Βασίλης Γιόγιακας: ζητεί να συζητηθεί στη Βουλή το κλείσιμο της Εθνικής στους Φιλιάτες - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Βασίλης Γιόγιακας: ζητεί να συζητηθεί στη Βουλή το κλείσιμο της Εθνικής στους Φιλιάτες

Βασίλης Γιόγιακας: ζητεί να συζητηθεί στη Βουλή το κλείσιμο της Εθνικής στους Φιλιάτες

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Βασίλης Γιόγιακας προς τον Υπουργό Οικονομικών ζητώντας του να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο στο βασικό μέτοχο της Εθνικής Τράπεζας - το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας - προκειμένου το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες να συνεχίσει τη λειτουργία του σε καθημερινή βάση. Με την κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης ο βουλευτής Θεσπρωτίας ζητά τη συζήτηση του θέματος στην Βουλή ενώπιον του αρμόδιου Υπουργού, τονίζοντας ότι η παύση λειτουργίας του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος στον Δήμο Φιλιατών θα πλήξει σοβαρά την καθημερινότητα των κατοίκων του. Η κατάθεση της Επίκαιρης Ερώτησης έρχεται σε συνέχεια επιστολής που είχε στείλει στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών
ΘΕΜΑ: «Ανάκληση παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας» 

Το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας είναι μεταξύ των 41 υποκαταστημάτων τα οποία με απόφαση της Διοίκησης της τράπεζας πρόκειται να παύσουν τη λειτουργία τους.
Το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των κατοίκων καθώς και στην οικονομική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής, καθώς πρόκειται για το μόνο τραπεζικό κατάστημα το οποίο λειτουργεί πλήρως σε όλο το Δήμο Φιλιατών, εξυπηρετώντας 47 κοινότητες και 25 συνοικισμούς. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποχρεώνονται να μετακινούνται για τις συναλλαγές τους στο υποκατάστημα της Ηγουμενίτσας με ό,τι αυτό σημαίνει σε χρόνο μετακίνησης και πρόσθετα έξοδα, πόσο μάλλον όταν πολλές απομακρυσμένες κοινότητες και οικισμοί του Δήμου δεν εξυπηρετούνται από δημόσια συγκοινωνία. Η χρήση του διαδικτύου για την πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών είναι απαγορευτική σε σημαντικό τμήμα του πληθυσμού της περιοχής λόγω έλλειψης εξοικείωσης με τη χρήση νέων τεχνολογιών, υψηλού κόστους ή/και αδυναμίας πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι η παύση λειτουργίας του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος στον Δήμο Φιλιατών θα πλήξει σοβαρά την καθημερινότητα των κατοίκων του και θα εντείνει την κοινωνική και οικονομική απομόνωση των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού του.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο στο βασικό μέτοχο της Εθνικής Τράπεζας - το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας - προκειμένου το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες να συνεχίσει τη λειτουργία του σε καθημερινή βάση, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου