Στάση Εργασίας σήμερα από τις 07:00 μέχρι τις 12:00 και συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Στάση Εργασίας σήμερα από τις 07:00 μέχρι τις 12:00 και συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Στάση Εργασίας σήμερα από τις 07:00 μέχρι τις 12:00 και συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
 Ηγουμενίτσα.21/6/2020 
 Αριθ. Πρωτ. 70 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τετάρτη 24 Ιούνη από τις 07:00 μέχρι τις 12:00 και συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας συμμετέχει στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκήρυξε για όλους τους εργαζόμενους η ΠΟΕ ΟΤΑ την Τετάρτη 24 Ιούνη από τις 07:00 μέχρι τις 12:00 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
Με το σύνθημα αυτό προχωράμε στέλνουμε προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε καμία περικοπή στα ΒΑΕ. Τα ΒΑΕ είναι το ελάχιστο αντιστάθμισμα για τον επαγγελματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι. Αποτελεί στην ουσία «επίδομα θανάτου». Αυτό μαρτυρούν οι δεκάδες θάνατοι, οι εκατοντάδες σακατεμένοι, οι χιλιάδες τραυματισμένοι. Αν σε αυτούς προστεθούν οι καρκίνοι, τα μυοσκελετικά προβλήματα κ.α. τότε καταλαβαίνει κανείς ότι το επίδομα θανάτου είναι λίγο.. 
Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία νομοθέτησε με το νόμο 4512/2018 τη συγκρότηση επιτροπής για να πετσοκόψει τους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αφού όρισε την 1/3/2019 ως ημερομηνία που παύουν να ισχύουν όλες οι διατάξεις χορήγησης του επιδόματος. Σκοπός τους να απεντάξουν 32% των ειδικοτήτων που είναι ενταγμένες στο καθεστώς των ΒΑΕ. 
Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το ζήτημα της περικοπής του επιδόματος των βαρέων και ανθυγιεινών, δίνουμε έναν αγώνα που έχει σαν αποτέλεσμα να κερδίζουμε χρόνο μόνο με παρατάσεις, που αναγκάζεται η εκάστοτε κυβέρνηση να δίνει μπροστά στην οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων. 
Είμαστε ξανά μπροστά σε μία γνώριμη κατάσταση στις 30/6/2020. Είναι η ημερομηνία που στην ουσία θα σταματήσει η καταβολή του Επιδόματος των ΒΑΕ.
Συνάδελφοι τώρα αυτή η στιγμή είναι κρίσιμη αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έγκλημα τους, θα οδηγήσει άμεσα εργαζόμενους που βρίσκονται σε αυτές τις ειδικότητες αντιμέτωπους με μειώσεις στο εισόδημα τους, από την κατάργηση του επιδόματος, ακόμα κατάργηση των παροχών (ιατρικές εξετάσεις, άδειες, γάλα κ.λ.π.) και στην πορεία και με αυξήσεις των ορίων ηλικίας. Η Κυβέρνηση έχει στο πλευρό τους Δημάρχους που αξιοποιούν με μεγάλη προθυμία αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνέδριου που βγάζει διαρκώς αποφάσεις που εξαιρούν εργαζόμενους από το συγκεκριμένο καθεστώς. Τα ΒΑΕ όχι απλά δεν πρέπει να κοπούν αλλά πρέπει να ενταχθούν ακόμα περισσότερες κατηγορίες και ειδικότητες. Το επίδομα των ΒΑΕ δεν μπορεί να καλύψει τις ελλείψεις προσωπικού, την εντατικοποίηση της εργασίας, τα κακοσυντηρημένα μέσα εργασίας. Γι΄ αυτό παράλληλα είναι ανάγκη να δίνουμε έναν αγώνα για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε όλους τους τομείς. Μόνη λύση είναι οι μόνιμες προσλήψεις για τη κάλυψη όλων των κενών με μόνιμη και σταθερή εργασία. 
Την Τετάρτη 24 του Ιούνη συμμετέχουμε στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 07:00 πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι. 

Απαιτούμε: 

Ø Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. 

Ø Να μην απενταχθεί καμία ειδικότητα από το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Αντιθέτως να προστεθούν και άλλες ειδικότητες. 

Ø Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών. 

Ø Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Ø Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων. 

Για το Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΑΝ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                                ΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου