"Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σουλίου" - Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

"Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σουλίου" - Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

"Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σουλίου" - Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Ηγουμενίτσα, 13/12/2020 
 
Δεύτερη Ανακοίνωση 
Καταγγελία για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων του Δήμου Σουλίου 

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου, η οποία ενόψει και της δύσκολης περιόδου που διανύουμε λόγω της πανδημίας του COVID-19, άφησε απλήρωτους όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Σουλίου (το μόνιμο προσωπικό, τις καθαρίστριες των σχολείων, το βοήθεια στο σπίτι). Να θυμίσουμε στο δήμαρχο Γιάννη Καραγιάννη και στη διοίκησή του, ότι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους, είναι αυτοί οι οποίοι δεν έπαψαν να εργάζονται -και υπερωριακά- κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Είναι αυτοί που βρίσκονται στις εργασίες συντήρησης των δομών της πόλης, που μαζεύουν καθημερινά τα σκουπίδια, παρέχουν καθημερινά υπηρεσίες στην τρίτη ηλικία και εξυπηρετούν τους δημότες. Τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων όχι μόνο τις έχει τέσσερις μήνες απλήρωτες και ανασφάλιστες αλλά έφτασε και στο σημείο να τις μετακινήσει παράνομα στο Κέντρο Υγείας Παραμυθίας. Είναι κάποιοι από τους «ήρωες» με τους οποίους ο δήμαρχος και το επιτελείο του δεν έχαναν την ευκαιρία να φωτογραφίζονται και να απαιτούν συνεχώς να βάλουν πλάτη. Οι μόνοι που πληρώνονται αμέσως και πλουσιοπάροχα είναι οι απευθείας αναθέσεις. 

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου με ψεύδη, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να καθησυχάσει τους εργαζόμενους ότι θα δοθεί λύση. Δείχνει πλήρη αδιαφορία για το πώς θα κάνουν γιορτές οι συνάδελφοί μας. Ξεχνά ότι πίσω από κάθε εργαζόμενο υπάρχουν οικογένειες, ότι ο ίδιος ο εργαζόμενος με τον πενιχρό μισθό του μπορεί να συντηρεί και την οικογένεια του άνεργου παιδιού του. Αδυνατεί να κατανοήσει ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που δυσκολεύονται να προμηθευτούν τα απολύτως απαραίτητα, αδυνατεί να κατανοήσει ότι υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους τα βασικά και περιμένουν εναγωνίως τα δεδουλευμένα τους έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας με το κεφάλι ψηλά και όχι να κρύβονται επειδή κάποιοι με το έτσι θέλω τους στερούν την αξιοπρέπεια. 

Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου Γιάννη Καραγιάννη είναι τεράστιες. Υπήρχαν παρεμβάσεις που μπορούσαν να γίνουν από τη Δημοτική Αρχή, η οποία έχει συνολικά την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών του. 

Όλα αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι στην ουσία, υλοποιείται μια κεντρική πολιτική που έχει βάλει στο στόχαστρο την απλήρωτη εργασία, να πετσοκόψει βασικά εργασιακά δικαιώματα μέσα από την εντατικοποίηση της εργασίας προκειμένου εντέλει να στρώσει τον δρόμο στα ιδιωτικά συμφέροντα. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από αυτή την εξέλιξη. Να είναι επιφυλακτικοί σε οποιαδήποτε δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και να μην υποκύψουν στις πιέσεις της. Αντιθέτως να περάσουν στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει. Να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι με το μέρος τους και ποιοι είναι απέναντί τους. Για το ποιοι τους λένε την αλήθεια και ποιοι τους κοροϊδεύουν. Να συσπειρωθούν στο Σωματείο και να διεκδικήσουν μαχητικά λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Απαιτούμε: 
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών. 

- Να σταματήσει άμεσα την πίεση προς τους εργαζόμενους να ασκήσουν αλλότρια καθήκοντα. 

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

- Τη δέσμευση για τη σταθερή και εις το διηνεκές πληρωμή των μισθών όλων των εργαζομένων στους Δήμους. 

- Την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων για στελεχωμένες υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές που θα καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς ανταποδοτικότητα. 

- Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων. 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ        ΓΚΑΜΠΡΕΛΑ ΕΡΙΚΕΤΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου