Αυτοκινητοπορεία το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Αυτοκινητοπορεία το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Αυτοκινητοπορεία το Σάββατο στην Ηγουμενίτσα από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

EΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενες- οι, ανεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι την ώρα που στο Νομό μας και σε όλη τη χώρα η διασπορά του κορονοϊού τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, την ώρα που οι χώροι εργασίας στο νομό μας έχουν μετατραπεί σε εστίες μετάδοσης (σούπερ μάρκετ, λιμάνι, ταχυμεταφορές, δημόσιες υπηρεσίες), την ώρα που το νοσοκομείο Φιλιατών αδυνατεί πλέον να αντιμετωπίσει περιστατικά covid, την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει να μας κουνάει το δάχτυλο απειλητικά επικαλούμενη ξανά και ξανά την ατομική ευθύνη, αποποιούμενη τις δικές της εγκληματικές ευθύνες, αφού έναν χρόνο τώρα δεν προχώρησε στη λήψη κανενός ουσιαστικού μέτρου προστασίας της υγείας και της ζωής μας.

Συναδέλφισες – οι, ένας χρόνος πανδημίας. Ένας χρόνος που για μας πολλαπλασιάστηκαν τα βάσανα και η ταλαιπωρία σε αφάνταστο βαθμό. Ζήσαμε και ζούμε έχοντας το φόβο όχι μόνο του κορονοϊού αλλά και μιας απλής αρρώστιας αφού τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία αντιμετώπισης μιας νόσου, ζήσαμε και ζούμε το φόβο της ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας, της περικοπής όσων δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της όχι μόνο κλείνουν τα αυτιά τους στα αιτήματα των υγειονομικών και των Σωματείων τους, όχι μόνο αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας, αλλά έχει επιδοθεί σ΄ένα όργιο τρομοκρατίας και καταστολής σε όλους όσους διεκδικούν, οργανώνουν, βγαίνουν στον δρόμο. Είναι πλέον ολοφάνερο και στον πλέον αδαή, ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγουν ξανά αλώβητοι από την νέα κρίση που επιταχύνθηκε λόγω της πανδημίας οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, φορτώνοντας για άλλη μια φορά τα βάρη της στις δικές μας πλάτες. Αυτόν τον στόχο υπηρετούν τα εκατοντάδες αντεργατικά – αντιλαϊκά νομοσχέδια που δώδεκα μήνες τώρα ψηφίζονται στην βουλή, αυτόν τον στόχο υπηρετεί η επιχείρηση φίμωσης του λαού με αφορμή την πανδημία και η ένταση της κρατικής τρομοκρατίας, της καταστολής και της αστυνομοκρατίας. Δεν θα τους περάσει! Το Ε.Κ.Θ., το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση και την πανδημία, να μην περάσει το κλίμα αστυνομοκρατίας και κρατικού αυταρχισμού που είναι νύχι κρέας με την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά, να απαντήσουμε στον νέο γύρο επίθεσης που δεχόμαστε, να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας χωρίς καμία αποζημίωση.

· Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς

· Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας

· Καμία περιστολή των συνδικαλιστικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Σάββατο 20 Μάρτη ώρα 12.00 οργανώνουμε αυτοκινητοπορεία στην Ηγουμενίτσα με αφετηρία το ΠΑΝΘΕΟΝ. Η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν οργανωμένος αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας μας, των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας.

15-03-2021
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου