Δελτίο Τύπου της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» σχετικά με το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» σχετικά με το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δελτίο Τύπου της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» σχετικά με το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ηγουμενίτσα 5/11/2019 

Στη συνεδρίαση της 4ης Νοεμβρίου 2019 του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας πριν την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ο επικεφαλής της παράταξή μας δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Δημητρίου υπέβαλε προς τον Δήμαρχο τα παρακάτω ερωτήματα: 
- Σχετικά με τον απολεσθέντα φάκελο των ΚΕΠ θα θέλαμε μία ενημέρωση και μία απάντηση στα ερωτήματα. 
α) Όρισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την επιτροπή για την ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ); 
β) Αν την έχει ορίσει και έχει ξεκινήσει το έργο της, έχουμε οτιδήποτε ανακοινώσιμο από την πορεία της εξέτασης – έρευνας; 
γ) Ερώτηση ανεξάρτητη από τα παραπάνω. Υπάρχει και λειτουργεί Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Θεσπρωτία; 
- Τι έχει γίνει από την πλευρά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το Πανεπιστημιακό τμήμα «Μετάφρασης και Διερμηνείας» της Ηγουμενίτσας; Την πρότασή που σας έχει καταθέσει η παράταξή μας για τη συγκρότηση επιτροπής εξ’ όλων των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για μία ισχυρή πίεση προς την Πρυτανεία και το Υπουργείο Παιδείας την επαναφέρουμε. 
- Τη συνάντηση, που σας είχαμε προτείνει και την είχατε αποδεχθεί, του Δημοτικού Συμβουλίου με τους Προέδρους των Κοινοτήτων για την ενημέρωσή μας ως προς τα προβλήματα των κοινοτήτων, ώστε ενημερωμένοι να προετοιμαστούμε για μια ποιο ουσιαστική συμμετοχή κατά την συζήτηση της κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας του έτους 2020. 
- Ο Δήμος μας είναι έτοιμος να δηλώσει την περιουσία του, που βρίσκεται στις κοινότητες Ν. Σελεύκειας - Μαυρουδίου – Καστρίου – Αγίου Βλασίου -Γραικοχωρίου και σε όποια άλλη κοινότητα καλείται να κάνει δηλώσεις στο κτηματολόγιο μέχρι τον Ιανουάριο του 2020; Θα θέλαμε κ. Δήμαρχε σε κάποιο από τα επόμενα Δημοτικά Συμβούλια να πληροφορηθούμε την περιουσιακή κατάσταση του Δήμου στο σύνολό της, αυτήν που έχει δηλωθεί στο κτηματολόγιό κατά το παρελθόν και αυτήν που πρόκειται να δηλωθεί μέχρι τον Ιανουάριο, αλλά και των υπόλοιπων κοινοτήτων για τις οποίες δεν έχει κληθεί ακόμα να το πράξει. Επίσης θέλουμε να μας πληροφορήσετε, ποιές περιουσίες φερόμενες ως Δημοτικές απώλεσε ο Δήμος στη διεκδίκησή τους από ιδιώτες, την τελευταία τουλάχιστον εικοσαετία; 

Η απάντηση του Δημάρχου 
- Για τον απολεσθέντα φάκελο του ΚΕΠ μας είπε ότι η Περιφερειακή Διοίκηση δεν έχει ορίσει ακόμα επιτροπή για την ΕΔΕ. 
- Για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο είπε ότι δεν έχει οριστεί με ευθύνη της Περιφερειακής Διοίκησης. 
- Στην συνάντησή τους με την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αλμπάνη, ο Δήμαρχος από κοινού με τον βουλευτή Β. Γιόγιακα, ζήτησαν να πάρουν απάντηση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου αν πρόκειται να λειτουργήσουν ή όχι το νέο Πανεπιστημιακό τμήμα! 
Από τη διατύπωση βέβαια της ερώτησης που υπέβαλαν δεν προκύπτει η επιτακτική απαίτηση για τη λειτουργία του νέου Πανεπιστημιακού τμήματος «Μετάφρασης και Διερμηνείας», όπως, κατά την εκτίμησή μας, όφειλαν να κάνουν. 
- Για τη συνάντηση με τους προέδρους των Κοινοτήτων είπε ότι θα γίνει, χωρίς όμως να το προσδιορίσει χρονικά. 
- Στην τέταρτη ερώτηση είπε ότι, θα απαντήσει σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Στη συνέχεια της συνεδρίασης και κατά τη διαδικασία που ακολούθησε, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» τοποθετήθηκαν και επιχειρηματολόγησαν επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, υπερψήφισαν όσα θέματα έκριναν ότι κινούνται προς το συμφέρον του Δήμου, ενώ άσκησαν κριτική και καταψήφισαν όσα έκριναν ότι δεν θα λειτουργήσουν υπέρ αυτού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου