- Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Ερώτηση γαλάζιων και ροζ βουλευτών της Ηπείρου για τις ελλείψεις προσωπικού στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου

Τόσο οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τη ΝΔ έκαναν ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου. Όσον αφορά τη Θεσπρωτία στο Κ.Κ.Π.Η υπάγονται το κέντρο προστασίας παιδιού στους Φιλιάτες και οι μονάδες ΑΜΕΑ -θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων (γηροκομεία) Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
Δε γνωρίζουμε αν είναι τυχαίο το γεγονός, ενώ χρονίζει η υπόθεση, ότι οι ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ έγιναν την ίδια ημέρα. Μάλιστα, κατά διαβολική σύμπτωση, τα δελτία Τύπου των κ.κ. Γιόγιακα και Κάτση εστάλησαν στα ΜΜΕ με διαφορά 9 λεπτών. Ούτε μιλημένοι να ήτανε...! Ας ελπίσουμε ότι εφόσον υπάρχει συμφωνία στην αναγκαιότητα κάλυψης των θέσεων, να δοθεί και άμεση λύση!

Για τις ελλείψεις προσωπικού στις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου ρωτούν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Την κάλυψη ελλείψεων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου σε προσωπικό ζητούν οι Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα και Γιώργος Αμυράς με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν ότι τα υφιστάμενα κενά μπορεί να οδηγήσουν σε παύση εγκεκριμένων εισαγωγών στα Παραρτήματα ΑμεΑ στα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα. Σημειώνουν δε ότι τα προβλήματα επιτείνονται λόγω της λήξης συμβάσεων επικουρικού προσωπικού και της ολοκλήρωσης του υφιστάμενου προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα. Κατά συνέπεια οι βουλευτές ρωτούν αν θα επισπευθεί η έγκριση προκήρυξης για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, αν θα καταρτιστεί προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθώς και αν θα καλυφθούν ανάγκες μέσω προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 
ΘΕΜΑ: «Στελέχωση Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου» 

Με τον ν.4109/2013 (ΦΕΚ 16 Α΄/23-1-2013) οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας (Μ.Κ.Φ.) της Περιφέρειας Ηπείρου συγχωνεύτηκαν υπό το Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (Κ.Κ.Π.Π.Η.). Το Κέντρο αντιμετωπίζει σημαντικά και συνεχώς εντεινόμενα ζητήματα λειτουργίας λόγω της σοβαρής έλλειψης μόνιμου προσωπικού - κυρίως νοσηλευτικού - και τα οποία επιτείνουν η λήξη συμβάσεων επικουρικού προσωπικού στις 31/12/2019 και η ολοκλήρωση των υφιστάμενων προγραμμάτων απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα. Σημειώνεται ότι από τη θέσπισή του το Κ.Κ.Π.Π.Η. δε διαθέτει οργανισμό λειτουργίας και τα κενά καταγράφονται σύμφωνα με το οργανόγραμμα του κάθε Παραρτήματος.
Η υποστελέχωση καθιστά ορατό το ενδεχόμενο παύσης των εισαγωγών στα Παραρτήματα ΑμεΑ του Κ.Κ.Π.Π.Η. στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα εγκεκριμένες αιτήσεις εισαγωγής. Προς αποτροπή της παραπάνω εξέλιξης και προκειμένου το Κ.Κ.Π.Π.Η. να ανταποκριθεί στους εν γένει σκοπούς λειτουργίας του έχει προταθεί η πρόσληψη μόνιμου και επικουρικού προσωπικού καθώς και η παράταση του υφιστάμενου ή προκήρυξη νέου κύκλου προγράμματος απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα, εν όψει του οποίου το Κ.Κ.Π.Π.Η. έχει καταθέσει προτεινόμενες ανάγκες προς κάλυψη.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Αν προτίθεται να επισπεύσει την έγκριση προκήρυξης για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου,
- Αν προτίθεται και πότε να προχωρήσει στην κατάρτιση και έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Κ.Κ.Π.Π.Η.,
- Αν και ποια άλλα εργαλεία πρόκειται να δρομολογηθούν για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου σε προσωπικό,
- Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το κατατεθειμένο από το 2018 σχέδιο οργανισμού του Κ.Κ.Π.Π.Η..

Οι Ερωτώντες/Ερωτούσες Βουλευτές
Βασίλειος Γιόγιακας
Κεφαλά Μαρία
Αμυράς Γεώργιος


Αναφορά κατέθεσαν οι Ηπειρώτες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για τις ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου 

Αναφορά κατέθεσαν οι Ηπειρώτες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κάτσης Μάριος, Γεροβασίλη Όλγα, Μπάρκας Κωνσταντίνος και Τζούφη Μερόπη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, καταθέτοντας στη Βουλή έγγραφο της Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (ΚΚΠΠΗ) σχετικό με τις ελλείψεις προσωπικού. 
Το ΚΚΠΠΗ έχει τρεις δομές στη Θεσπρωτία, το κέντρο προστασίας παιδιού στους Φιλιάτες και τις μονάδες ΑΜΕΑ (θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων) σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες, καθώς και τέσσερεις δομές στο νομό Ιωαννίνων, τα κέντρα προστασίας παιδιού σε Κόνιτσα, Ιωάννινα και Πωγωνιανή και τη μονάδα ΑΜΕΑ στα Ιωάννινα. 
Το έργο και η συνεισφορά αυτών των δομών στην προστασία της τρίτης ηλικίας, των ενήλικων ατόμων με αναπηρίες, της παιδικής ηλικίας, της νεότητας, της οικογένειας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, είναι εξαιρετικά σημαντικό και αφορά ολόκληρη την περιοχή της Ηπείρου. 
Με το έγγραφο το οποίο κατέθεσαν οι Βουλευτές, επισημαίνονται επείγοντα ζητήματα στελέχωσής του ΚΚΠΠΗ με προσωπικό, ενόψει μάλιστα της λήξης συμβάσεων επικουρικού προσωπικού και προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Το ΚΚΠΠΗ κινδυνεύει να βρεθεί άμεσα σε οριακό επίπεδο όσων αφορά τη λειτουργική κατάσταση των δομών του, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ευάλωτα άτομα τα οποία ήδη εξυπηρετούνται ή θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από αυτές. 
Οι Ηπειρώτες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό, την άμεση εξέταση του ζητήματος καθώς και ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου