Η τοποθέτηση του Γ. Γόγολου στο Δ.Σ. Ηγ/τσας για τον Covid19 - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Η τοποθέτηση του Γ. Γόγολου στο Δ.Σ. Ηγ/τσας για τον Covid19

Η τοποθέτηση του Γ. Γόγολου στο Δ.Σ. Ηγ/τσας για τον Covid19

Η τοποθέτηση στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Covid -19 του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Γιάννη Κ. Γόγολου 

1) Η σημερινή συνεδρίαση δεν πρέπει να γίνει μόνο, για την υιοθέτηση των μέτρων από το Δήμο μας τις έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση. Εκ προοιμίου σας λέω ότι θα ψηφίσουμε τα προτεινόμενα μέτρα. Όμως θα περίμενα και άλλες πρωτοβουλίες στην εισήγησή σας. 

2) Ας ξεκινήσουμε από τα του οίκου μας. Δεν έχετε εκπονήσει, ως οφείλατε να κάνετε, το Σχέδιο Δράσης του Δήμου μας για τον περιορισμό της μετάδοσης του COVID 19 σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/128/17765 που εκδόθηκε την 1η Οκτωβρίου 2020, δηλαδή πριν σαράντα ημέρες. 

3) Δεν έγινε κανένας απολογισμός της αποτελεσματικότητας των μέτρων που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια του 1ου Lock Down. Αναλυτικά και ανά δράση τι λειτούργησε και τι δεν απέδωσε. Γιατί αλλιώς δεν βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα. Προσωπικό και ειδικούς συνεργάτες έχετε να το κάνετε. Για παράδειγμα: 
Πόσες απολυμάνσεις έγιναν, από ποιον και σε ποιες δομές; 
Στήριξη συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη για παροχή αγαθών. Ποιος ο αριθμός που εξυπηρετήθηκαν, ποια τα κριτήρια και ποιος παρείχε την εξυπηρέτηση; 
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα eservices.igoumenitsa.gr πως λειτουργεί, ποιος είναι υπεύθυνος, το είδος και ο αριθμός των υπηρεσιών που προσέφερε; 
Αν δεν πάρουν οι πολίτες στοιχειώδεις απαντήσεις, οι εισηγήσεις σας θα είναι μια ακόμη “έκθεση ιδεών” χωρίς αντίκρυσμα. 

4) Η κατάσταση δεν είναι η ίδια με τον Covid -19 για το Δήμο μας. Yπάρχουν τουλάχιστον τρεις (3) βασικές διαφορές που όφειλαν να διαφοροποιήσουν την εισήγησή σας: 
Στο Δήμο υπάρχουν σήμερα αρκετά κρούσματα, που τον άνοιξη δεν υπήρχαν. Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά λειτουργούν σήμερα κανονικά, ενώ τότε δεν λειτουργούσαν. 
Σήμερα και με δεδομένο ότι έχει προηγηθεί το Lock Down της Άνοιξης οι επαγγελματίες και οι πολίτες έχουν καταπονηθεί, έχουν μπερδευτεί και έχουν απογοητευθεί. 

5) Η απάντηση του κ. Λώλου στο αίτημα των κατοίκων κοινότητας για ελέγχους Covid -19 είναι τουλάχιστον απαξιωτική. Οι πολίτες στις δύσκολες στιγμές τους θέλουν τη Δημοτική Αρχή δίπλα τους. Ο προκαλούμενος φόβος για την υγεία είναι πολύ μεγάλος και ενδεχομένως να μεγεθύνει τα πράγματα. 

6) Εάν θεωρείτε ότι η Δημοτική Παράταξη που εκπροσωπώ, μπορεί να βοηθήσει για να εκπονηθεί ένα Σχέδιο Δράσης είναι πρόθυμη να το κάνει. Επειδή το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και ενδέχεται να δημιουργηθούν δύσκολες καταστάσεις για την κοινωνία, σας παρακαλώ από τη θέση αυτή, να είστε σε διαρκή ετοιμότητα. 

7) Πέραν των ανωτέρω, επειδή πλέον οι μαθητές και οι δάσκαλοι βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, προτείνουμε για την άμεση δυνατότητα διενέργειας δωρεάν διαγνωστικού test για όλους τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς. Επίσης εφιστούμε την προσοχή, για την πλήρη εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. 

8) Ενισχύστε τον αριθμό και την ποιότητα των απολυμάνσεων κυρίως στους χώρους των σχολείων, των υπηρεσιών του Δήμου και τις επιβαρυμένες περιοχές του Δήμου. 

9) Προμηθευτείτε άμεσα ως Δημοτική Αρχή, τα Rapid test για τον Covid και συνεργαστείτε με μια από τις υγειονομικές μονάδες της περιοχής, για τη διεξαγωγή τους σε όσους κριθεί απαραίτητο να γίνουν. 

10) Επειδή η «δωρεάν μάσκα» πήγε περίπατο… Προμηθευτείτε παιδικές μάσκες για όλους τους μαθητές των σχολείων που παραμένουν ανοικτά. (κι αν θέλετε να το επικοινωνήσετε καλλίτερα, δώστε σε κάθε παιδί πέντε μάσκες με το όνομά του και την ήμερα που πηγαίνει σχολείο. Θα πάρει δημοσιότητα η πρωτοτυπία σας και θα αποτελέσει παιχνίδι για τα παιδιά πέραν του οικονομικού οφέλους. Άρα πετυχαίνουμε το στόχο μας) 

11) Κάντε πράξη το moto «στηρίζουμε την τοπική κοινωνία» με ελαφρύνσεις για όσους επαγγελματίες πλήττονται από την πανδημία. 

12) Αποτελέστε το παράδειγμα ως Δημοτική Αρχή στις προμήθειες των προϊόντων και υπηρεσιών, από επιχειρήσεις που εδρεύουν στο Δήμου Ηγουμενίτσας και μόνο. 

13) Ενισχύστε την επιτροπή που έχει τη ευθύνη για τις δράσεις έναντι του Covid -19, με τη δική σας συμμετοχή σε αυτήν, καθώς και με τη συμμετοχή των τριών δημοτικών συμβούλων που είναι ιατροί, δηλ. του κ. Δημάκου, του κ. Κοτζαπαναγώτου και της κας Κατσάρη. 

14) Επειδή η γενική εντύπωση που υπάρχει είναι, ότι κατάσταση βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη, δώστε όλη σας την προσοχή ο ίδιος και οι υπηρεσίες του Δήμου κατά προτεραιότητα στην ενίσχυση των μέτρων που απαιτούνται. Έχετε τη δυνατότητα με απ’ ευθείας αναθέσεις να το κάνετε, αρκεί αυτές να είναι στοχευμένες στην πανδημία. 

15) Η Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, θα είναι αρωγός στην προσπάθεια που θα κάνει η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θα είναι όμως αυστηρός κριτής σε αστοχίες και παραλήψεις που διακυβεύουν την υγεία των συμπολιτών μας 

Γιάννης Κ. Γόγολος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου