Πέθανε ο Γιαννιώτης λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Πέθανε ο Γιαννιώτης λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης

Πέθανε ο Γιαννιώτης λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Γιαννιώτης σπουδαίος λαϊκός συνθέτης και στιχουργός, Τάκης Μουσαφίρης,

«Πατέρας» μεγάλων επιτυχιών όπως «Κάνε κάτι να χάσω το τρένο»«Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Ενα λεπτό περιπτερά», ο Τάκης Μουσαφίρης συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές, ανάμεσά τους ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Γεννήθηκε στα Γιάννενα (η καταγωγή΄της οικογένειας από τους Καλαρρύτες) και σε μικρή ηλικία μετοίκησε στην Αθήνα όπου και έκανε τις πρώτες του μουσικές δουλειές.

Αρχικά δούλευε σε μικρά μαγαζιά τύπου μπουάτ και τραγουδούσε μαζί με την κιθάρα του. Στη συνέχεια έδειξε και το δημιουργικό του ταλέντο γράφοντας ευπώλητα τραγούδια.

Συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως οι Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελαρίου, Μιχάλης Μενιδιάτης, Γιώργος Μαργαρίτης, Κατερίνα Στανίση, Δούκισσα, Τόλης Βοσκόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου κ.α.



Σε ανακοίνωση της οικογένειας επισημαίνονται τα εξής: 
«Αναφορικά με την ανακοίνωση της είδησης του θανάτου του πολυαγαπημένου συνθέτη και στιχουργού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Τάκης Μουσαφίρης είχε αναρρώσει ήδη εδώ και μία εβδομάδα από τον κορονοΐο, αλλά, δυστυχώς, νικήθηκε από την αρρώστια, που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο εξάμηνο».


ΚΚΕ: "Η δημιουργία του Τάκη Μουσαφίρη θα συνεχίσει να ζει, όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που ερωτεύονται, αγαπούν, νιώθουν και υποφέρουν"

«Ο Tάκης Μουσαφίρης ήταν ένας από τους κορυφαίους της λαϊκής μας μουσικής. Στα τραγούδια του έκφρασε με απαράμιλλη αυθεντικότητα, συγκίνηση και συναίσθημα, τους καημούς και τις αγωνίες των λαϊκών ανθρώπων, κερδίζοντας ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Η δημιουργία του θα μείνει χαραγμένη όχι μόνο στη συνείδηση των δικών του γενιών, αλλά και των επόμενων, “δεν έχει πει αντίο ακόμα… ακόμα ζει” και θα συνεχίσει να ζει, όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που ερωτεύονται, αγαπούν, νιώθουν και υποφέρουν» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Τάκη Μουσαφίρη.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά του λύπη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου