Στα Γιάννενα σήμερα ο Χαρδαλιάς - Λίγο πριν το τοπικό lockdown μετά τα 31 χθεσινά κρούσματα - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020

Στα Γιάννενα σήμερα ο Χαρδαλιάς - Λίγο πριν το τοπικό lockdown μετά τα 31 χθεσινά κρούσματα

Στα Γιάννενα σήμερα ο Χαρδαλιάς - Λίγο πριν το τοπικό lockdown μετά τα 31 χθεσινά κρούσματα

Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι μέρες για τα Γιάννενα. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι ουσιαστικά η περιοχή είναι στο μεταίχμιο μεταξύ του επιπέδου 3 και 4 στον χάρτη υγειονομικής προστασίας, δηλαδή λίγο πριν το τοπικό lockdown.

Τα 31 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν χθες αποτελούν αρνητικό ρεκόρ και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αριθμός στη χώρα μετά την Αττική και την Θεσσαλονίκη.
Κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα έκρουσε  «Καμπανάκι» για το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στα Γιάννενα.

Ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε πως μετά την Κοζάνη που πέρασε στο επίπεδο 4 υψηλού κινδύνου, και στα Γιάννενα η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους και της περιοχής της Ηπείρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σήμερα Σάββατο θα μεταβεί με τους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην περιοχή της Κοζάνης και μετά στα Γιάννενα, όπου θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και του συνεργάτες του.

Περαιτέρω επισήμανε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας, σε μια επικίνδυνη φάση της πανδημίας και προσέθεσε ότι η ενεργοποίηση του επιπέδου του συναγερμού 4 για την Κοζάνη κρούει τον κώδωνα σε όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι στα Γιάννενα, χθες -σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ- εντοπίστηκαν 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot