Από το πρωί του Σαββάτου ξεκινάει το δεύτερο lockdown - Ποια καταστήματα παραμένουν ανοιχτά - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Από το πρωί του Σαββάτου ξεκινάει το δεύτερο lockdown - Ποια καταστήματα παραμένουν ανοιχτά

Από το πρωί του Σαββάτου ξεκινάει το δεύτερο lockdown - Ποια καταστήματα παραμένουν ανοιχτά

Την επιβολή lockdown από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου μέχρι 30 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης.
Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης «Τα επιστημονικά δεδομένα δεν πρέπει να είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης. Τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά αλλά τα επιστημονικά δεδομένα είναι αδιαπραγμάτευτα. Έχουμε πάρει την απόφαση από το πρωί του Σαββάτου στις 6.00 να ξαναμπούμε σε οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου».

«Μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τον Μάρτη και τον Απρίλιο, είναι πως τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα είναι ανοικτά. Κλειστά θα είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι τώρα πια, η χρήση μάσκας είναι προφανώς καθολική σε όλες τις μετακινήσεις», συνέχισε ο πρωθυπουργός, που απαντώντας στην ερώτηση «Γιατί τώρα;» είπε: «Η απάντηση είναι πολύ σαφής. Τις τελευταίες 5 ημέρες είδαμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Σχεδόν 10.000 κρούσματα σε 5 ημέρες. Είδαμε σημαντική αύξηση στις νοσηλείες, στους διασωληνωμένους, στις πόσες ΜΕΘ αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε, άσχημη αναλογία εισαγωγών και εξιτηρίων».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως για τον Νοέμβριο το επίδομα αναστολής που θα δοθεί θα είναι 800 ευρώ και όχι 543.
Παράλληλα θα δοθεί μία εφάπαξ ενίσχυση της τάξεως των 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους. 
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, όπως και τα ειδικά σχολεία. Επιπλέον ανοικτά παραμένουν σουπερμάρκετ, φαρμακεία, οι δομές υγείας ενώ επιστρέφουν και τα sms για τη μετακίνηση των πολιτών.

Αναλυτικά τα καταστήματα και οι τομείς που παραμένουν ανοικτοί στο lockdown:
- Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα 
- Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του δευτερογενούς τομέα 
- Επιτρέπονται ενδεικτικά οι παρακάτω δραστηριότητες του τριτογενούς τομέα:
- Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία κλπ) λειτουργούν με το κανονικό τους ωράριο.
- Επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.
- Επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών.
- Επιτρέπονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ'οίκον (e-shop κτλ.) 
- Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄ οδόν εξυπηρέτησης (drive through) επιτρέπονται μόνον στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ
- Καθαριστήρια 
- Περίπτερα (24ώρο)
- Φαρμακεία 
- Πρατήρια καυσίμων
- Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικών υπηρεσιών 
- Pet shops
- Τα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής θα μπορούν να λειτουργήσουν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και Κυριακή 8 Νοεμβρίου 
- Η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων.
- Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου οι υπεραγορές τροφίμων καθώς και κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως 17:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου