ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας: "Όχι στην πώληση των λιμενικών εγκαταστάσεων Θεσπρωτίας" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας: "Όχι στην πώληση των λιμενικών εγκαταστάσεων Θεσπρωτίας"

ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας: "Όχι στην πώληση των λιμενικών εγκαταστάσεων Θεσπρωτίας" 

Με έντονη ανησυχία διαπιστώνουμε εν μέσω πανδημίας, όταν το σύνολο των κρατών στρέφονται σε δημόσιες πολιτικές στηρίζοντας το Δημόσιο σύστημα Υγείας και επενδύουν στην ανάπτυξη, με μοχλό τις πολιτικές που αναδεικνύουν και ενισχύουν τη δημόσια περιουσία, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει να ξεπουλήσει τα λιμάνια της χώρας. Η αρχή γίνεται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. 
Χωρίς να είναι απαίτηση των θεσμών, ενώ η χώρα έχει βγει από τα Μνημόνια, η πώληση πλειοψηφικού πακέτου (67%) του λιμένα Ηγουμενίτσας, χωρίς καν να έχει προχωρήσει η διαδικασία αποτίμησης της αξίας του, είναι προκλητική και εξαιρετικά επικίνδυνη για την προοπτική ανάπτυξης της περιοχής. 
Η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του λιμανιού Ηγουμενίτσας και των αλιευτικών καταφυγίων Σαγιάδας και Πλαταριάς καθώς και το καταφύγιο σκαφών αναψυχής Συβότων, αλλά και του χώρου που προορίζεται για την ανέγερση της μαρίνας της Ηγουμενίτσας, χωρίς καμία δέσμευση για αναπτυξιακά έργα, τίποτα το καλό δεν προμηνύει για την τοπική κοινωνία. 
Δίνεται προίκα στον επενδυτή για να γίνει πιο ελκυστικό το πακέτο, εκχωρώντας σχεδόν όλο το παραλιακό μέτωπο της Ηγουμενίτσας, αποκλείοντας ουσιαστικά την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία, εντός της πόλης. Τις πολιτικές ανάπτυξης της περιοχής δεν θα τις ορίζουν οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών με τα συντεταγμένα όργανά τους, αλλά τα κέρδη του επενδυτή. 
Δεν έχει διασφαλιστεί ότι οι εκτάσεις που έχει συμφωνηθεί να παραχωρηθούν στην αυτοδιοίκηση, τελικά θα εξαιρεθούν από τις συμβάσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται (άρθρο 2) «το τμήμα της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Λιμένα, προτείνεται ως ενδεικτική περιοχή παραχώρησης». Το εμπορευματικό κέντρο εξαφανίστηκε, καμία αναφορά για την τύχη του. 
Το μέλλον και η προοπτική του τόπου δεν μπορεί να καθορίζεται πίσω από μυστικές συσκέψεις κομματικών στελεχών της ΝΔ, αλλά με πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, δημοσιοποιώντας το επενδυτικό σχέδιο και τις υποχρεώσεις του επενδυτή. Η πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας» δεν είναι αποδοτική. 
Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτή την πολιτική και καλούμε τους συμπολίτες μας σε ετοιμότητα, ώστε να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού μας, να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο και να ενισχυθεί μέσω ενός αναπτυξιακού σχεδίου προς όφελος της κοινωνίας. 
Να μην περάσουν τα σχέδια ξεπουλήματος των δημόσιων υποδομών. 

ΝΕ Θεσπρωτίας 
ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου