Απίστευτες καταγγελίες Καχριμάνη για τον ΦΟΔΣΑ – Αναπόφευκτη η σύγκρουση την ώρα που διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη του Φορέα... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Απίστευτες καταγγελίες Καχριμάνη για τον ΦΟΔΣΑ – Αναπόφευκτη η σύγκρουση την ώρα που διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη του Φορέα...

Απίστευτες καταγγελίες Καχριμάνη για τον ΦΟΔΣΑ – Αναπόφευκτη η σύγκρουση την ώρα που διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη του Φορέα...

Η σύγκρουση αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο δεν αποφεύγεται τελικά, αν κρίνει κάποιος από τη στάση του ΑΣΔΣΑ (Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου) και τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Ειδικά από τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Καχριμάνη στο Ioannina TV γίνεται ξεκάθαρο ότι ο ρόλος του Φορέα θα περιοριστεί σημαντικά, αναφορικά με τη διαχείριση, και ενδεχομένως να τίθεται θέμα και ύπαρξής του.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης ανέφερε σχετικά με το θέμα στο γιαννώτικο κανάλι:

“Την Παρασκευή (σ.σ. όταν συναντήθηκε με την διοίκηση του Φορέα στην Περιφέρεια) εγώ δεν ανέβασα τόνους. Προσπάθησα να τους πείσω ότι όλα όσα κάνουν είναι λανθασμένα. Τρόμαξαν να κάνουν απαρτία στη συνεδρίασή τους το απόγευμα. Η συνεδρίαση όμως έδειξε ότι το πρωί ήταν όλα προφάσεις.

Το εργοστάσιο και τα σύνοδα έργα του εργοστασίου έγινε με ΣΔΙΤ. Τι σημαίνει αυτό; Πήραμε επιδότηση το 40% από την Ευρώπη και το 60% είναι δάνειο και έχει βάλει και ο ανάδοχος. Έγινε μία προγραμματική σύμβαση που παρήγαγε δίκαιο. Έχουμε υπογράψει οι πάντες εκεί. Οι αρχές που βάλαμε εκεί τηρούνται. Τελεία και παύλα. Με ορίζοντα 25 χρόνια.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε μία αίτηση στο Υπουργείο. Εκεί συμφώνησα κι εγώ. Η τράπεζα πως να υπογράψει; Με υγεία και χαρά θα συνεχίσει για 25 χρόνια αυτό που υπογράψαμε. Μετά τους τρόπους δράσεις τους έστειλα ότι θα εφαρμοστεί ότι έχουμε υπογράψει.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν.
Υπάρχουν δεσμεύσεις. Τελείωσε!

Το υπόλειμμα ανήκει στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας. Τελεία και παύλα. Κι εγώ αν θέλετε έκανα λάθος, ακούγοντας την υπηρεσία. Αν θέλετε λανθασμένα κι εγώ. Εγώ έστειλα χαρτί. Θα εφαρμόσουμε ότι έχουμε υπογράψει. Τέλειωσε αυτό!

Οι ΣΜΑ επιδοτήθηκαν 100% ως δημόσιο έργο. Κανείς δεν επιτρέπεται να βγάλει εμπορικό κέρδος από αυτούς. Η δουλειά θα γίνει με προσωπικό είτε που θα διαθέσουν οι Δήμαρχοι είτε θα βάλει προσωπικό ο ΦΟΔΣΑ.
Θα πάνε και στον Πέτσα. Ας ζητήσουν προσωπικό.

Τα πράγματα δεν αλλάζουν. Αν θέλουν να αλλάξουν ας πάνε στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Αλλά δεν αλλάζουν. Οι όροι που έχουμε υπογράψει είναι συγκεκριμένοι. Δεν μπορούμε να χάσουμε 25 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δημοπρασίες που έβγαζαν ήταν αέρα-πατέρα.
Ό,τι και να αποφασίσουν δεν περνάει. Δεν περνάνε αυτά.

Το κάθετη στάση είναι λίγο πλέον. Ό,τι υπογράψαμε θα εφαρμοστεί. Οι άνθρωποι συζητάνε αέρα. Τους διαγωνισμούς αυτούς που βγάζουν κάποιος τους έχει φτιάξει, δεν τους έχουν φτιάξει αυτοί. Είναι ντροπή. Κάνουν ό,τι να 'ναι. Να τα διαβάζουν καλά. Αφήνω αιχμές για αδιαφορία τουλάχιστον. Έκαναν λάθη. Τους φώναξα γι' αυτό.
Πρέπει να εφαρμόσω τα πρέποντα. Τίποτα δεν έπρεπε να κάνουν. Ούτε τους 20.000 τόνους δεν είχαν κλείσει την ημέρα που έλεγαν.

Δε θέλω να επεκταθώ. Θα γίνουν τα νόμιμα προς το συμφέρον των δημοτών της Ηπείρου.
Δε νομίζω να υπάρξει δικαστική εμπλοκή”.

Αναφορικά με το αν υπάρχει “μέτωπο” Δημάρχων εναντίον του είπε ο κ. Καχριμάνης:

“Πολλές φορές ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης νομίζει ότι τους κάνουμε κηδεμονία. Αν μπορούσαν ας τα έκαναν μόνοι τους. Δεν τα έκαναν. Εγώ δεν βάζω τέτοιες “μάχες” και “μέτωπα”. Δεν υπάρχει τέτοιο “μέτωπο” εναντίον μου. Η μόνη Περιφέρεια που έχει δώσει ΠΔΕ στους Δήμους είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.
Κάποια στιγμή κάνουν τον μουγκό να μιλήσει με όσα λένε...”.

Το Δ.Σ. του Φορέα διαχείρισης δεν έχει μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Στις 10 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου πάρθηκε απόφαση να ανατεθεί ολόκληρος ο φάκελος της υπόθεσης (δείτε ΕΔΩ), στο εξειδικευμένο γραφείο “Ευάγγελος Χατζηγιαννάκης”. Πρόκειται για γραφείο που έχει μεγάλη εμπειρία σε συμβάσεις των ΟΤΑ και χαρακτηριστικό είναι ότι εκεί ήταν εταίρος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης.

Η εβδομάδα που θα διανύσουμε έχει ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη στη συγκεκριμένη σύγκρουση, καθώς πλέον το επίδικο είναι όντως η ασφαλής διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος της “τσέπης” των δημοτών.

ΠΗΓΗ: www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου