Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Να πάρει πίσω η “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” τις απολύσεις - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Να πάρει πίσω η “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” τις απολύσεις

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Να πάρει πίσω η “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” τις απολύσεις

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί τη διοίκηση της εταιρίας “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” να πάρει πίσω τις άδικες απολύσεις δυο συναδέλφων. 
Η “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” προχώρησε στις απολύσεις γιατί εν όψει των αναδιαρθρώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, θέλει να επιβάλλει ακόμα πιο σκληρό εργασιακό μεσαίωνα για να αυξηθεί η κερδοφορία! 
Φαίνεται ότι η ολοκλήρωση των αναδιαρθρώσεων στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, έχει ως όρο της συμφωνίας την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. 
Οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι από τους πιο δυναμικούς κλάδους της οικονομίας και η χώρα μας από τις πρώτες παγκοσμίως στην παραγωγή, με πάνω από το 70% να εξάγεται. Η παραγωγή έχει συγκεντρωθεί σε πολύ λίγα χέρια, ενώ μετά τις συγχωνεύσεις το 80% θα ανήκει σε δύο μόλις επιχειρηματικά σχήματα. Το πρώτο που θα προκύψει από τη συγχώνευση "ΝΗΡΕΑ", "ΣΕΛΟΝΤΑ", "ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ" θα είναι η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στον κόσμο. 
Τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι δεν κέρδισαν τίποτα από τον τεράστιο πλούτο που παράγουν. Δουλειά χωρίς δικαιώματα, με εντατικοποίηση, χωρίς μέτρα ασφαλείας, εργατικά ατυχήματα και νεκρούς. Την ίδια στιγμή το ψάρι παραμένει είδος πολυτελείας για το μεγαλύτερο μέρος του λαού. Κερδισμένοι βγήκαν μόνο οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, που έβγαλαν τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα επιδοτήθηκαν με εκατομμύρια, τους παραχωρήθηκαν μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις κ.τ.λ. 
Τα νέα επιχειρηματικά μεγαθήρια που δημιουργούνται θέλουν ακόμα περισσότερα. Το αντεργατικό αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ τούς έρχεται κουτί. Βάζει μεγαλύτερα εμπόδια στις Συλλογικές Συμβάσεις και στην οργάνωση των εργαζομένων, ενώ αφαιρεί εμπόδια από την τήρηση περιβαλλοντικών όρων για την επιχειρηματική δράση. 
Οργανωμένα απαντάμε στην επίθεση εργοδοσίας - κυβερνήσεων 
Καλούμε τα Σωματεία του κλάδου να καταγγείλουν τις απολύσεις που έκανε η “ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ” και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για αγωνιστική απάντηση. 

Απαιτούμε: 
§ Εδώ και τώρα ανάκληση των απολύσεων 
§ Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων στα νέα επιχειρηματικά σχήματα που θα προκύψουν από τις αναδιαρθρώσεις 

Διεκδικούμε: 
§ Υπογραφή της "Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Υδατοκαλλιεργειών" που προβλέπει αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου