Ξεκίνησε στο νοσοκομείο Φιλιατών ο εμβολιασμός ηλικιωμένων για covid-19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Ξεκίνησε στο νοσοκομείο Φιλιατών ο εμβολιασμός ηλικιωμένων για covid-19

Ξεκίνησε στο νοσοκομείο Φιλιατών ο εμβολιασμός ηλικιωμένων για covid-19   

Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου, ο εμβολιασμός ηλικιωμένων άνω των 85 ετών για covid-19 στο νοσοκομείο Φιλιατών, όπου είναι -προς το παρόν- το μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο στη Θεσπρωτία.

Αναμένεται να γίνονται περίπου 95 εμβολιασμοί την ημέρα, δεδομένου ότι από λάθος η Επιτροπή Εμβολιασμού χρέωσε δύο εμβολιαστικές γραμμές στο νοσοκομείο Φιλιατών και έκλεισε τα διπλάσια ραντεβού, ενώ στην πραγματικότητα είναι μία. Έτσι, ναι μεν θα γίνονται περισσότεροι εμβολιασμοί, από μία μόνο ιατρική ομάδα, στον ίδιο χώρο, κάτι που ενέχει κινδύνους.
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι ενέργειες του Διοικητή του νοσοκομείου για την ομαλή υλοποίηση των εμβολιασμών.

Έτσι γίνονται δύο εμβολιασμοί ανά 15 λεπτά. Όσοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού θα πρέπει να προσέρχονται 15 λεπτά νωρίτερα και να παραμένουν στο χώρο 15 λεπτά μετά τον εμβολιασμό, προληπτικά μήπως κανείς εμφανίσει αλλεργική αντίδραση.

Μέσω της πλατφόρμας της άυλης συνταγογράφησης, οι ηλικιωμένοι ενημερώνονται προσωπικά για την ώρα και τον τόπο του εμβολιασμού και έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν το ραντεβού ή να αλλάξουν ημερομηνία του εμβολιασμού σε φαρμακεία, ΚΕΠ και στο https://emvolio.gov.gr/.
Μέσω αυτών των τρόπων μπορούν να κλείσουν ραντεβού και όσοι δεν έχουν εγγραφεί στην αύλη συνταγογράφηση.

Η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου θα είναι πρωινή και απογευματινή, όλες τις ημέρες της εβδομάδας πλην της Κυριακής.
Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστεί κανείς, το τηλέφωνο του εμβολιαστικού κέντρου στο νοσοκομείο Φιλιατών είναι 2664360235.

Με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών, θα συνεχιστεί και στους υπόλοιπους πολίτες, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου