Ηγουμενίτσα: Επικίνδυνη και παράνομη κατασκευή του Δήμου, χωρίς καμία έγκριση... - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Ηγουμενίτσα: Επικίνδυνη και παράνομη κατασκευή του Δήμου, χωρίς καμία έγκριση...

Ηγουμενίτσα: Επικίνδυνη και παράνομη κατασκευή του Δήμου, χωρίς καμία έγκριση...

Η αλαζονεία και οι εμμονές της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας έχουνε ξεπεράσει κάθε όριο εδώ και καιρό.
Οι άνθρωποι όμως πλέον είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ...!!!

Τι έκαναν πάλι...
Στη σημερινή συνεδρίαση (30/10) του Δημοτικού Συμβουλίου πρόκειται να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, το θέμα της πιλοτικής εγκατάστασης parklet στην πόλη της Ηγουμενίτσας με εισηγητή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κων/νο Τσουμάνη.
Πρόκειται για υπαίθρια καθιστικά, κατασκευασμένα από παλέτες για ολιγόλεπτη στάση των πολιτών!
Τα σημεία που έχουνε επιλεγεί για την πιλοτική φάση είναι το 3ο Δημοτικό και το 3ο Γυμνάσιο Ηγ/τσας.

Μάλιστα, τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι γονείς ήταν εξαρχής αντίθετοι με αυτό το (δεν το λες και) έργο, λόγω επικινδυνότητας των σημείων που έχουν επιλεγεί, τα οποία και στις δύο περιπτώσεις εφάπτονται στις διαβάσεις πεζών και δεν υπάρχει ορατότητα ούτε από τους μικρούς μαθητές στο δρόμο, ούτε και από τους οδηγούς.
Ανήσυχοι γονείς επικοινώνησαν μαζί μας για το θέμα. Ψάχνοντας το θέμα λίγο περισσότερο, δεδομένου ότι τα parklet έχουν ήδη κατασκευαστεί πριν ληφθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα (το οποίο απορούμε πως θα το δικαιολογήσουν) διαπιστώσαμε ότι ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος τα έχει παραγγείλει με απευθείας ανάθεση από τις 21/ Σεπτεμβρίου, αντί του ποσού των 3.650 ευρώ!
Και παράνομο και επικίνδυνο και πανάκριβο...!

Η απόφαση του Δημάρχου από τις 21/9
Όπως μας ενημέρωσαν γονείς μαθητών του 3ου Δημοτικού σχολείου, πριν λίγη ώρα ενημέρωσαν την Τροχαία Ηγουμενίτσας για την επικίνδυνη αυτή κατασκευή πάνω στο οδόστρωμα και δήλωσε άγνοια για το θέμα.
Δηλαδή, ο Δήμαρχος, με μια εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας, χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς τη συναίνεση γονέων και εκπαιδευτικών και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τροχαίας, προχώρησε σε μια αυθαίρετη κατασκευή, άκρως επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών!
Και προκύπτει εύλογα η απορία: Γιατί τέτοια εμμονή;;; Τι είναι τόσο σημαντικό ώστε να βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών;;;
Άραγε, θα βρουν το θάρρος να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να γίνει άμεσα μετεγκατάσταση της κατασκευής σε άλλο, ασφαλές, σημείο. Και βέβαια να μας εξηγήσουν πως γίνεται μια έμπειρη δημοτική αρχή να προβαίνει σε τόσες παρανομίες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου