Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου: Ζητά να συζητηθεί στο ΔΣ η επέκταση συμβάσεων στις σχολικές καθαρίστριες - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου: Ζητά να συζητηθεί στο ΔΣ η επέκταση συμβάσεων στις σχολικές καθαρίστριες

Λαϊκή Συσπείρωση Σουλίου: Ζητά να συζητηθεί στο ΔΣ η επέκταση συμβάσεων στις σχολικές καθαρίστριες

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει σε λίγες μέρες και από την πλευρά της κυβέρνησης είμαστε “στο ίδιο έργο θεατές” σε σχέση με την υγειονομική θωράκιση των σχολείων. Κι ενώ η νέα μετάλλαξη Δ χτυπά κυρίως τους νέους και έχει μεταδοτικότητα ακόμη και μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων (όπως αναφέρουν οι τελευταίες ερευνητικές ανακοινώσεις) η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας αντί να αραιώσει τους μαθητές στα τμήματα συμπτύσσει τμήματα ώστε να χωρέσει ακόμη και 27 μαθητές σε μια αίθουσα.

Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα και της τρέχουσας σχολικής χρονιάς είναι η καθαριότητα στα σχολεία. Ζήτημα που δεν αφορά μόνο την περίοδο της πανδημίας αλλά το ευρύτερο πλαίσιο υγιεινής στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. Παρότι η κυβέρνηση εδώ και 2 χρόνια έχει εξαγγείλει ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, η μόνη παρέμβαση που έκανε την περυσινή χρονιά ήταν οι εργαζόμενοι καθαριότητας μερικής απασχόλησης αντί να πληρώνονται με την αίθουσα, να πληρώνονται ως 3ωρης απασχόλησης, γεγονός που απλά τους αύξησε ελαφρώς τις, ούτως ή άλλως εξευτελιστικές, αποδοχές τους.

Προφανώς όλοι κατανοούμε ότι σωστή, καθημερινή καθαριότητα των σχολείων με το υπάρχον προσωπικό και με πολλούς 3ωρους εργαζόμενους δεν μπορεί να γίνει, πολύ απλά γιατί δεν μπορούν να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται εκατοντάδες τετραγωνικά από έναν, το πολύ δύο εργαζόμενους ανά σχολείο.

Κατά την περυσινή χρονιά το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση του Οκτωβρίου 2020 αποφάσισε την επέκταση των συμβάσεων των συμβασιούχων καθαριστριών καθαριότητας.

Επανερχόμαστε λοιπόν και ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο τη λήψη απόφασης για επέκταση όλων των συμβάσεων 3ωρης απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων σε πλήρες ωράριο.

Ασφαλώς η θέση μας για την καθαριότητα στα δημόσια σχολεία απέχει πολύ από την παρούσα πρόταση. Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο όταν το κράτος αποφασίσει να χρηματοδοτήσει γενναία την δημόσια εκπαίδευση και να διορίσει επιπλέον μόνιμο προσωπικό καθαριότητας. Τουλάχιστον ως Δήμος ας κάνουμε το αυτονόητο, δηλαδή την επέκταση των συμβάσεων μερικής απασχόλησης που αφορά εργαζόμενες που χρόνια τώρα δουλεύουν ως πλήρους απασχόλησης και αμείβονται με ψίχουλα.

Παραμυθιά, 2 Σεπτεμβρίου 2021
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ηλίας Κουτσής
Ηλίας-Δημήτρης Χρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου