Σωματείο Εμπορουπαλλήλων Θεσπρωτίας: "Δεν θα μπει lockdown στους αγώνες και τα δικαιώματά μας. Απεργούμε στις 26 Νοέμβρη" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Σωματείο Εμπορουπαλλήλων Θεσπρωτίας: "Δεν θα μπει lockdown στους αγώνες και τα δικαιώματά μας. Απεργούμε στις 26 Νοέμβρη"

Σωματείο Εμπορουπαλλήλων Θεσπρωτίας: "Δεν θα μπει lockdown στους αγώνες και τα δικαιώματά μας. Απεργούμε στις 26 Νοέμβρη"

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Διεύθυνση: Ζωσιμάδων 4, Ηγουμενίτσα. 
Επικοινωνία :6939245255, 6986933660, 2665022136, 

«ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ LOCKDOWN ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ» 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ!!! 

Συνάδελφε- συναδέλφισσα, 
Το Σωματείο μας απευθύνεται σε σένα που κάθε μέρα ματώνεις για να πας ένα «κομμάτι ψωμί» στην οικογένειά σου με κίνδυνο την Υγεία σου και φόβο για την Υγεία των παιδιών και των γονιών σου, σε καλούμε να σκεφτείς και να αποφασίσεις ότι είναι ώρα και δική σου ευθύνης και συμμετοχής για να δυναμώσει ο αγώνας μας για την υπεράσπιση της ζωής μας και δεν παίρνει αναβολή. Να καταλάβεις ότι αυτά που σου λένε Κυβέρνηση και εργοδοσία περί «ατομικής ευθύνης» σε αυτές τις συνθήκες τα λένε για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες, να μας κλείσουν μέσα στα σπίτια μας να μας φιμώσουν να μην διεκδικούμε. 

Συνάδελφε, είναι ευθύνη της Κυβέρνησης που παίζει τη ζωή μας στα ζάρια. Ενώ η πανδημία φουντώνει, ακόμα και τώρα δεν ξοδεύει για την υγεία μας «δεκάρα τσακιστή», τα μαζεύει από μας για να τα δώσει δώρα στην εργοδοσία η οποία και σε αυτές τις συνθήκες μετράει αμέτρητα κέρδη πάνω στις πλάτες μας. Όλη αυτή την περίοδο η Κυβέρνηση δεν σταμάτησε να περνάει μια σειρά από ΠΝΠ και Νομοσχέδια για να διευκολύνει την εργοδοσία όπως την απελευθέρωση των απολύσεων, την μείωση μισθών, τον πτωχευτικό νόμο με τον οποίο αρπάζουν τα λαϊκά σπίτια και τα εισοδήματα, τον κατασταλτικό νόμο που βάζει τις διαδηλώσεις στο γύψο, τώρα μας φέρνει το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον «εκσυγχρονισμό»!!!! 
Η Κυβέρνηση και ο υπουργός της μεγαλοεργοδοσίας ανακοίνωσαν την επιβολή 10ωρης δουλειάς παντού και μάλιστα οι δύο ώρες απλήρωτες για τους εργαζόμενους!!!!. Το 1920 κατακτήθηκε με αγώνες των εργαζομένων το 8ωρο στην χώρα μας και μετά από 100 χρόνια αντί οι εργαζόμενοι να δουλεύουν λιγότερο και να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους δουλεύουν περισσότερο καταστρατηγείτε ο σταθερός εργάσιμος χρόνος και ο μισθός πάει ποιο κάτω από τον κατώτατο, ξεκινάει από τα 200 ευρώ. 
Αυτό η Κυβέρνηση το βάφτισε «εκσυγχρονισμό» και μαζί με αυτό έχει και άλλα μέτρα εναντίον μας. 

Την αύξηση των ωρών των νόμιμων υπερωριών που θα υλοποιείται και χωρίς την έγκρισή μας καταργώντας το ωράριο τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις. Πόσες ώρες, ρεπό, Κυριακές μετράμε απλήρωτες μέχρι τώρα, να προσθέσουμε και αυτές. 
Την κατάργηση της Κυριακής αργίας, Την παραπομπή των εργαζομένων και των σωματείων που καταγγέλλουν εργοδοτικές αυθαιρεσίες από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας στον ΟΜΕΔ όπου οι καταγγελίες θα μετατρέπονται σε «συμφιλίωση» με τα θέλω των εργοδοτών. 
Το δικαίωμα του εργοδότη να απομακρύνει εργαζόμενο που έχει απολύσει με προειδοποίηση ώστε να απαλλαγεί από την παραμικρή αντίδραση δική του ή των συναδέλφων του. 
Και συνεχίζει με ένα σωρό απεργοκτόνων διατάξεων που καταργεί Γενικές Συνελεύσεις με την συμμετοχή εργαζομένων σε αυτές, και ορίζει την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως προϋπόθεση για λήψη απόφασης για απεργία. Και να παρθεί η απόφαση για απεργία έρχεται ο εργοδότης και βάζει προσωπικό ασφαλείας που σε ορισμένες επιχειρήσεις θα ξεπερνά τον αριθμό των εργαζομένων ολόκληρης βάρδιας. Δεν τελειώνει εδώ όμως, επιβάλουν και ενισχύουν την καταστολή. Επίσης ο εργοδότης όχι μόνο μπορεί να προσλάβει απεργοσπάστες αλλά και η περιφρούρηση της απεργίας από τους εργαζόμενους θα είναι ποινικώς κολάσιμη πράξη και θα καθιστά την ίδια την απεργία παράνομη. 

Για να τελειώνει μια και καλή με τα ταξικά σωματεία θα αναγνωρίζονται μόνο τα σωματεία που έχουν παραδώσει το Μητρώο ψηφιακά στο Κράτος και την εργοδοσία και με αυτά θα διαπραγματεύεται δηλαδή με τους ξεπουλημένους της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών σωματείων που μέσα στην πανδημία δεν άρθρωσαν μια λέξη για τους εργαζόμενους. 

Συνάδελφοι είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα με μας. 
Έχουμε προσωπική ευθύνη όλοι μας να μην αφήσουμε να περάσουν τα παραπάνω. Έχουμε χρέος σε μας που δουλεύουμε τσακισμένοι μια ζωή σε όλα τα πόστα και απέναντι στα παιδιά μας που τα γυρίζουν έναν αιώνα πίσω χωρίς δικαιώματα. Ο μόνος δρόμος για μας είναι ο οργανωμένος αγώνας μέσα από το Σωματείο. Τώρα κάνουμε την εγγραφή μας στο Σωματείο. Τώρα μαζί με τους συναδέλφους μας δηλώνουμε στην εργοδοσία ότι στις 26 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 
· Να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της Κυβέρνησης. Σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα. Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής σε πλήρους απασχόληση. Καμία απώλεια εισοδήματος. Καμία απόλυση εργαζόμενου. 

· Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και όλου του λαού. Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό δωρεάν σε όλους τους εργαζόμενους, σε σχολεία, σε νοσοκομεία σε δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, σε οίκους ευγηρίας. Άδειες ειδικού σκοπού (σε κρούσματα, γονείς, ευπαθείς ομάδες ,κηδεμόνες παιδιών ΑμΕΑ) χωρίς καμία επιβάρυνση με πλήρης μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη. 

· Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας ,αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. 

· Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και καμία κατάσχεση λαϊκού εισοδήματος. προστασία τους με νόμο και κούρεμα χρεών λαϊκών νοικοκυριών. 

· Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. 

· Κατάργηση των νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που μετατρέπουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς σε «ιδιώνυμο αδίκημα», που υπονομεύουν το απεργιακό μας δικαίωμα και που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις. Αγώνας ενάντια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο της κυβέρνησης που συνιστά δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. 

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ 
ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ & ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 10.30π.μ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου