Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

Το Δημοτικό Συμβούλιο, παρόντος και του Δημάρχου, με αφορμή την πρόθεση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος να κλείσει, μεταξύ άλλων και το υποκατάστημα της Τράπεζας στην Πόλη Φιλιατών, συνήλθε σε συνεδρίαση στις 24/11/2020 και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του πιο κάτω ψηφίσματος: 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλιατών, αποτυπώνοντας τη βούληση του συνόλου των πολιτών, των φορέων της πόλης, των απόδημων και των ξενιτεμένων του Δήμου Φιλιατών, εκφράζει την πλήρη και κάθετη αντίθεσή του στην πρόθεση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματος στην έδρα του Δήμου. 
Σε μία περίοδο πανδημίας η απόφαση της διοίκησης της τράπεζας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και προβληματισμούς. 
Ο παραμεθόριος Δήμος Φιλιατών αποτελείται από 47 κοινότητες και 25 οικισμούς με τις περισσότερες, απομακρυσμένες και χωρίς συγκοινωνία. Η Εθνική Τράπεζα πλέον είναι το μοναδικό πιστωτικό ίδρυμα στο Δήμο μετά και το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς. Η χρήση του διαδικτύου για την πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών για το γερασμένο πληθυσμό του Δήμου είναι δύσκολη και ούτως ή άλλως δυσχερής λόγω της κακής κατάστασης του δικτύου επικοινωνίας στις απομακρυσμένες κοινότητες και οικισμούς. 
Από τα παραπάνω συνεπάγεται ότι το κλείσιμο του μοναδικού πιστωτικού ιδρύματος θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα στην καθημερινότητα των πολιτών, θα συμβάλει περαιτέρω στον οικονομικό μαρασμό της περιοχής και στην οικονομική απομόνωση των ευπαθών συμπολιτών μας. 
Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι οι τράπεζες μεγαλούργησαν στα εύκολα, αλλά και στηρίχτηκαν στα δύσκολα από τις θυσίες των πολιτών. Επομένως θεωρούμε άδικες τις αποφάσεις των τραπεζών τώρα να προβαίνουν στο κλείσιμο υποκαταστημάτων «βλέποντας» μόνο αριθμούς, μην υπολογίζοντας ότι πίσω από τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι. 
Ζητάμε την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην πόλη των Φιλιατών, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα.
Ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους να συμβάλουν στη στήριξη της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί αποτελεί εθνική επιταγή η στήριξη των κατοίκων της υπαίθρου και των παραμεθόριων περιοχών της πατρίδας. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αρμόδιοι θα επιληφθούν του θέματος και θα λάβουν σοβαρά υπόψη την αγωνία των πολιτών. Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να ανατρέψουμε την απόφαση της τράπεζας. 
Εξουσιοδοτούμε το Δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλία, μέσω της επιτροπής ορεινών και νησιωτικών Δήμων της ΚΕΔΕ, ώστε να αποσταλεί σχετικό ψήφισμα στο γραφείο του Πρωθυπουργού. 

Το παρόν να σταλεί στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Υπουργό και Υφυπουργό Οικονομικών, στους Βουλευτές του Νομού, στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, στο Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, στον Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, στην ΠΕΔ Ηπείρου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. 

Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΡΟΔΗΜΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΠΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου