Χωρίς Αστυνομικό Διευθυντή η Θεσπρωτία – Άρχισαν τα καραγκιοζιλίκια της ΝΔ - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

Χωρίς Αστυνομικό Διευθυντή η Θεσπρωτία – Άρχισαν τα καραγκιοζιλίκια της ΝΔ

Μπορεί η νέα κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη να ξεκίνησε ζεστά τον πολιτικό της λόγο για πάταξη της εγκληματικότητας, ξεκινώντας από τα Εξάρχεια και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, μόνο που στη Θεσπρωτία, παρότι μια μικρή αστυνομική Δ/νση, αλλά καίριας σημασίας, ξεκίνησαν τα καραγκιοζιλίκια. 
Και εξηγούμαστε αμέσως τι εννοούμε. Πριν λίγες εβδομάδες ξηλώθηκαν οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) Αστυνομικοί Διευθυντές και αντικαταστάθηκαν από νέους, της επιλογής της νέας κυβέρνησης. Μόνο και μόνο αυτό, αρκεί για να καταλάβουμε ότι η νέα κυβέρνηση δεν ήρθε να φέρει κάτι νέο στο δημόσιο βίο, αλλά να τακτοποιήσει τους δικούς της ανθρώπους. 
Το παράδειγμα της Θεσπρωτίας 
Στην Αστυνομική Δ/νση Θεσπρωτίας τοποθετήθηκε πριν λίγες εβδομάδες ο Ταξίαρχος κ. Αθανασόπουλος, πρώην Αστυνομικός Δ/ντης Ιωαννίνων. Ο μέχρι πρότινος Αστυνομικός Δ/ντης Θεσπρωτίας κ. Φώτης Ντίνης ανέλαβε υποδιευθυντής στην Αστυνομική Δ/νση Ιωαννίνων. 
Εδώ προκύπτει ένα θέμα! Για ποιο λόγο πήρανε τον αστυνομικό Δ/ντη Ιωαννίνων και τον φέρανε στη Θεσπρωτία και τον Αστυνομικό Δ/ντη Θεσπρωτίας τον κάνανε υποδιευθυντή στα Γιάννενα; Λογική δεν υπάρχει! Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ανάγκη ορισμένων να μείνει κενή η θέση του Αστυνομικού Δ/ντη Ιωαννίνων, επηρέασε και τη Θεσπρωτία, όπου ο κ. Ντίνης, έμπειρος αξιωματικός της ΕΛΑΣ έκανε πολύ σοβαρή δουλειά. 
(Ο μέχρι πρότινος Αστυνομικός Δ/ντης Θεσπρωτίας κ. Ντίνης. Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της Θεσπρωτίας αλλά και οι συνάδελφοί του που επιθυμούν την επιστροφή του στη θέση του)

Αν όμως το θέμα έμενε εκεί, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πάντα αυτό γινότανε. Η σημερινή κυβέρνηση όμως έδειξε και σε αυτή την περίπτωση ότι δε λογαριάζει τίποτα. Ούτε αξιοκρατία, ούτε πολιτική σοβαρότητα και σχεδιασμό και κανένα σεβασμό προς τους αξιωματικούς της αστυνομίας, αρκετοί από τους οποίους έχουνε να δείξουνε σοβαρή δουλειά. 
Δεν πέρασαν ούτε 20 ημέρες από την επίσημη τοποθέτηση του νέου αστυνομικού Δ/ντη στη Θεσπρωτία κι ενώ είχε ξεκινήσει τη δουλειά του και τις επαφές με την τοπική κοινωνία και τους θεσμικούς φορείς και τον ξηλώσανε από την Ηγουμενίτσα και τον στείλανε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων στη θέση του Γενικού. 
(Το μόνο που πρόλαβε να κάνει ο -για ένα μήνα- Αστυνομικός Δ/ντης, ήταν να γνωρίσει το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας)

Από ότι πληροφορηθήκαμε αυτό συνέβη επειδή αυτόν που είχανε επιλέξει αρχικά για τη θέση αυτή, τον στείλανε (κατόπιν πολιτικών ενεργειών) σε επιτελική θέση στο Υπουργείο προστασίας του Πολίτη. Και αφού έμεινε κενή η θέση πήρανε τον Αστυνομικό Δ/ντη Θεσπρωτίας που προφανώς δεν υπολογίζουνε και πολύ και τον στείλανε στην Κέρκυρα! Το αποτέλεσμα της όλης πολιτικής διαδικασίας; Να μείνει η Θεσπρωτία χωρίς Αστυνομικό Δ/ντη! Κι ενώ μέχρι πρότινος υπηρετούσε στη θέση αυτή ένας ικανότατος αξιωματικός, με τα τερτίπια της νέας ηγεσίας να μείνει κενή η θέση. Μέχρι νεότερης απόφασης, χρέη Δ/ντη εκτελεί ο Υποδιευθυντής κ. Παππάς. 

Αλλά πέραν των υπηρεσιακών κριτηρίων (που δεν είμαστε και αρμόδιοι να αξιολογήσουμε) είναι δυνατόν στον πρώτο της μήνα η κυβέρνηση να αφήνει μια κρίσιμη Αστυνομική Δ/νση όπως της Θεσπρωτίας με δύο πύλες εξωτερικού (Αλβανία, Ιταλία), με μεγάλο ποσοστό σε λαθρεμπόριο παντός είδους χωρίς αστυνομικό Δ/ντη;; 
Υ.Γ. 1. Οι μπατσοδιενέξεις δεν μας αφορούν. Αυτό που μας ενδιαφέρει, όπως και όλους τους Θεσπρωτούς είναι να λειτουργεί με ορθά κριτήρια και αποτελεσματικότητα η Αστυνομική Δ/νση. 
Υ.Γ. 2. Ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Γιόγιακας, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν είχε καμία ανάμειξη σε όλα αυτά. Και φοβόμαστε ότι σε ό,τι αποφασίζεται στο μέλλον από τη νέα κυβέρνηση για τη Θεσπρωτία, επίσης δεν θα έχει καμία ανάμειξη! Του έχουνε αναθέσει το χαρτοφυλάκιο των πανηγυριών και των μνημοσυνων και μέχρι εκεί! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot