Χουάν Ραμόν Ρότσα: «Εγώ είμαι με τον Αλέξη Τσίπρα» - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Χουάν Ραμόν Ρότσα: «Εγώ είμαι με τον Αλέξη Τσίπρα»

 Χουάν Ραμόν Ρότσα: «Εγώ είμαι με τον Αλέξη Τσίπρα»

Ο προπονητής του Θεσπρωτού και παλιά δόξα του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα, έδωσε συνέντευξη στην πατρίδα του και μεταξύ άλλων μίλησε για την κρίση στην Ελλάδα, αλλά και για τη στήριξή του στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Puntal» της Αργεντινής και μεταξύ άλλων μίλησε για την κρίση στην Ελλάδα, αλλά και για τη στήριξή του στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Για μένα είναι μία παγκόσμια αλυσίδα. Είχαμε κι εμείς μία βάρβαρη κρίση, κάτι με το "κοραλίτο", το 2015. Θυμάμαι που ήμουν σε ένα νησί σε τεχνική σχολή και ξαφνικά έκλεισαν οι τράπεζες. Θυμήθηκα το 2001 τι είχε συμβεί στην Αργεντινή, παρόλο που δεν ήμουν εκεί. Εδώ ήταν πολύ μεγάλο, αν και η διαφορά με την Αργεντινή είναι ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και υπάρχουν πολλά οφέλη. Δεν υπάρχει πληθωρισμός, υπάρχει ένα ισχυρό νόμισμα όπως το ευρώ και υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που συνέβη στην Αργεντινή. Στη συνέχεια ήρθε η αλλαγή στην Κυβέρνηση, ήρθε ένας αριστερός Πρωθυπουργός. Εγώ είμαι με τον Αλέξη Τσίπρα, τον προηγούμενο Πρωθυπουργό, ο οποίος είχε μαζί του τον Ελληνοαργεντινό υπουργό Άμυνας, Κώστα Ήσυχο. Άντεξαν, έκαναν μεταρρυθμίσεις και έσωσαν την κατάσταση».

Ο 67χρονος Ρότσα ρωτήθηκε για το πώε ξεκίνησε το «ειδύλλιο» με τον Παναθηναϊκό και απάντησε:

«Η ιστορία μου δεν ξεκινάει το 1979, όταν ήρθα, ξεκινά το 1975. Μετά το πρωτάθλημα που πήραμε με τη Νιούελς, ξεκίνησε το Λιμπερταδόρες και παίξαμε με Ολίμπια και Σέρο Πορτένιο. Πριν τον αγώνα με τη Σέρο, ένα Σάββατο, παίξαμε στο Μπουένος Άιρες με την Τσακαρίτα για το πρωτάθλημα, οπότε η Νιούελς έστειλε αναπληρωματική ομάδα, ήμουν 20 χρονών. Ήρθαν να δουν τον Ροδόλφο Ροντρίγκες που έπαιξε αργότερα στη Μπόκα. Χάσαμε με 3-0 και όταν βγήκαμε από τα αποδυτήρια, ήρθαν δύο άτομα και με ρώτησαν αν θέλω να παίξω στον Παναθηναϊκό, όλα έγιναν εκεί. Ήμουν εκεί για έξι μήνες και η μεταγραφή δεν έγινε, ήταν ένα μέρος του συλλόγου που δεν ήταν ακόμα πλήρως επαγγελματικό. Τον Σεπτέμβριο του '75 επέστρεψα στην Αργεντινή και συνέχιζα να παίζω στη Νιούελς.

Tο 1978 πήγα στην Κολομβία, όπου γεννήθηκε η κόρη μου και σε διακοπές στο Σάντο Τομέ με καλούν να παίξω στην Μπόκα. Όταν είχα την πρώτη συνάντηση με τον Λορέντζο στο σπίτι του, με έστειλε να μιλήσω με τον Αλμπέρτο Αρμάντο στο Μπάριο Νόρτε. Μου κάνει μια προσφορά πολύ χαμηλότερη από ό,τι κέρδιζα και κράτησα αυτήν την προσφορά, αλλά έπαιζα για την Μπόκα. Εκείνη τη χρονιά τελείωσα αρχηγός της ομάδας και στο τέλος της χρονιάς έρχεται ξανά ο Παναθηναϊκός, τον οποίο είχε αγοράσει η πιο πλούσια οικογένεια της Ελλάδας και έμεινα μέχρι το 2011. Ο σύλλογος μεγάλωσε πολύ, έφθασα μέχρι τα ημιτελικά του Champions League ως παίκτης και ως προπονητής, το '84 με τη Λίβερπουλ και το '96 με τον Άγιαξ του Φαν Χάαλ. Είναι ένας σύλλογος από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Τότε δεν ξέρω τι έγινε και από εκείνη τη στιγμή μέχρι τώρα ο σύλλογος έχει μια πολύ μεγάλη κρίση. Ο Ολυμπιακός που βρισκόταν σε δεύτερο πλάνο, είναι πλέον ο βασιλιάς εδώ, από τα 15 τελευταία πρωταθλήματα που κατέκτησε τα 13».

Ο Ρότσα αναφέρθηκε στη φιλία του με τον νυν προπονητή της Λιντς, Μαρσέλο Μπιέλσα, αλλά και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:

«Το πρόβλημα είναι πολιτικό και αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Ελλάδα αγοράζει αεροπλάνα και πολεμικά πλοία. Ανήκει στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ και δεν νομίζω ότι υπάρχει πόλεμος ανάμεσα στις δύο χώρες».

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου