Τα συμβούλια με τηλεδιάσκεψη, τα τραπεζώματα κανονικά... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Τα συμβούλια με τηλεδιάσκεψη, τα τραπεζώματα κανονικά...

Τα συμβούλια με τηλεδιάσκεψη, τα τραπεζώματα κανονικά...

Ενώ πλέον έχουνε επιτραπεί σχεδόν όλες οι οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, μετά από πολύμηνους περιορισμούς, οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων συνεχίζουν να γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

Βέβαια, δίνεται το δικαίωμα στους Προέδρους των ΔΣ εκ του νόμου να γίνουν με αυτό τον τρόπο οι συνεδριάσεις, αποτελεί όμως μεγάλη υποκρισία, όταν οι ίδιοι ακριβώς σύμβουλοι παρευρίσκονται όλοι μαζί σε τραπεζώματα.

Αυτή τη στιγμή (2/6/2021 -8μ.μ.) βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας. Πρώτο θέμα, η συζήτηση για τον οικονομικό απολογισμό του 2019. Λόγω τεχνικών προβλημάτων η σύνδεση διακόπτεται με αποτέλεσμα τη δυσχερή εξέλιξη της συνεδρίασης. Ούτως ή άλλως βέβαια, μια πολιτική συζήτηση με 30 συμμετέχοντες/ουσες είναι δυσχερής, όταν γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης, περιορίζοντας τον ουσιώδη πολιτικό διάλογο...

Οπότε προκύπτει το ερώτημα προς τα προεδρεία των δημοτικών συμβουλίων: Γιατί συνεχίζουν να κάνουν τις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι δια ζώσης;;

Το επιχείρημα της προστασίας της δημόσιας υγείας δεν υφίσταται πλέον. Μόλις πριν 3 ημέρες σύσσωμη η δημοτική αρχή και όλοι οι τοπικοί φορείς παρευρέθηκαν σε εκδήλωση για την υποδοχή της Γιάννας Αγγελοπούλου με συμμετοχή πλήθους κόσμου, ακόμη και σε εστιατόριο της περιοχής.

Να υποθέσουμε ότι όταν συνεδριάζουνε οι σύμβουλοι είναι επικίνδυνος ο κορωνοϊός, ενώ όταν τρώνε είναι ακίνδυνος;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου