Βασίλης Γιόγιακας: Να ληφθούν μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων λόγω σοβαρής μείωσης της ζήτησης αμνοεριφίων - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Βασίλης Γιόγιακας: Να ληφθούν μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων λόγω σοβαρής μείωσης της ζήτησης αμνοεριφίων

Βασίλης Γιόγιακας: Να ληφθούν μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων λόγω σοβαρής μείωσης της ζήτησης αμνοεριφίων

Τη λήψη μέτρων για τη στήριξη των κτηνοτρόφων λόγω της σοβαρής μείωσης της ζήτησης αμνοεριφίων εν όψει του Πάσχα ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρεται στην ανησυχία του κτηνοτροφικού κλάδου για τα αδιάθετα αποθέματα της εγχώριας παραγωγής στην πασχαλινή αγορά λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: 

Προς:
κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Μέτρα στήριξης των παραγωγών λόγω σοβαρής μείωσης της ζήτησης αμνοεριφίων» 

Σοβαρή μείωση της ζήτησης αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα εκτιμάται ότι θα επιφέρουν η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή της. Ο περιορισμός των μετακινήσεων, η απαγόρευση συναθροίσεων, η μη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, η μείωση των παραγγελιών από τον κλάδο λιανικής καθώς και των εξαγωγών προς μεγάλες αγορές του εξωτερικού δημιουργούν εύλογη ανησυχία για υψηλή συσσώρευση αδιάθετων αποθεμάτων της εγχώριας παραγωγής. 

Σε πρόσφατη επιστολή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) ζητούν τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών γάλακτος και κρέατος. Με αυτό το σκοπό τίθεται σε εφαρμογή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Tροφίμων πρόγραμμα συντονισμένων και σύνθετων ελέγχων στα εισαγόμενα ζώντα και σφάγια αμνοερίφια.


Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν και ποια άλλα μέτρα προτίθεται να λάβουν με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση της εγχώριας παραγωγής αμνοεριφίων και τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου