Το ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Το ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ!

Στις 17 Νοέμβρη διαδηλώνουμε μαζικά!
για ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!
κόντρα σε ιμπεριαλισμό, φασισμό, εκμετάλλευση!

Ο φετινός γιορτασμός του Πολυτεχνείου βρίσκει το λαό και τη νεολαία μπροστά σε ένα «μαύρο Χειμώνα», που φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

48 χρόνια μετά τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, για να γίνει ο λαός μας αφέντης στον τόπο του, για να μην είναι μια απέραντη Αμερικάνικη βάση, για να πάψει η χώρα μας να μετατρέπεται σε βάση εξόρμησης για να κομματιάζονται οι λαοί, παραμένει στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων του λαϊκού κινήματος. Οι πρόσφατες συμφωνίες για τα εξοπλιστικά με τους Γάλλους και για την ανανέωση των βάσεων με τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, δεν φέρνουν Ειρήνη, αλλά μεγάλους πολεμικούς κινδύνους για το λαό μας και για όλη την περιοχή. Η 5χρονη (στην πραγματικότητα… αορίστου χρόνου) ανανέωση της παραμονής και η αναβάθμιση αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών βάσεων στη χώρα (Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο), άλλα και το στήσιμο νέων (Κάρπαθος, Καβάλα, Λιτόχωρο), με μια συμφωνία που υπογράφηκε απ΄ την κυβέρνηση της ΝΔ, που προχώρησε τις συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους αμερικάνους, δεν αποτελεί απλά μια «από τα ίδια»! Αλλά μια πολύ επικίνδυνη αναβάθμιση της εμπλοκής της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ισχυρών της Γης, και κύρια των ΗΠΑ! Ενώ, με την αγορά των φρεγατών απ΄ τους γάλλους ιμπεριαλιστές, αφενός εμπλέκεται παραπέρα η χώρα μας στις αντιπαραθέσεις ΗΠΑ-ΕΕ, αφετέρου ξοδεύονται δισεκατομμύρια ευρώ, που κατά τ’ άλλα «δεν υπάρχουν» για την προστασία του λαού απ’ την πανδημία! Η ντόπια άρχουσα τάξη παραχωρεί «Γη και ύδωρ» στα ξένα αφεντικά της, ζητώντας στήριξη απ΄ τις ιμπεριαλιστικές πλάτες, απέναντι στην ανταγωνίστρια άρχουσα τάξη της Τουρκίας. Κι όλα αυτά μέσα σ΄ ένα κλίμα που χαρακτηρίζεται από μια νέα αναζωπύρωση των αντιπαραθέσεων και της εμπλοκής των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια (Βόρεια Μακεδονία, Σερβία, Κόσοβο, Βοσνία), αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου (Λιβύη).

Την ίδια στιγμή:

· Το νέο κύμα ακρίβειας στα βασικά είδη και τους λογαριασμούς δεν είναι εικόνα «μιας στιγμής». Είναι η μόνιμη πλέον πολιτική κάθε κυβέρνησης και της ΕΕ και έχει τις ρίζες στην ολόπλευρη κρίση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Το μέλλον που μπορεί να δώσει στις μάζες το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση. Μόνο η μαζική αντίσταση στα αντεργατικά μέτρα που θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν 10 ώρες τη μέρα και 7 μέρες τη βδομάδα για ένα κομμάτι ψωμί αποτελεί διέξοδο για τη νεολαία. Μόνο με τη διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς μπορεί να ζήσει ο λαός. Φέτος ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ είναι πέρα για πέρα επίκαιρος!

· Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων αποκαλύπτει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνηση για την πανδημία, που βάζει πλέον χωρίς προσχήματα τους δείκτες της οικονομίας και το καπιταλιστικό κέρδος πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Για να διαιρέσει το λαό και να αποτινάξει τις ευθύνες της, προωθεί ψεύτικα δίπολα όπως το «εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι» και το δόγμα της «ατομικής ευθύνης». Απέναντι στην πολιτική αυτή, η μόνη πραγματική λαϊκή απάντηση είναι ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, η απαίτηση για πλήρη, ίση και δωρεάν Περίθαλψη, για ΜΕΘ, τεστ και προσλήψεις, για καθολικό-ασφαλή εμβολιασμό.

· Ο κόσμος της εκπαίδευσης, οι μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, αντιμετωπίζουν μια ολομέτωπη επίθεση στο λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές, με την εφαρμογή των νόμων της Κεραμέως για την πανεπιστημιακή αστυνομία, την ελάχιστη βάση εισαγωγής και την αυτοαξιολόγηση. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, απαιτεί τη συγκρότηση ενός μαζικού πανεκπαιδευτικού μετώπου, κόντρα στους χειρισμούς των συνδικαλιστικών ηγεσιών και των ρεφορμιστών, που θέλουν να «κλείσουν» τους αγώνες.

· Για να περάσει αυτή η πολιτική επιστρατεύεται η φασιστικοποίηση και η καταστολή. Γι’ αυτό το λόγο εφαρμόζεται όλο το αντιδραστικό κατασταλτικό πλαίσιο, που έχουν φτιάξει ενάντια στον εχθρό-λαό: το νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις, το νόμο Χατζηδάκη που βγάζει στην παρανομία τα σωματεία και την απεργία, τις φασιστικές συμμορίες που εκθρέφουν, τις δυνάμεις καταστολής. Φοβούνται το λαό και τους αγώνες!

Φοβούνται ότι θα έρθουν και άλλες «Ν. Σμύρνες», κι άλλα «ΑΠΘ», κι άλλες e-food, και άλλες Cosco. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι επιτακτική ανάγκη, τη στιγμή που δικάζονται δεκάδες διαδηλωτές και αγωνιστές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και της Οργάνωσης μας για τη συμμετοχή τους στο περσινό Πολυτεχνείο και την 6η Δεκέμβρη!

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. Δίνει μια σημαντική δυνατότητα να εκφραστεί η λαϊκή οργή, να συγκροτηθούν στο δρόμο οι λαϊκές δυνάμεις. Το φετινό Πολυτεχνείο πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για το ξεδίπλωμα μαζικών αγώνων ενάντια σε όλο το φάσμα της αντιλαϊκής πολιτικής!

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΥΣ!

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΙ – ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΠΟΛΕΜΟ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΕΣ! – ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!

Προσυγκεντρωση 5.30 μμ στον πεζόδρομο και συγκέντρωση στις 6.00 μμ στην Ηγουμενίτσα

ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου