βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα ενάντια στην χούντα των συνταγματαρχών, στα εγχώρια και ξένα στηρίγματα της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η καταστολή της, με δεκάδες νεκρούς, ήταν η αρχή του τέλους της χούντας. Η χούντα, η στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε στις 21 Απρίλη του 67, ήταν ένα άθλιο και διεφθαρμένο καθεστώς. Με τη χούντα η εξουσία δεν άλλαξε χέρια. Άλλαξε μορφή υπηρετώντας τα ίδια συμφέροντα, των καπιταλιστών και των διεθνών συμμάχων τους.

Κανένας εφησυχασμός απέναντι στους σύγχρονους υμνητές της χούντας, σε όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του φασισμού.

48 χρόνια μετά την κατάρρευση της χούντας αποδεικνύεται ότι η εναλλαγή της στρατιωτικής δικτατορίας και της κοινοβουλευτικής αστικής δημοκρατίας, δεν αλλάζει τον χαρακτήρα του άδικου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.

Την εκμετάλλευση των πολλών για τα κέρδη των λίγων!

Σήμερα, σε συνθήκες «Δημοκρατίας», συνθλίβονται τα δικαιώματα μας σε Υγεία, Παιδεία και δουλειά. Βιώνουμε την ένταση της καταστολής, την εργοδοτική και κρατική βία, την ποινικοποίηση των αγώνων, την προσπάθεια παρεμπόδισης των διαδηλώσεων και απεργιών, (9 στις 10 απεργίες κρίνονται παράνομες από τα δικαστήρια της αστικής Δημοκρατίας) μέσα από νομοθετικά τερατουργήματα όπως τον πρόσφατο νόμο έκτρωμα του Χατζηδάκη, το απάνθρωπο κυνήγι μεταναστών και προσφύγων, την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων», την εξίσωση δηλαδή της αγωνιστικής δράσης με το μαχαίρι των ναζί.

Οι πετυχημένοι αγώνες των εργαζομένων στην cosco και την e-food, των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες του ΝΗΡΕΑ, της ανακύκλωσης και στα market – in στα Γιάννενα, οι κινητοποιήσεις μαθητών – εκπαιδευτικών, υγειονομικών και άλλων κλάδων, η μαζική απάντηση στην επανεμφάνιση των φασιστοειδών εγκληματιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, είναι μόνο ορισμένα από τα παραδείγματα που δείχνουν τον ελπιδοφόρο δρόμο που ανοίγεται με την οργανωμένη συλλογική και σωστά προσανατολισμένη δράση και πάλη.

Η Διοίκηση του ΕΚΘ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλους όσους πλήττονται από την εντεινόμενη αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική, ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες με θάρρος και περηφάνια, για την ζωή που τους αξίζει να ζήσουν, να μπουν μπροστά στον αγώνα για να:

- Κλείσουν οι ξένες βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.

- Κανένας φαντάρος να μη βρεθεί εκτός συνόρων σε ασκήσεις, αποστολές και επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

- Να βγει η Ελλάδα από την λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

- Να καταργηθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τον δολοφόνο κράτος του Ισραήλ.

Όλοι στην συγκέντρωση του ΕΚΘ στην Πλατεία Δημαρχείου
Τετάρτη 17 Νοέμβρη ώρα 18.00

Μ' αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας

Η Διοίκηση του ΕΚΘ
12-11-2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου