Ηγουμενίτσα: Η Αστυνομία σταμάτησε τη δημιουργία graffiti της ΚΝΕ για τη δολοφονία του Τζ. Φλόιντ - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Ηγουμενίτσα: Η Αστυνομία σταμάτησε τη δημιουργία graffiti της ΚΝΕ για τη δολοφονία του Τζ. Φλόιντ

Ηγουμενίτσα: Η Αστυνομία σταμάτησε τη δημιουργία graffiti της ΚΝΕ για τη δολοφονία του Τζ. Φλόιντ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην αρχή του ποδηλατοδρόμου δίπλα στην είσοδο του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα με σύνθημα «Καπιταλισμός σημαίνει δεν μπορώ να ανασάνω». 
Σύνθημα που τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ έκαναν graffiti πάνω στον ποδηλατόδρομο.
Όπως καταγγέλλουν, κάποιοι ενοχλήθηκαν από αυτή την πρωτοβουλία των νέων κομμουνιστών και πριν τελειώσει το graffiti, μετά από καταγγελία, εμφανίστηκε η Αστυνομία και δεν επέτρεψε την ολοκλήρωσή του.
Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους «δεκάδες νέοι και νέες επικρότησαν την πρωτοβουλία της ΚΝΕ και ένωσαν τη φωνή τους από την Ηγουμενίτσα με τις χιλιάδες λαού και νεολαίας στις ΗΠΑ που διαδηλώνουν ενάντια στη βαρβαρότητα και την καταστολή της αμερικανικής κυβέρνησης και του κράτους των ΗΠΑ.
Καταδίκασαν το ίδιο το σύστημα που μας κάνει "να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε", δείχνοντας τον καπιταλισμό σαν τον χειρότερο ιό όπως εύστοχα γράφει το πανό της ΚΝΕ στον ίδιο χώρο».

Προσθέτουν επίσης:
«Ο συγκεκριμένος χώρος που χρησιμοποιείται από το λαό και τη νεολαία της πόλης μαζικά σαν χώρος άθλησης και αναψυχής είναι μέρος της “χερσαίας ζώνης” της Ηγουμενίτσας που ανήκει στην ΟΛΗΓ ΑΕ, η οποία έχει πάρει το δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση. Το δε συγκεκριμένο κομμάτι με βάση τα σχέδια της ΟΛΗΓ ΑΕ προορίζεται για την κατασκευή μαρίνας. Φαίνεται πως το γεγονός ότι θα στερηθούμε αυτό το ζωντανό κομμάτι του παραλιακού μετώπου ελάχιστα ενοχλεί.
Τους ενόχλησε η πρωτοβουλία της ΚΝΕ ενάντια στο ρατσισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννάει.
Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ίδιος καπιταλισμός απειλεί να αφαιρέσει και το τόσο αναγκαίο για το λαό της πόλης παραλιακό μέτωπο για να αυξήσει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Το ίδιο σύστημα οδηγεί στο κλείσιμο το παρακείμενο ΤΕΙ. Αυτό το βάρβαρο σύστημα καθημερινά δείχνει το αντιλαϊκό πρόσωπο. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ανατροπή του, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για τη ζωή που μας αξίζει, για το σοσιαλισμό».

ΠΗΓΗ: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου