Ηγουμενίτσα: Ο χαμένος φάκελος του ΚΕΠ στο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου (ΒΙΝΤΕΟ) - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Ηγουμενίτσα: Ο χαμένος φάκελος του ΚΕΠ στο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγουμενίτσα: Ο χαμένος φάκελος του ΚΕΠ στο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου (ΒΙΝΤΕΟ)
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η υπόθεση με το χαμένο φάκελο από το ΚΕΠ του Δήμου Ηγουμενίτσας που έφερε στο φως η εφημερίδα μας. Μπορεί να συζητήθηκε επιδερμικά στις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ωστόσο τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου ήτανε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, κατόπιν αιτήματος των παρατάξεων του Γιάννη Γόγολου (Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία) και του Δώρη Δήμα (Λαική Συσπείρωση). Η παράταξη του Θωμά Δημητρίου και Πήλιου Κάτση που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνυπέγραψε το αίτημα για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν παρόλο που στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαν βγάλει και καταγγελτικό πόρισμα για την υπόθεση!
Στις εισηγήσεις τους οι κ.κ. Γογολος και Δήμας επανέλαβαν τα καυτά ερωτήματα προς το Δήμαρχο κ. Λώλο που έχουν ανακύψει από την πρώτη στιγμή, ωστόσο ο κ. Γόγολος και η παράταξή του πήγανε ακόμη παραπέρα ζητώντας εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, κάτι που αρνήθηκε ο Δήμαρχος.
Στην ουσία του ζητήματος, ο κ. Λώλος για πρώτη φορά απάντησε σχετικά με τις ενέργειες που έκανε η δημοτική αρχή. Όπως ανέφερε, αφού έλαβε γνώση για το χαμένο φάκελο από την Προισταμένη του ΚΕΠ ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου της ζήτησε εγγράφως περισσότερες εξηγήσεις. Στην έγγραφη απάντησή της, όπως ανέγνωσε ο Δήμαρχος του απάντησε ότι ο φάκελος περιείχε βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας δημοτών τις οποίες σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες εργαζόμενες στο ΚΕΠ συμφώνησαν να τηρήσουν για δική τους ασφάλεια...! Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κάλεσε την υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων που έκανε αυτοψία στο χώρο και μια πρώτη έρευνα και του παρέδωσε πόρισμα βάσει του οποίου ο κ. Λώλος θα διενεργήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Εκεί σταμάτησε η ενημέρωση του κ. Λώλου αναμένοντας να ξεκινήσει η ΕΔΕ και να προκύψει κάποιο πόρισμα.
Το θέμα βέβαια έχει πολλές διαστάσεις κι όχι μόνο μιας απλής διοικητικής παράλειψης ή λάθους, αλλά πρέπει να ξετυλιχτεί το κουβάρι της υπόθεσης και να γίνει γνωστό το παρασκήνιο της υπόθεσης και η πολιτική ουσία, ενδεχομένως και σκοπιμότητες.
Ωστόσο, οφείλουμε να αναμένουμε το πόρισμα της ΕΔΕ και βέβαια ταυτόχρονα θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου