ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΗ ΔΗΜΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΓΟΛΟ - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΔΡΙΜΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΗ ΔΗΜΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΓΟΓΟΛΟ

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ




Κατά την κοπή της πίτας στο Δήμο Ηγουμενίτσας ο Γιάννης Γόγολος «ανεξάρτητος» υποψήφιος Δήμαρχος υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ είπε τα εξής: «Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως σε αυτόν τον βαθμό Αυτοδιοίκησης, οι Δήμοι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με τους υπαλλήλους χωρίς τους αιρετούς» και συνέχισε περιγράφοντας το όραμα του «Κάποια στιγμή θα ήθελα να το ζήσω αυτό. Να μην υπάρχουν αιρετοί σε αυτό τον βαθμό Τ.Α. που είμαστε εμείς. Να υπάρχουν οι μόνιμοι υπάλληλοι που θα μπορούσαν να ασκήσουν διοίκηση πολύ καλύτερα από εμάς»!!!!! ( https://www.youtube.com/watch?v=Ac3eVT_GbfY από το 18 λεπτό). 

Πως θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί αυτή η τοποθέτηση από έναν που διεκδικεί με ψήφο να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου; (Για ποιον λόγο άραγε αφού δεν πιστεύει στον θεσμό των αιρετών;) Δημαγωγία προς άγραν ψήφων από το πολυπληθές προσωπικό του Δήμου που παραβρίσκονταν στην εκδήλωση; Η σαν το όραμα ενός επίδοξου διαχειριστή Δήμου τοπικό γρανάζι της κρατικής μηχανής, που θα λειτουργεί σαν Α.Ε. πώλησης κοινωνικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών ομίλων; Αν πάρουμε υπό όψη οι «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης» που οδήγησαν τους Δήμους σε μια τέτοια λειτουργία είναι δημιουργήματα του ΠΑΣΟΚ, στέλεχος του οποίου υπήρξε ο συγκεκριμένος τώρα «ανεξάρτητος» υποψήφιος Δήμαρχος, μάλλον το όραμα του εξέφρασε. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: Αυτό το όραμα ποιόν εξυπηρετεί; Για ποιόν θα ασκηθεί καλύτερα η διοίκηση; Τι έχει να κερδίσει από αυτό ο λαός; 

Προφανώς χωρίς αιρετούς πιο εύκολα θα εφαρμόζεται η κυβερνητική πολιτική, δηλαδή οι δεσμεύσεις των τριών μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής, των αποφάσεων της ΕΕ και οι επιταγές των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Δηλαδή η πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στην φτώχεια και εξαθλίωση. Αυτός είναι και ο λόγος που θεσμοθετήθηκε ο «Κλεισθένης», για να γίνει ακόμα πιο ασφυκτικός ο έλεγχος από το κράτος στους εκλεγμένους, να περιορισθεί ακόμα περισσότερο ο ρόλος τους. Βλέπετε οι αιρετοί έχουν άποψη, δέχονται την λαϊκή πίεση από τους ψηφοφόρους τους, και αν επί πλέον είναι και αγωνιστές δημιουργούν προβλήματα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Καλή ώρα όπως γίνεται με τους κομμουνιστές Δημάρχους. Άρα ένας Δήμος χωρίς αιρετούς εξυπηρετεί στην καλύτερη εφαρμογή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Με την τοποθέτηση του αυτή ο Γιάννης Γόγολος λειτουργεί σαν ΛΑΓΟΣ του συστήματος λέγοντας αυτό που δεν τολμούν να βάλουν ευθέως οι ηγεσίες των αστικών κομμάτων, οι αρχιτέκτονες του «Καλλικράτη και του «Κλεισθένη», αν και αυτό προωθούν νόμο τον νόμο, έτσι ώστε σήμερα να μην μιλάμε πια για Τοπική Αυτοδιοίκηση άλλα απλά για Τοπική Διοίκηση του κράτους. Ωστόσο για την ανάδειξη, την προώθηση και την αγωνιστική διεκδίκηση για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών ,είναι ανάγκη να υπάρχουν αιρετοί και μάλιστα αγωνιστές αιρετοί. 

Αν το όραμα των διαχειριστών του συστήματος είναι Δήμοι χωρίς αιρετούς τότε το όραμα του λαού πρέπει να είναι περισσότεροι αγωνιστές αιρετοί σε όλες τις βαθμίδες του αστικού κράτους. 

Για αυτό είναι ανάγκη η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στήριξη στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ σημαίνει πολιτική καταδίκη όσων μας έφεραν ως εδώ. Σημαίνει λαϊκή αντιπολίτευση στην εφαρμογή των αποφάσεων της Ε.Ε., Κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων. 

Απλώνουμε το χέρι και καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμπορευτούμε σε αυτή την μάχη, ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας. Να δυναμώσει η μόνη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Πάτρα, την Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, την Καισαριανή, στην Ικαρία. 

Ηγουμενίτσα 31/1/2019
Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ηγουμενίτσας 
Δώρης Δήμας
Υποψήφιος Δήμαρχος











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου