Σήμερα στις 12 στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας το μνημόσυνο για το λιμάνι! - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Σήμερα στις 12 στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας το μνημόσυνο για το λιμάνι!


Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής με τίτλο «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. - Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας συνεδριάζει σήμερα (Κυριακή 24/2/2019 και ώρα 12:00μ.μ.) για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω ένα και μοναδικό θέμα:
ΘΕΜΑ 1ο Χερσαία Ζώνη Λιμένα Ηγουμενίτσας – Επιπτώσεις και προβληματισμοί από την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο «Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. - Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις».

Δηλαδή, ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλείται να συζητήσει, να εκφράσει τους προβληματισμούς του και να αποφασίσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου! Μπορεί στη Βουλή η ΝΔ (για τα μάτια του κόσμου) όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ωστόσο ο Νεοδημοκράτης Δήμαρχος κ. Λώλος αποκαλύπτοντας την πραγματική πολιτική άποψη του κόμματός του βαδίζει χέρι χέρι με το ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ιδιωτικοποίησης του λιμανιού.
Άλλωστε με τη δική του σύμφωνη γνώμη ολόκληρη η χερσαία ζώνη του λιμένα Ηγουμενίτσας (δηλαδή ολόκληρο το παράκτιο μέτωπο της πόλης) πέρασε στην ιδιοκτησία του ΟΛΗΓ, δηλαδή του ΤΑΙΠΕΔ και να κινδυνεύει άμεσα με …παραχώρηση!
Ουσιαστικά, σήμερα μας καλούν στο μνημόσυνο του λιμανιού της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας παρουσία όλων των πολιτικών παραγόντων του νομού, όπου αναμένεται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ να παίξουν ένα κουκλοθέατρο και να ανταλλάξουν κατηγορίες, αφού όλοι μαζί πρώτα σχεδίασαν και αποφάσισαν την παραχώρηση του λιμανιού σε ιδιώτες…!
Αφού πρώτα οι "γίγαντες" του πολιτικού γίγνεσθαι της Θεσπρωτίας περάσουν από μερικά μνημόσυνα για να μάσουν καμιά ψήφο, θα συγκεντρωθούν όλοι μαζί στο Δημαρχείο για να κάνουν και το μνημόσυνο του λιμανιού!

(Αναλυτικό ρεπορτάζ το βράδυ…) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου