Τιμητική βράβευση του Ηγουμενιτσιώτη ιατρού Αναστάσιου Βασιάδη από την Ευρωπαϊκή Ιατρική Κοινότητα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Τιμητική βράβευση του Ηγουμενιτσιώτη ιατρού Αναστάσιου Βασιάδη από την Ευρωπαϊκή Ιατρική Κοινότητα

Τιμητική βράβευση του Ηγουμενιτσιώτη ιατρού Αναστάσιου Βασιάδη από την Ευρωπαϊκή Ιατρική Κοινότητα

Με ειδική τιμητική διάκριση για το σύνολο της προσφοράς του στην Ευρωπαϊκή Ιατρική Κοινότητα, βραβεύτηκε ο ιατρός ορθοπαιδικός κ. Αναστάσιος Βασιάδης με αφορμή τη συνταξιοδότηση του, από τη Μόνιμη Επιτροπή Ευρωπαίων Ιατρών (CPME), που είναι το Ανώτατο Όργανο Εκπροσώπησης των Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.
Ο Πρόεδρος της CPME καθηγητής Dr Frank Ulrich Montgomery απονέμοντας την τιμητική διάκριση, προσφώνησε τον κ. Α.ΒΑΣΙΑΔΗ ως εξής:

Αγαπητέ Συνάδελφε Dr Vasiadis
Αγαπητέ Αναστάσιε,
Εκ μέρους ολόκληρης συνολικά της Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών, θέλω να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη όλων, για τη μακρά συνεργασία μας, τη συνολική προσφορά σου και την ανεκτίμητη εμπειρία σου, που διέθεσες στην CPME όλα αυτά τα χρόνια.
Μαζί με τις ευχές μας για καλή τύχη και επιτυχία στις περαιτέρω δραστηριότητές σου, εκφράζουμε τη λύπη μας που στερούμαστε την ισχυρή, παραγωγική και ανεκτίμητη συνεργασία σου.

Η Ευρωπαϊκή Ιατρική μας Οργάνωση, δεν θα ήταν σήμερα η ίδια, χωρίς εσένα.
Σου ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στις μελλοντικές σου προσπάθειες, για την προσωπική σου ζωή και την οικογένειά σου.
Η CPME παραμένει το σπίτι σου στην Ευρώπη και σε καλεί να μείνεις σε επαφή με τους φίλους που δημιούργησες και διατηρούν τα καλύτερα αισθήματα για σένα.
Το δίπλωμα της βράβευσης που σου απονέμεται από την CPME, αντιπροσωπεύει την εκτίμηση και την φιλία όλων των συναδέλφων και συνεργατών προς το πρόσωπο σου.

Με τις καλύτερες ευχές
Professor Dr Frank Ulrich Montgomery
CPME President

Ο Αναστάσιος Βασιάδης στην αντιφώνηση του ανέφερε τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε της CPME
Αγαπητέ Prof. Dr Montgomery
Αγαπητέ φίλε Frank

Σε ευχαριστώ πολύ για τη μεγάλη τιμή που μου έγινε από την CPME. Η συνεργασία μου με όλους τους συναδέλφους της CPME, όλα αυτά τα χρόνια απετέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία και ήταν μια πραγματική ευτυχία για μένα.
Πιστεύω ότι το έργο που επιτελέσαμε μαζί παραμένει ως κληρονομιά, για τους συναδέλφους που συνεχίζουν να συμμετέχουν και για εκείνους που αντικαθιστούν εκείνους που αποχωρούν.

Η συνεχής υποστήριξη που παρείχες εσύ προσωπικά, με όλους τους συναδέλφους στο έργο που από κοινού πραγματοποιήσαμε όλα τα χρόνια της συνεργασίας μας, υπήρξε ανεκτίμητη.
Η υποστήριξη όλων των συναδέλφων στα ζητήματα που αφορούσαν την Υγεία και το Ιατρικό Επάγγελμα σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στη χώρα μου, την Ελλάδα, υπήρξε συγκινητική, όπως και η σύμπλευση σε ευαίσθητα εθνικά θέματα που κατά καιρούς ανέκυπταν για την πατρίδα μου.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους και τους συνεργάτες της CPME για όλα και εύχομαι να είστε πάντα υγιείς και δυνατοί στις δύσκολες επιδημικές συνθήκες που βιώνουμε.
Ελπίζω και εύχομαι όταν αποκατασταθεί η κανονικότητα να ξανασυναντηθούμε.
Μέχρι τότε το δίπλωμα της τιμητικής βράβευσης που μου απένειμε η CPME, θα αποτελεί την καλύτερη συντροφιά και ανάμνηση της κοινής μακράς διαδρομής μας, στην Υπηρεσία της Υγείας, του Ιατρικού Επαγγέλματος και των κοινωνικών ζητημάτων.
Με τους θερμότερους χαιρετισμούς .
Dr Anastasios Vasiadis

Ο Ιατρός Ορθοπαιδικός Αναστάσιος Βασιάδης αντιπροσώπευσε επί 25 έτη τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο στις Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις CPME, CEOM, ZIPEF, AEMH, FEMS και UEMS, καθώς και σε ειδικές συνεργασίες με τον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο, μετέχοντας αρχικά πλησίον διαπρεπών συναδέλφων του και στην συνέχεια ως Επικεφαλής των Ελληνικών Αντιπροσωπειών.

Ο Α. Βασιάδης υπήρξε ειδικός εισηγητής σε πλειάδα θεμάτων σχετικών με την Υγεία των πολιτών, το Ιατρικό Επάγγελμα και τα ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα, με τεκμηριωμένες εισηγήσεις που εγκρίνονταν από τις Συνόδους των Οργανώσεων και υποβάλλονταν με επιτυχία στα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις επί μέρους κυβερνήσεις των κρατών μελών.
Ειδική δραστηριότητα ο Α. Βασιάδης ανέπτυξε στο πλαίσιο λειτουργίας της αντιπροσωπευτικότερης Οργάνωσης CPME, μετέχοντας με ειδικές αναθέσεις στις Ομάδες Εργασίας, στις Στρογγύλες Τράπεζες, στις Συνόδους των Προέδρων, στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και στις Γενικές Συνελεύσεις.

Το διάστημα αυτό συνεργάστηκε με διακεκριμένους Ευρωπαίους συναδέλφους και με τους Επιτρόπους Υγείας, διαμορφώνοντας εξαιρετικές φιλικές σχέσεις, οι οποίες ανέβασαν σημαντικά το κύρος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, μεταξύ όλων των Εθνικών Ιατρικών Αντιπροσωπειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ευρωπαϊκή δραστηριότητα του Α. Βασιάδη επιβραβεύτηκε με την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου της CPME, με την οποία προστέθηκε η ελληνική σημαία στα έδρανα του Προεδρείου.

Από τη θέση του Αντιπροέδρου προώθησε συστηματικότερα τα επίκαιρα υγειονομικά, ιατρικά και κοινωνικά ζητήματα, που απασχολούν την Ελληνική Ιατρική Κοινότητα και γενικότερα την Ελληνική Κοινωνία ως τμήμα της Ευρωπαϊκής Οικογένειας.

Με τη συνταξιοδότηση του, ο Α.Βασιάδης αποχώρησε από τις θεσμοθετημένες θέσεις του Αντιπροσώπου του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας, του μέλους Δ.Σ. του ΠΙΣ και του Αντιπροσώπου στις Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου