Έπεσε το πρώτο χιόνι στα ορεινά της Θεσπρωτίας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Έπεσε το πρώτο χιόνι στα ορεινά της Θεσπρωτίας

Έπεσε το πρώτο χιόνι στα ορεινά της Θεσπρωτίας

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν χθες βράδυ στο ορεινά της Θεσπρωτίας ασπρίζοντας τις βουνοκορφές, αλλά και τα πιο ορεινά χωριά του νομού.

Τόσο στα ορεινά χωριά της Παραμυθιάς όσο και των Φιλιατών, οι κάτοικοι αντίκρυσαν σήμερα το πρώτο στρωμένο χιόνι, χωρίς όμως να έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής προβλήματα, δεδομένου ότι δεν υπήρξε έντονη χιονόπτωση.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και των Δήμων βρίσκοντια σε επιφυλακή για ενδεχόμενη επιδείνωση του καιρού, ενώ οι Δήμοι έχουν προμηθευτεί αλάτι για να προλάβουν το κλείσιμο των δρόμων και να είναι ασφαλείς οι μετακινήσεις.

Μοίρασε αλάτι ο Δήμος Σουλίου
Ο Δήμος Σουλίου μοίρασε αλάτι σε προέδρους ορεινών κοινοτήτων και σε κοινότητες που δημιουργούνται συνήθως προβλήματα, προκειμένου να μπορούν άμεσα να παρέμβουν αν χρειαστεί. Παράλληλα αλάτι βρίσκεται στο κεντρικό εργοτάξιο του δήμου στο ΚΕΓΕ Παραμυθιάς

Οι κοινότητες που έχουν προμηθευτεί με αλάτι είναι: Αγία Κυριακή, Ελαταριά, Σαλονίκη, Ελευθεροχώρι, Πετούσι, Πολύδροσο, Πλακωτή, 5 Εκκλησιές, Νεοχώρι, Γκρίκα, Αμπελιά, Ξηρόλοφος, Καρβουνάρι, Σεβαστό, Γαρδίκι, Αυλότοπος, Κουκουλιοί, Σαμονίδα, Τσαγγάρι, Φροσύνη.
Παράλληλα αλατιέρα θα βρίσκεται στον οδικό άξονα που συνδέει την Εγνατία με τα Σουλιοτοχώρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου