Τηλεδιάσκεψη του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» με εκπροσώπους εμπορικών και τουριστικών συλλόγων της Θεσπρωτίας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Τηλεδιάσκεψη του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» με εκπροσώπους εμπορικών και τουριστικών συλλόγων της Θεσπρωτίας

Τηλεδιάσκεψη του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» με εκπροσώπους εμπορικών και τουριστικών συλλόγων της Θεσπρωτίας 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη του Τμήματος Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος με παραγωγικούς φορείς της Θεσπρωτίας. Ως θέμα είχε τα επείγοντα ζητήματα βιωσιμότητας των τοπικών επιχειρήσεων, εν όψει και της αναμενόμενης πτώσης της τουριστική κίνησης. 
Οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της οικονομίας και του τουρισμού στη Θεσπρωτία, καθώς ενώ μέρος της φετινής τουριστικής σεζόν έχει ήδη χαθεί, κανείς επιχειρηματίας δε γνωρίζει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο εκ μέρους της κυβέρνησης για την επανεκκίνησή της. 
Επισήμαναν τη σοβαρή ανεπάρκεια των μέτρων της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας. Τόνισαν ότι ακόμα και στα αποσπασματικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι σε λάθος βάση, δε μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτά και δε λύνουν αλλά απλά μεταθέτουν τα μεγάλα προβλήματα των επιχειρήσεων, οι οποίες απειλούνται με μαζικά λουκέτα, με ταυτόχρονη εκτόξευση της ανεργίας στον τόπο μας. 
Στα επιμέρους ζητήματα, οι φορείς της Θεσπρωτίας τόνισαν ότι απαιτείται σειρά μέτρων με επαρκή ορίζοντα, μέχρι να επανέλθει η ζήτηση στα προ πανδημίας επίπεδα. Ζητάνε την εγγυημένη ρευστότητα στις επιχειρήσεις και όχι τον τραπεζικό δανεισμό που θα δημιουργήσει νέα χρέη, την επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, την κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους διανυκτέρευσης, την επιδότηση και παράταση των διευκολύνσεων για πληρωμές οφειλών, την μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση και καταλύματα, την μη επιστρεπτέα προκαταβολή, την παράταση επιδότησης ενοικίου επιχειρήσεων, την παράταση προθεσμίας και επιδότηση εξόφλησης των επιταγών, τον αυστηρό έλεγχο των τιμών των προϊόντων. 
Επίσης κίνητρα για διατήρηση θέσεων εργασίας, την μείωση των απαιτουμένων ενσήμων για επίδομα ανεργίας, την διαφοροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για το άνοιγμα των καταλυμάτων ανάλογα με το μέγεθος των επιχειρήσεων, τον τριπλασιασμό των δελτίων κοινωνικού τουρισμού και γενικότερα την επιδότηση της τουριστικής ζήτησης. 
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» δήλωσαν ότι βρίσκονται στο πλευρό των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και τόνισαν την ανάγκη εμπροσθοβαρούς και οριζόντιας στήριξης της οικονομίας με πολύ μεγαλύτερη χρηματοδότηση, σε σχέση με αυτή που δίνει η κυβέρνηση. 
Η θέση του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» από την αρχή της πανδημίας ήταν και παραμένει, η στήριξη όλων των επαγγελματιών εγκαίρως ώστε να βοηθηθούν να αντέξουν την κρίση και να μην καταλήξουν με υπέρογκα χρέη και λουκέτα. Στήριξη με μέτρα 26 δις ευρώ από το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δις ευρώ που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τόνισαν επίσης ότι τα αιτήματα των φορέων έχουν προβλεφτεί στο πρόγραμμα "Μένουμε Όρθιοι" που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας και θα εξειδικευτούν στο ανανεωμένο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα. Η υιοθέτηση αυτών προκύπτει από το γεγονός ότι ήμαστε πιο κοντά στον κόσμο της εργασίας και τους επαγγελματίες και αφουγκραζόμαστε την αγωνία τους. 

Στη σύσκεψη από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχαν: 
Νίκος Παππάς, βουλευτής και Τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλετικής Ομάδας 
Γιώργος Τσίπρας βουλευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο 
Δημήτρης Χατζησωκράτης μέλος Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης 
Μάριος Κάτσης βουλευτής Θεσπρωτίας 
Παύλος Παπαρούνας Συντονιστής ΝΕ Θεσπρωτίας 

από τους επαγγελματικούς και τουριστικούς φορείς : 
Πάσχος Αλέξανδρος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 
Μαρέτης Ανδρέας Πρόεδρος Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας 
Λιανός Βαγγέλης Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατών 
Ζήγος Χρήστος Πρόεδρος Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Ηγ/τσας/Πλαταριάς – Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου και εναλλακτικών μορφών τουρισμού 
Σκανδάλης Φώτης Εξελεγκτική επιτροπή Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου-μέλος ΔΣ Εμπορικού συλλόγου Μαργαριτίου 
Φούρκας Απόστολος Πρόεδρος Τουριστικών καταλυμάτων και δράσεων εναλλακτικού τουρισμού Δήμου Σουλίου 




Θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους φορείς για να αναδεικνύουμε τα προβλήματά τους, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο με συνεργασία και διάλογο θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα από τον κορονοιό και τις επιπτώσεις του στην οικονομία. 

ΝΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου