Ένοχος, ελεύθερος κι ωραίος...! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ένοχος, ελεύθερος κι ωραίος...!

Ένοχος, ελεύθερος κι ωραίος...!

Χρειάστηκε να περάσει μια δεκαετία περίπου για να εκδικαστεί η υπόθεση υπεξαίρεσης 1,7 εκατομμυρίου ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Φιλιατών, με κατηγορούμενους τον πρώην Δήμαρχο Μηνά Ντουμάζιο και την ταμία του Δήμου. Δύο ακόμη άτομα, οι δύο αντιδήμαρχοι που ήτανε στη δικογραφία, πέθαναν εδώ και χρόνια, και οι δύο από καρδιά.
Η συγκεκριμένη δίκη αφορούσε την υπεξαίρεση μόνο του 1, 7 εκατομμυρίου, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι λείπανε από τα ταμεία άλλα 2,9 εκατομμύρια και ΔΕΝ έχει ασκηθεί δίωξη για το τεράστιο αυτό ποσό, ακόμη. Η Αποκεντωμένη Διοίκηση Ηπείρου δε μπορεί να κάνει σύσταση υπηρεσιακού συμβουλίου, ποινική υπόθεση θα προχωρήσει; Ας αναρωτηθούνε οι αρχές γιατί...!
Αφού μετά από εφτά (7) αναβολές με διάφορες απίθανες αιτίες, η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κέρκυρας έκρινε και τους δύο κατηγορούμενους ένοχους για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της απιστίας στην υπηρεσία, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση με όφελος άνω των 150.000 ευρώ.
Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι 18 χρόνια κάθειρξη για τον πρώην Δήμαρχο και 9 έτη κάθειρξης για την πρώην ταμία.
Οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και ζήτησαν αυτή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Μάλιστα, ο πρώην Δήμαρχος προσκόμισε και ιατρικά πιστοποιητικά που βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι τέτοια που δεν μπορεί να προφυλακιστεί.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και επιδίκασε ποσό εγγύησης 30.000 ευρώ για τον πρώην Δήμαρχο και 20.000 για την πρώην Ταμία, η οποία όμως δεν είχε να καταβάλει το ποσό και παραμένει κρατούμενη.
Δηλαδή ο πρώην Δήμαρχος παρόλο που κρίθηκε ένοχος με κάθειρξη 18 ετών, κατέβαλλε 30.000 ευρώ (θα δανείστηκε ο άνθρωπος) και κυκλοφορεί -αν και ένοχος- ελεύθερος κι ωραίος...!
Καλό Σαββατοκύριακο...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου