Ζάψας για επίσκεψη Μηταράκη: "Μια υπουργική επίσκεψη χωρίς είδηση για το προσφυγικό"! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Ζάψας για επίσκεψη Μηταράκη: "Μια υπουργική επίσκεψη χωρίς είδηση για το προσφυγικό"!

Ζάψας για επίσκεψη Μηταράκη: "Μια υπουργική επίσκεψη χωρίς είδηση για το προσφυγικό"! 

Να το πάρουμε απόφαση, οι Υπουργοί της κυβέρνησης δεν ενδιαφέρονται για την άποψη που έχουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου για σοβαρά θέματα όπως είναι το προσφυγικό. Αυτή τη λογική υπηρετεί η άρνηση Μηταράκη να δει και να κουβεντιάσει το ζήτημα με τους αυτοδιοικητικούς του δευτέρου βαθμού, κατά την προχθεσινή επίσκεψη του στα Γιάννενα. Τρεις περιφερειακές παρατάξεις υπέβαλαν το αίτημα θεσμικά δια του προέδρου του Π.Συμβουλίου και το αρνήθηκε. 

Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Αφού κατάργησαν ουσιαστικά το νόμο με τον οποίο εκλεγήκαμε τώρα αγνοούν και την ύπαρξη της αντιπολίτευσης. 

Είδε ο υπουργός τους δημάρχους και την ΠΕΔ και καλά έκαμε. Τι και ποιος τον εμπόδιζε να δει και τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων; 
Ήσυχα το λέω: Φάουλ κάνατε κε υπουργέ. Κακούς συμβουλάτορες ακούσατε. Η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών δεν εξασφαλίζεται με την άρνηση διαλόγου. Το αντίθετο έπρεπε να επιδιώκετε. 
Η χωροθέτηση, το είδος και οι συνθήκες των δομών φιλοξενίας στην Ήπειρο ενδιαφέρει και τους αιρετούς του Περιφερειακού Συμβουλίου! 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά τις παλινωδίες με την κατάργηση και την επανίδρυση, μετά επτά μήνες, του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου πρέπει τώρα να προχωρήσει σε δράσεις. Το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα στα νησιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, βρίσκεται εκτός ελέγχου και αντί για εξαγγελίες χρειάζονται μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών και άμεσες λύσεις. Η τακτική της ενεργητικής και παθητικής αποτροπής είναι αναποτελεσματική. Τα «πλωτά φράγματα» στο Αιγαίο είναι επικίνδυνη επινόηση. Η κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η αλληλεγγύη μόνο βοηθάει στη διαχείριση του προσφυγικού και οφείλει να απαιτήσει με κάθε τρόπο να εκφραστεί έμπρακτα η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με χρηματοδοτικές κυρώσεις και άλλα μέτρα για τις χώρες μέλη που δεν ανταποκρίνονται! 

Η Ήπειρος έχει ιστορική υποχρέωση να δείξει αλληλεγγύη και να φιλοξενήσει πρόσφυγες σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας κι όχι σε κλειστά «προαναχωρησιακά» κέντρα. Η περιφερειακή Αρχή έχει την πρώτη ευθύνη και θα αναγκαστεί σύντομα να πάρει θέση στο ζήτημα. Τα υπόλοιπα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου