Προβολή της ταινίας "Η Ψυχή και το Σώμα" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Προβολή της ταινίας "Η Ψυχή και το Σώμα"

Προβολή της ταινίας "Η Ψυχή και το Σώμα"
Την Τετάρτη 6 Nοεμβρίου στις 8:00 το βράδυ συνεχίζουμε την προβολή ταινιών εντός της Εστίας, στην αίθουσα του θεάτρου. Αυτή τη φορά θα παρακολουθήσουμε μια καθηλωτική ιστορία αγάπης "Η ψυχή και το σώμα" (2017) της πολυβραβευμένης Ουγγαρέζας Ίλντικο Ενιέντι, που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου 2017¨:

H Ψυχή και το σώμα - Teströl és lélekröl
Χώρα: Ουγγαρία (Έγχρωμη) 2017
Διάρκεια: 116΄
Σκηνοθεσία-Σενάριο : Ildiko Enyedi
Ηθοποιοί: Géza Morcsányi, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider, Ervin Nagy, Tamás Jordán, Zsuzsa Járó, Réka Tenki, Júlia Nyakó

Ο οικονομικός διευθυντής και η υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου ενός εργοστασίου παραγωγής βόειου κρέατος διαπιστώνουν πως κάθε βράδυ μοιράζονται ακριβώς το ίδιο όνειρο!
Το «Η Ψυχή και το Σώμα», της Ίλντικο Ενιέντι, είναι μια ταινία που αποδεικνύει πως ο κινηματογράφος γίνεται από το υλικό απ’ το οποίο είναι φτιαγμένο τα όνειρα. Η ταινία, που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στην Berlinale 2017 και άνοιξε την αυλαία του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αφηγείται μια αλλόκοτη ιστορία αγάπης.
Berlinale 2017: Στο «On Body and Soul», όλος ο ρομαντισμός χωρά σ' ένα σφαγείο. Η ταινία είναι ένα εκκεντρικό love story, ρομαντικό μέχρι θανάτου (αλλά και ζωής).
Υποψήφιο για Όσκαρ 2018 «Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταιίας».
ΥΠΟΘΕΣΗ: 
Ο Έντρε είναι ένας μεσήλικας εργένης, με παράλυτο το αριστερό του χέρι. Είναι ο CEO (κατά μία έννοια) σε ένα μεγάλο σφαγείο της Βουδαπέστης κι όλοι οι εργαζόμενοι αναφέρονται σε αυτόν ως «το αφεντικό». Η Μαρία είναι μια κτηνίατρος που πηγαίνει να δουλέψει στο συγκεκριμένο σφαγείο, στον ποιοτικό έλεγχο, ως αντικαταστάτρια της κτηνιάτρου που δούλευε εκεί, η οποία παίρνει άδεια εγκυμοσύνης. Της Μαρίας δεν της αρέσει να την αποκαλούν «Μαρίκα» και κυρίως, να την αγγίζουν. Πάσχει από κάτι σαν Άσπεργκερ. Οι δύο αυτοί μοναχικοί κι εσωστρεφείς άνθρωποι έρχονται κοντά, αλλά (κυρίως εξαιτίας της Μαρίας) τα πράγματα δεν προχωράνε.
Κάποια στιγμή διαπιστώνουν πως κάθε βράδυ βλέπουν και οι δυο τους το ίδιο όνειρο! Σε ένα χιονισμένο δάσος, ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό ελάφι, ζουν μαζί. Κάθε βράδυ, κάτι διαφορετικό συμβαίνει με τα ελάφια. Είναι προφανές: τα ελάφια είναι οι ίδιοι! Οι δύσκολοι στην επικοινωνία δύο αυτοί άνθρωποι θα προσπαθήσουν να είναι μαζί όχι μόνο στον ύπνο τους ως ελάφια αλλά και στον... ξύπνιο τους ως εραστές. Θα τα καταφέρουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου