Θεσπρωτία: Οδηγίες του Συλλόγου Λογιστών προς τα μέλη του για την αντιμετώπιση της πανδημίας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Θεσπρωτία: Οδηγίες του Συλλόγου Λογιστών προς τα μέλη του για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Θεσπρωτία: Οδηγίες του Συλλόγου Λογιστών προς τα μέλη του για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Το Διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θεσπρωτίας ακολουθώντας τις οδηγίες που δώθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (GSCP 11/03) αλλά και τις συστάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών ως προς την εξάπλωση του ιού SARS-COV2 και της θανατηφόρας σε ευπαθείς κατηγορίες ασθένειας COVID-19, με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας, της υγείας των μελών του συλλόγου, των οικογενειών τους αλλά και των συνεργατών και πελατών τους, συστήνει στα μέλη του να εφαρμόσουν προληπτικά τα παρακάτω μέτρα: 

1) Την αναστολή των ραντεβού με φυσική παρουσία στο γραφείο από 13/03/2020 έως 15/04/2020 

2) Την εκτέλεση όλων των εργασιών τηλεφωνικώς, με τηλεδιάσκεψη, μέσω email και με όποιο άλλο τρόπο επιθυμούν πέραν της φυσικής συναλλαγής

3) Την αποφυγή επισκέψεων σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, οργανισμούς κ.τ.λ. Προτείνεται ο περιορισμός αυτών μόνο για τις επείγουσες εργασίες. 

4) Την εκτέλεση εργασιών οι οποίες έχουν κοντινή ημερομηνία λήξης και επιφέρει πρόστιμο η μη ολοκλήρωσή τους. Κατά πάσα πιθανότητα στο άμεσο μέλλον θα δωθούν παρατάσεις και διευκολύνσεις για όλες τις υποχρεώσεις μας. Ήδη έχουν παραταθεί αρκετές. 

5) Την παραλαβή τιμολογίων με εναλλακτικό τρόπο από τη φυσική παρουσία. Προτείνεται δε η προσπάθεια απολύμανσης αυτών καθώς ο ιός επιβιώνει πάνω σε έγγραφα χωρίς ωστόσο οι οδηγίες να εξηγούν το χρονικό διάστημα. Προτείνεται χρήση γαντιών. 

6) Τον καλό αερισμό των γραφείων και την καθημερινή απολύμανση των χώρων  

7) Την άμεση ενημέρωση των πελατών τους ως προς την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 11/03/2020 (ΦΕΚ Α 55) και όποιων αποφάσεων παρθούν μελλοντικά οι οποίες θα περιλαμβάνουν μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ενίσχυσης των πληγέντων επιχειρήσεων.

Η διεκπεραίωση των εργασιών στα λογιστικά μας γραφεία πρέπει να έρχεται δεύτερη μπροστά στην κοινωνική ευθύνη που έχουμε όλοι μας ατομικά και συλλογικά, ώστε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας. Η αποδοχή και τήρηση των μέτρων πρέπει να γίνει από όλους, με ηρεμία, χωρίς υπερβολές και χωρίς πανικό. 

Η πρόληψη είναι θεραπεία. 

Εκ του διοικητικού συμβουλίου Ε.Φ.Λ.Ε.Ε. Θεσπρωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου