Δίκη Ντουμάζιου: Σήμερα η απόφαση - Την ενοχή του ζήτησε ο εισαγγελέας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Δίκη Ντουμάζιου: Σήμερα η απόφαση - Την ενοχή του ζήτησε ο εισαγγελέας

Δίκη Ντουμάζιου: Σήμερα η απόφαση - Την ενοχή του ζήτησε ο εισαγγελέας

Με την εισαγγελική πρόταση για ενοχή και των δύο κατηγορουμένων, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το βράδυ, η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κέρκυρας, για την υπόθεση του ελλείματος του 1,7 εκ. στο Δήμο Φιλιατών, που έχει καταλογιστεί σε βάρος του πρώην Δημάρχου Μηνά Ντουμάζιου και της τότε ταμία του Δήμου.
Το κατηγορητήριο που βαρύνει τον πρώην δήμαρχο Φιλιατών και την πρώην ταμία του Δήμου είναι κακουργηματικής μορφής:
- Υπεξαίρεση στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, από κοινού και κατ' εξακολούθηση.
- Απιστία στην υπηρεσία, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση με όφελος άνω των 150.000 ευρώ".

Τα ευρήματα των Eλεγκτών Δημόσιας Διοίκησης παρουσίασε η ελεγκτής κα Καραχρήστρου, που είχε διενεργήσει τον έλεγχο, ενώ επί της διαδικασίας που πρέπει να τηρούν οι ταμειακές υπηρεσίες κλήθηκε να καταθέσει ο νυν προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φιλιατών Ευάγγελος Θεοδώρου.

Μάρτυρες υπερασπίσεως κατέθεσαν οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Ειρήνη Λάγγαρη και Παρασκευάς Βλάχος, ο υπάλληλος του Δήμου Ιωάννης Κρομμύδας οι οποίοι κατέθεσαν επί του καλού χαρακτήρα του πρ. Δημάρχου Μηνά Ντουμάζιου.

Ο κατηγορούμενος πρ. Δήμαρχος προσκόμισε έγγραφο με 800 περίπου υπογραφές Δημοτών των Φιλιατών που μαρτυρούν τον καλό του χαρακτήρα τόσο ως Δημάρχου όσο και ως ιατρού, ενώ στην απολογία του, δήλωσε πως δεν είχε καμιά εμπλοκή στα οικονομικά του Δήμου, καθώς τις αρμοδιότητες αυτές ασκούσαν οι –εδώ και χρόνια αποβιώσαντες– αντιδήμαρχοί του. 

Το δικαστήριο θα συνέλθει εκ νέου σήμερα Παρασκευή για την ανακοίνωση της απόφασης του επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων και ακολούθως – εφ’ όσον κριθούν ένοχοι θα συνεδριάσει για τον καθορισμό ποινής.

Η δίκη αυτή αφορά στο ταμειακό έλλειμμα του 1,7 εκ ευρώ που έχει ήδη καταλογιστεί από το συνολικό ταμειακό έλλειμμα των 4,6 εκ. του Δήμου Φιλιατών. 
Τα υπόλοιπα, 2,9 εκ. ευρώ, δεν έχουν μέχρι σήμερα, 10 χρόνια μετά τη λήξη της θητείας του πρ. Δημάρχου και 8 από την έκθεση των ορκωτών ελεγκτών, καταλογιστεί.

ΠΗΓΗ: thespro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου