Πυρά του Προέδρου του Προδρομίου προς τον Περιφερειάρχη - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Πυρά του Προέδρου του Προδρομίου προς τον Περιφερειάρχη

Πυρά του Προέδρου του Προδρομίου προς τον Περιφερειάρχη

Ντροπή! Με αυτή τη λέξη θα ξεκινήσω και θα τελειώσω.
Είμαι δημότης Σουλίου και Πρόεδρος στην κοινότητα Προδρομίου. Ως πρόεδρος είμαι υποχρεωμένος να υπηρετώ τους πολίτες της κοινότητας μου και να ενστερνίζομαι τα προβλήματά τους. Αναρωτιέμαι και προβληματίζομαι αν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου πράττει το ίδιο αυτή τη στιγμή. Δεν έχω καμμία πρόθεση να μειώσω την πολιτική του σταδιοδρομία και το έργο που έχει προσφέρει στην Ήπειρο. Σε καμμία περίπτωση δεν θέλω να προβώ σε λαϊκισμούς, ούτε να κάνω μικροπολιτική.

Με μια βόλτα στα Ζαγοροχώρια και στο Μέτσοβο μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς το αναπτυξιακό έργο που έχει πραγματοποιηθεί εκεί και ποσό έχει αναδειχθεί η φυσική ομορφιά με επενδύσεις που σέβονται το περιβάλλον και χαρίζουν στους επισκέπτες όμορφες αποδράσεις. Ξεκίνησα με τη λέξη ντροπή, λοιπόν, γιατί εγώ σαν πολίτης του Δήμου Σουλίου αισθάνομαι πως αυτό το δικαίωμα για ανάπτυξη και ανάδειξη ο κ. Περιφερειάρχης το στέρησε από τον πανέμορφο τόπο μου. Σε τι υστερεί ο Δήμος Σουλίου από φυσική ομορφιά; Σε τι υστερούν οι δημότες Σουλίου από τους δημότες των Ζαγοροχωρίων και του Μετσόβου;

Τι κάναμε εμείς λάθος για να βρισκόμαστε «κάτω από το αυλάκι» και όχι όλοι μαζί σαν Ηπειρώτες που είμαστε;! Τι έχει αναδείξει η περιφέρεια Ηπείρου όλα αυτά τα χρόνια στην Παραμυθιά; Την Παραμυθιά που κάποτε ήταν το κεφαλοχώρι της Ηπείρου και μεγαλουργούσε! Μήπως αναδείξατε τον Αχέροντα; Έναν ποταμό για τον οποίο εμείς εδώ είμαστε περήφανοι και τον διαφημίζουμε όπου σταθούμε και βρεθούμε. Τον επιβλητικό Γκορίλα με τα υπέροχα μονοπάτια του που χωρίζει και συνάμα ενώνει την Παραμυθιά και τα ιστορικά και ένδοξα χωριά του Σουλίου.

Αντ’ αυτού έγινε ο ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι για να συλλέγουμε τα σκουπίδια εκτός των δικών μας και των άλλων περιοχών. Και τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια «τερατώδη» επένδυση σε μονάδες καύσης βιορευστών – βιοελαίων. Μια επένδυση που όχι μόνο δε θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή μας αλλά θα την υποβαθμίσει κιόλας. Μια επένδυση για την οποία δε ρωτηθήκαμε ποτέ!

Θέλουμε επενδύσεις στον τόπο μας. «Υγιείς» επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη και θα δώσουν θέσεις εργασίες ώστε να μη φεύγουν οι νέοι από τον τόπο τους. Επενδύσεις που σέβονται το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Δεν αναιρώ το έργο που έχει προσφέρει ο κ. Περιφερειάρχης στην Ήπειρο και το εκτιμώ. Θα το εκτιμούσα περισσότερο αν τον ίδιο ζήλο έδειχνε και για τον τόπο μου.

Η στάση σας να μη θέλετε να κατανοήσετε τις εύλογες ανησυχίες μας για τις μονάδες καύσης βιορευστών – βιοελαίων με πείσμωσε και για αυτό μπήκα στη διαδικασία των συγκρίσεων. Αυτή την άνευ λόγου υποβάθμιση του τόπου μας με τη θετική γνωμάτευση της Περιφέρειας με ανάγκασε να σας τα πω έξω από τα δόντια. Είμαστε όλοι Ηπειρώτες και αγαπάμε τον τόπο μας. Αυτό μας ενώνει κε. Περιφερειάρχη. Γι’αυτο το λόγο μην μας αντιμετωπίζετε σαν κατώτερους πολίτες. Ο λόγος σας μετράει. Νιώστε τις ανησυχίες μας και ενωθείτε μαζί μας.

Η επιτροπή αγώνα που αποτελείται από τους πολίτες του Δήμου Σουλίου, από Ηπειρώτες που ζουν στο εξωτερικό και επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι στα όμορφα χωριά μας αλλά και από όσους έχουν επενδύσει στον τουρισμό ζητάνε την άμεση στήριξη και βοήθειά σας. Όπως επίσης και όλων των Ηπειρωτών που βρίσκονται σε αρμόδιες θέσεις και αγαπούν την Ήπειρο.

Ντροπή μας αν επιτρέψουμε να γίνει κάτι τέτοιο στον όμορφο τόπο μας.

Γεώργιος Τσιώτας
Πρόεδρος Τ.Κ. Προδρομίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου