ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: "Κάτω η εγκληματική πολιτική κυβέρνησης-συστήματος" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: "Κάτω η εγκληματική πολιτική κυβέρνησης-συστήματος"

ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας: "Κάτω η εγκληματική πολιτική κυβέρνησης-συστήματος"
Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης και των απαγορεύσεων!

Μέσα από συνεχή λοκντάουν προσπαθεί να ξεφύγει η κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες της για την τραγική κατάσταση που ζει –ένα χρόνο τώρα– ο λαός, αφημένος στο έλεος της πανδημίας του κορονοϊού και των συνεπειών της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Τα αυξανόμενα κρούσματα και στη Θεσπρωτία είναι η φυσική συνέχεια της ίδιας εγκληματικής, αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής που δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο υγειονομικής πρόληψης και προστασίας, αφήνοντας το λαό απροστάτευτο, ανοχύρωτο και ανυπεράσπιστο μπροστά στην πανδημία.

Εδώ κι ένα χρόνο, ο λαός, με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της πανδημίας, αυτοπροστατεύεται και αγωνιά, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να τον κατηγορεί και να τον συκοφαντεί. Εδώ κι ένα χρόνο, ο λαός δίνει τη μάχη μόνος του σε ένα διαλυμένο σύστημα υγείας και αντιμέτωπος με μεγαλύτερα χτυπήματα του λαϊκού δικαιώματος στην περίθαλψη.

Ο Μητσοτάκης, για άλλη μια φορά, με προκλητικό ύφος δηλώνει –πάνω στα πτώματα των χιλιάδων νεκρών απ’ την πανδημία– ότι τα «έχει κάνει όλα καλά»!!!

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως επιχείρημα ότι τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στις πιο αναπτυγμένες χώρες του καπιταλιστικού κόσμου. Μόνο που αυτό όχι μόνο δεν αθωώνει την κυβερνητική πολιτική, αλλά αποδεικνύει στους λαούς τη γύμνια και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και όσων των υποστηρίζουν.

Πράγματι, ο καπιταλισμός δεν μπορεί και δεν θέλει να αντιμετωπίσει την πανδημία προς όφελος των λαών. Αυτό εκφράζεται με τον πιο δραματικό τρόπο και με το εμβόλιο. Αντί να αποτελεί το γιατρικό για την ανθρωπότητα, αποτελεί πεδίο σκληρού οικονομικού ανταγωνισμού των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών και των ιμπεριαλιστικών χωρών.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί την πανδημία για να εξαπολύσει μία ολομέτωπη επίθεση στην εργατική τάξη, να ισοπεδώσει δικαιώματα και κατακτήσεις. Στη χώρα μας, η κυβέρνηση της ΝΔ, με το λαό σε καραντίνα, έχει επιδοθεί σε ένα νομοθετικό κρεσέντο αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που ισοπεδώνουν ό,τι έμεινε όρθιο από τα μνημόνια. Δεκάδες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τροπολογίες και νόμοι διαμορφώνουν από σήμερα την «επόμενη ημέρα».

Μια νέα «κανονικότητα» προς όφελος του κεφαλαίου, με περισσότερες αλυσίδες για την εργατική τάξη και το σύνολο των εργαζομένων, αλλά και με μεγαλύτερες φυλακές για τα όνειρα και το μέλλον της νεολαίας.

Χτυπήσαν ήδη το δικαίωμα του λαού να σπουδάζει τα παιδιά του, πετάνε το λαό έξω από τα σπίτια του και τώρα ετοιμάζονται να χτυπήσουν –για μια ακόμη φορά– τα εργασιακά και ασφαλιστικά του δικαιώματα.

Είναι λογικό λοιπόν να φουντώνει η λαϊκή οργή, να αναζητούν λαός και νεολαία τρόπους για να μπει φρένο σε αυτήν την πολιτική, για να ανατραπεί. Και αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται η κυβέρνηση και τα κέντρα που υπηρετεί. Εντείνουν τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Κλιμακώνουν την κρατική τρομοκρατία και καταστολή. Στήνουν ένα αστυνομικό κράτος, με μπάτσους και δυνάμεις καταστολής παντού. Στήνουν δίκτυα παρακολούθησης αξιοποιώντας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οχυρώνονται νομικά με χουντικής έμπνευσης μέτρα, ποινικοποιώντας τους λαϊκούς αγώνες και τον συνδικαλισμό, διώκοντας αγωνιστές, βγάζοντας στην παρανομία τον πολιτικό λόγο και την πολιτική δράση.

Για το λαό όμως δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Ο μόνος τρόπος να υπερασπιστεί τη ζωή και τα δικαιώματά του είναι ο αγώνας, η μαζική, αποφασιστική, οργανωμένη πάλη. Η οργή και η αγανάκτηση του λαού πρέπει να εκφραστούν στο δρόμο του αγώνα, να μετατραπούν σε οργάνωση, σε αντίσταση και διεκδίκηση. Παρά τις δυσκολίες, παρά τη φαινομενική παντοδυναμία του ταξικού αντίπαλου, η πραγματική δύναμη βρίσκεται στην κίνηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών.

Η μαζική κινητοποίηση των φοιτητών, οι κινητοποιήσεις λαού και εργαζομένων που έσπασαν τις χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις έδειξαν τις διαθέσεις για αγώνα και γέμισαν τρόμο τα κυβερνητικά επιτελεία.

Και σε αυτό το δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε! Στηρίζοντας κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία, κάθε δίκαιη λαϊκή-εργατική διεκδίκηση!

ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ - ΜΑΖΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ - ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου