Μ.Κάτσης: «Απανωτά πλήγματα για τη Θεσπρωτία. Μείωση προσωπικού στα ΕΛΤΑ Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς» - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Μ.Κάτσης: «Απανωτά πλήγματα για τη Θεσπρωτία. Μείωση προσωπικού στα ΕΛΤΑ Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς»

Μ.Κάτσης: «Απανωτά πλήγματα για τη Θεσπρωτία. Μείωση προσωπικού στα ΕΛΤΑ Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς» 

Δήλωση του Μ.Κάτση, βουλευτή Θεσπρωτίας 

Η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ για μείωση του προσωπικού σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά, όπως καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζομένων ΕΛΤΑ Θεσπρωτίας, αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για τους κατοίκους του ακριτικού Νομού μας, που έρχεται αμέσως μετά από τις πρόσφατες αποφάσεις για το κλείσιμο των τραπεζικών υποκαταστημάτων σε Φιλιάτες και Παραμυθιά. 

Πλέον, η διοίκηση που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το ξεπούλημα και την απαξίωση των δημόσιων Ταχυδρομείων, τα οποία είναι ταυτόσημα με την ίδρυση και την ιστορία του ελληνικού Κράτους και, μάλιστα, τη χρονιά εορτασμού των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην αποψίλωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, αφήνοντας ολόκληρες περιοχές με πολλά χωριά με έναν μόνο διανομέα. Αυτή η εξέλιξη είναι τραγική, καθώς θα δυσκολέψει σημαντικά την καθημερινότητα των κατοίκων, ιδιαίτερα των πιο ηλικιωμένων. 

Από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, η ΝΔ ξεκίνησε μια επίθεση ενάντια στα ΕΛΤΑ και το δημόσιο χαρακτήρα τους, με απολύσεις συμβασιούχων, κλείσιμο καταστημάτων σε όλη τη χώρα, ενώ το Δεκέμβρη νομοθέτησε τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, καθώς και τις εκβιαστικές μετακινήσεις και αποχωρήσεις του μόνιμου προσωπικού. 

Ως αρμόδιος Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., είχα προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους στη Βουλή, ότι αυτό το δήθεν «σχέδιο διάσωσης» των ΕΛΤΑ, θα αποδειχθεί στην πραγματικότητα σχέδιο διάλυσης. Σήμερα, τα γεγονότα έρχονται να επιβεβαιώσουν την εκτίμηση αυτή. Δυστυχώς για την ακριτική Θεσπρωτία, υπάρχει ο φόβος, η σημερινή μείωση του προσωπικού να αποτελέσει προάγγελο για το επόμενο βήμα, δηλαδή την απόφαση για κλείσιμο καταστημάτων. Όπως τόνισα στη Βουλή, για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., η διατήρηση όλων των σημερινών καταστημάτων ΕΛΤΑ αποτελεί «κόκκινη γραμμή», προειδοποιώντας να μη κατέβει καμία ταμπέλα ΕΛΤΑ από το δίκτυο, στερώντας την παρουσία τους από κάθε γωνία της ελληνικής Επικράτειας. 
Οι τοπικές κοινωνίες, δε θα μείνουν απαθείς απέναντι στον νεοφιλελεύθερο οδοστρωτήρα της ΝΔ να τις ισοπεδώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου