Ο Δώρης απαντά στην εφημερίδα "ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ" - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019

Ο Δώρης απαντά στην εφημερίδα "ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ"

Ο Δώρης απαντά στην εφημερίδα "ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ"
Προς την εφημερίδα « Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ»
Κοινοποίηση : ΜΜΕ Θεσπρωτίας 
Κύριε διευθυντή 
Στις 15/10/2019 σας έστειλα ηλεκτρονικά την τοποθέτηση μου στο Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας με το ακόλουθο συνοδευτικό. 
«Κύριοι
Σας στέλνω βασικά σημεία της εισήγησης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας. Νομίζω ότι από την στιγμή που ασχολείστε με την δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ηγουμενίτσα δικαιούμαστε να σας ζητήσουμε να δημοσιεύσετε και το τι ακριβώς λέμε και πράττουμε όπως αυτό προκύπτει και από τα δικά μας κείμενα. Επιζητούμε την κριτική, όχι μόνο τη δική σας, αλλά πάνω σε αυτά που συγκεκριμένα λέμε ή κάνουμε και όχι πάνω σε εικασίες. Θα συμφωνείτε ότι μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει αντικειμενική πληροφόρηση. 
Ευχαριστώ
Δώρης Δήμας» 
Δεν το κάνατε. Δικαίωμα σας να αντιλαμβάνεστε όπως θέλετε την αντικειμενική πληροφόρηση. Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα στην παραπληροφόρηση.
Στη στήλη σας άποψη και με τίτλο «Αχ μωρέ Δώρη μου, αχ μωρέ Δώρη μου» στις 17/10/2019 (http://www.thesprotiki.gr/index.php/apopseis/1789-ax-more-dori-mou-ax-more-dori-mou.html), δυστυχώς το κάνατε για μια ακόμα φορά.
Δεν θα αναφερθώ στα ζητήματα της τοποθέτησης μου στο Δ.Σ. Αλλά σε ζητήματα που θίγετε για μια ακόμα φορά κάνοντας κριτική στο ΚΚΕ με θέσεις που απέχουν πολύ από την αλήθεια. Προφανώς η έρευνα σας ήταν «ζούφια», αφού βασίζεται σε λάθος πληροφορίες. Όπως:
· Εγκαλείτε τους κομμουνιστές γιατί μόνον αυτοί καταψήφισαν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ το ψήφισμα για το ΚΕΠ της Ηγουμενίτσας. Αλήθεια από που προκύπτει αυτό; Στο Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχουν 6 παρατάξεις. Το ψήφισμα ψηφίστηκε μόνο από 2. Από τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.  Οι υπόλοιπες 4 πρότειναν και ψήφισαν την πρόταση να συζητηθεί το θέμα πρώτα στο πρωτοβάθμιο Σωματείο. Έπραξαν δηλαδή το αυτονόητο. Δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν πάνω σε ένα ανυπόγραφο κείμενο που αναφερόταν σε κάποιο χώρο εργασίας, χωρίς να έχει συζητηθεί το θέμα ή να έχει ζητηθεί να συζητηθεί στο Δ.Σ. του Σωματείου που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο χώρο. Με τι στοιχεία και τίνος την πληροφόρηση αποφάσισαν οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.; Ρωτείστε σας παρακαλώ τον κ. Γιάννη Τσούνη της ΠΟΕ–ΟΤΑ που αναφέρετε ότι σας έδωσε την πληροφορία. 
· Μας εγκαλείτε ότι αγνοούμε τι γινόταν σε όλα τα ΚΕΠ της χώρας, ότι δεν είχαμε συντρόφους να μας πουν. Σας πληροφορούμε ότι και έχουμε και μας πληροφορούν οι σύντροφοι. Αλλά δεν χρειάστηκε να πάμε πολύ μακριά για να μάθουμε ότι δεν «κρατιούνται φάκελοι με στοιχεία σε όλα τα ΚΕΠ της χώρας». Στο Δήμο της Ηγουμενίτσας λειτουργούν 5 γραφεία ΚΕΠ υπό την ίδια διεύθυνση. Μόνο στο γραφείο της Ηγουμενίτσας κρατιόνταν φάκελος με στοιχεία. Στα υπόλοιπα 4 γραφεία δεν τηρούνταν η ίδια διαδικασία, δηλαδή δεν κρατιούνταν στοιχεία. Εσείς πόσα γραφεία ΚΕΠ μπορείτε να αναφέρετε που κρατούσαν στοιχεία; 
Εκτός από τις ανακρίβειες του δημοσιεύματος αξίζει να απαντηθούν και μερικά σχόλια. Όπως σε αυτό που γράφετε: «Αλήθεια; Τελικά το 1989 τι ήταν; Σκάνδαλο η σκευωρία; Όπως αναρωτήθηκε και ο Γόγολος… Μεγάλη η διαφορά για να κάνεις συγκρίσεις. Το μόνο κοινό που έχουν τα δύο γεγονότα ήταν η συνεργασία των ίδιων πολιτικών χώρων.» 
Σαφέστατο το σχόλιο και ο υπαινιγμός σας. Το ΚΚΕ και σε αυτήν την περίπτωση «τα βρήκε με τη Ν.Δ.», κολλάει δε και με το «Πάντως, σύντροφε, ως υπερασπιστής του Δημάρχου μια χαρά τα πήγες.». 
Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί μέσα από τα συλλογικά του όργανα για το «1989». Δεν νομίζετε όμως ότι χρειάζεται μεγάλο θράσος από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σαν τον Γιάννη Γόγολο λ.χ., να κατηγορούν το ΚΚΕ για συνεργασία με τη Ν.Δ.; Έχει ξεχαστεί ότι το ΠΑΣΟΚ συνεργάσθηκε με Ν.Δ. και ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου και συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά; Μήπως πέρασε πολύς χρόνος για να ξεχαστούν τα μνημόνια, ποιος τα ψήφισε και ποιος τα εφάρμοσε, ποιος υφίσταται τις συνέπειες; Κατά τα άλλα πως εξηγείται οι συμπεριφορά των συνδικαλιστών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ για αυτό το θέμα;
Αν είχατε δημοσιεύσει τα κείμενα που σας έχουμε στείλει τόσο την ανακοίνωση, όσο εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας σχετικά με το ΚΕΠ τότε μια σειρά από τα ερωτήματα σας θα είχαν απαντηθεί. Θα είχαν την ευκαιρία και οι αναγνώστες σας να μάθουν για τη στάση μας από πρώτο χέρι. Αυτό το κάνανε τα άλλα ΜΜΕ της Ηγουμενίτσας. Εσείς δεν το κάνατε. Ωστόσο υπάρχουν τα κείμενα υπάρχουν δημοσιευμένα, όπως υπάρχει στο διαδίκτυο και το βίντεο της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 14/10/2019 ανηρτημένο σε όλα τα τοπικά site. Οπότε εύκολα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν την αλήθεια για τη συνεδρίαση. Ποιος υπερασπίστηκε ποιόν. 
Κλείνοντας θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι διαφωνούμε με το κλείσιμο σας:
«Το κλείνω προς το παρόν. Επειδή λοιπόν ο κ. Λώλος ανακοίνωσε ότι ζήτησε να γίνει ΕΔΕ εμείς θα αναστείλουμε τα δημοσιεύματά μας. Θα βάλουμε τα όπλα παρά πόδα Δώρη. Σεβόμενοι μια εσωτερική διαδικασία που άρχισε ή πρόκειται να αρχίσει, όποτε αρχίσει. Για να μην επηρεάσουμε την έρευνα».
Διαφωνούμε γιατί πιστεύουμε ότι η διερεύνηση στοιχείων που έχετε δημοσιοποιήσει πρέπει να συνεχιστεί. Σεβόμαστε το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν ζητάμε τις πηγές σας, το αναφέραμε και στην τοποθέτηση μας στο Δ.Σ. Πιστεύουμε όμως ότι η δημοσιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων π.χ. ποια είναι η πολυκατοικία όπου κατοικούν 60 άτομα που έλαβαν ΑΜΚΑ από το ΚΕΠ Ηγουμενίτσας, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, ποιος βεβαιώνει κλπ, θα βοηθούσε πολύ την έρευνα. Εμείς πάντως θα τηρήσουμε αυτό που δηλώσαμε στο Δ.Σ.:
«Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα παρακολουθεί το θέμα μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και αν χρειαστεί θα το φέρει ξανά στο Δ.Σ. 
Δεν θα επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠ να παραμένουν εκτεθειμένοι σαν εν δυνάμει ένοχοι για χρόνο.
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ»

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Ηγουμενίτσα 18/10/2019
Δώρης Δήμας
Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας 

Βασικά σημεία της εισήγησης της Λ.Σ. για τις εξελίξεις στο ΚΕΠ στο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας

· Εδώ και δύο μήνες συζητιέται το θέμα του ΚΕΠ στον Δήμο μας. Ζητήσαμε να συζητηθεί το θέμα με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Πράγμα που δεν έγινε. Για αυτό συζητιέται σήμερα κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης.
· Το θέμα εμφανίζεται σαν πρόβλημα εξαφάνισης ενός φακέλου με προσωπικά δεδομένα, δίνεται δε έμφαση στα ζητήματα ασφάλειας του Δήμου. Δεν είναι όμως τέτοιο πρόβλημα, η μόνον τέτοιο. Γιατί χάθηκε ένας φάκελος που κανονικά δεν έπρεπε να υπάρχει. Κατά ανάγκην μπαίνουν και άλλα ζητήματα.
· Είναι δεδομένο ότι εξαφανίσθηκε φάκελος από το ΚΕΠ Ηγουμενίτσας. Αυτό προκύπτει από υπηρεσιακή αναφορά της προϊσταμένης του ΚΕΠ προς την διοίκηση του Δήμου. Την οποία πληροφορηθήκαμε από τους «Θεσπρωτικούς Αντίλαλους».
· Είναι δεδομένο από την ίδια αναφορά ότι ο φάκελος περιέχει προσωπικά δεδομένα από την χορήγηση ΑΜΚΑ.
· Είναι δεδομένο ότι όσα γνωρίζουμε για το θέμα είναι από τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο.
· Επειδή πολύ κουβέντα γίνεται για το ποιος δικαιούται ΑΜΚΑ ,
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  ότι θέση μας είναι: Όσοι ζουν και εργάζονται στην χώρα μας δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμα και όταν δύσκολα μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα π.χ. οι εργάτες γης στον κάμπο μας ( μανταρίνια αυτή την εποχή).
· Το κύριο πρόβλημα για μας δεν είναι το ποιος παίρνει ΑΜΚΑ αλλά αν αυτό είναι αποτέλεσμα συναλλαγής η και εκβιασμού. Γιατί αν αληθεύει το δημοσίευμα π.χ. της «Θεσπρωτικής», ότι γιατρός επικεφαλής κλινικής στο Αργυρόκαστρο έχει πάρει ΑΜΚΑ από το ΚΕΠ της πόλης μας ,τότε υπάρχει πρόβλημα.

· Προκύπτουν μια σειρά ερωτήματα σε σχέση με τον φάκελο:
ü Η διαδικασία χορήγησης ΑΜΚΑ δεν προβλέπει την κράτηση από τα ΚΕΠ των προσκομιζόμενων στοιχείων.(εφημερίδα της κυβέρνησης αρ. φύλλου 596/01/04/2009 άρθρο 4 παρ. 5). Στο ΚΕΠ της πόλης μας γιατί κρατιούνταν;
ü Οι εργαζόμενοι ενήργησαν προφανώς με εντολή της προϊσταμένης. Η προϊσταμένη με εντολή τίνος το έκανε;
ü Τι ενέργειες έχει κάνει η διοίκηση του Δήμου μετά την αναφορά της εξαφάνισης του φακέλου; 
ü Στον Δήμο μας λειτουργούν και άλλα ΚΕΠ,( Μαργαρίτι, Πλαταριά, Παραπόταμο, Πέρδικα), τηρείται η ίδια διαδικασία και σε αυτά; Κρατάνε και αυτά παρόμοιους φακέλους; Υπάρχουν; Αν ναι τι περιέχουν; Πάντως σε αυτά δεν αναφέρθηκε εξαφάνιση φακέλου.
ü Δεδομένου ότι όλα τα ΚΕΠ λειτουργούν υπό την ίδια διεύθυνση, πως γίνεται να τηρούν διαφορετική διαδικασία ; Για ποιο λόγο; 
Σε αυτά πρέπει να απαντήσει η Διοίκηση του Δήμου και δεν το κάνει
Στην ίδια αναφορά γράφεται ότι όλοι οι εργαζόμενοι είχαν κλειδιά του ΚΕΠ. Άρα όλοι θα μπορούσαν να πάρουν το φάκελο. Άρα είναι όλοι εν δυνάμει ένοχοι. Προκύπτει όμως το ερώτημα ,ποιος είχε συμφέρον να χαθεί ( η κλαπεί) ο φάκελος; 
Η «Θεσπρωτική» ηλεκτρονική έκδοση 27/09/2019 αναφέρει: 
«Φαίνεται ότι ο φάκελος περιείχε στοιχεία από τα οποία κάποιοι ήθελαν να απαλλαγούν πάση θυσία. Και τα στοιχεία αυτά πιθανά να έχουν σχέση με ελληνοποιήσεις Αλβανών. Και για να γίνει αυτό πιθανά κάποιοι βεβαίωναν μόνιμο τόπο κατοικίας. Όπως η περιβόητη πολυκατοικία μέσα στην οποία διέμεναν περισσότεροι από 60 οικογένειες. Αλλά και η Νέα Σελεύκεια η οποία θεωρητικά κινδυνεύει να χάσει τον περήφανο ποντιακό και μικρασιάτικο χαρακτήρα της και να γίνει Νέα Αλβανία. Με τόσους που πιστοποίησαν ότι κατοικούν εκεί…»
Παρόμοιο δημοσίευμα υπάρχει και στην «Θεσπρωτών Διαβούλευση».
Είναι γνωστό ότι οι Δήμοι δεν κάνουν ελληνοποιήσεις, ούτε το ΑΜΚΑ έχει σχέση με αυτές, ούτε βέβαια άμεσα με το εκλογικό δικαίωμα που αφήνεται να εννοηθεί από άλλους. Παρόμοια κατηγορία υπάρχει και στο διαδίκτυο από τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ για άλλη περιοχή όπου σε ένα διαμέρισμα κατοικούσαν 15 άτομα. https://www.aftodioikisi.gr/dimosio/apokalypsi-vomva-apo-ton-ypodioikiti-toy-efka-ypallilos-edine-maimoy-amka/
Από τα δημοσιεύματα αφήνεται να εννοηθεί ότι αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία του φακέλου. Άρα αυτός που τα γράφει η έχει στα χέρια του τον απολεσθέντα φάκελο, η κατέχει πολύ καλά το θέμα, η παίρνει πληροφορίες από κάποιον που το κατέχει, η γράφει ψέματα. Άλλη εκδοχή δεν υπάρχει. Σεβόμαστε το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν ζητάμε την πηγή τους . 
Γιατί όμως τα δημοσιεύουν με δόσεις μετατρέποντας την υπόθεση σε κακόγουστο σήριαλ; 
Τι παιχνίδι παίζεται; Ποιόν εξυπηρετεί; 
Αν πράγματι ενδιαφέρονται για την λύση του προβλήματος δεν πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουν τις πληροφορίες; (π.χ. σε ποια πολυκατοικία αναφέρονται) 
Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα κάποιοι βάλανε υπογραφές σε αυτές τις χορηγήσεις ΑΜΚΑ και έχουν την ευθύνη. Αφήνεται να εννοηθεί ότι υπήρξε παρέμβαση από την διοίκηση του Δήμου. Δεν είμαστε εμείς που θα το αμφισβητήσουμε αυτό. Δεν έχει όμως καταγγελθεί η αναφερθεί κάτι τέτοιο.
Η προϊσταμένη του ΚΕΠ λογικά πρέπει να γνωρίζει το περιεχόμενο του φακέλου. Είναι σε γνώση αυτών των δημοσιευμάτων; Αν αληθεύουν και συνέβησαν όλα αυτά που δημοσιεύονται ,γιατί δεν τα κατήγγειλε, γιατί δεν τα σταμάτησε τότε; 
Ενώ γράφονται αυτά και λέγονται πολύ περισσότερα στην πιάτσα η διοίκηση του Δήμου δεν κάνει τίποτα για να μας ενημερώσει και είναι υπόλογη για αυτό. Όπως και για την καθυστέρηση της εσωτερικής έρευνας που σαν υπηρεσία έχει υποχρέωση να κάνει. 
Ο Δήμος παρουσιάζεται από μερίδα του τύπου σαν ξέφραγο αμπέλι, που ό καθένας μπορεί να πάρει ότι θέλει. Γράφτηκε π.χ. ότι εκλάπη και ηλεκτρονικός φάκελος από τις τεχνικές υπηρεσίες. Ούτε σε αυτό δεν υπήρξε καμιά απάντηση από την διοίκηση. Για όλα αυτά οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι δημότες «πληροφορούμαστε» από τον τοπικό τύπο και όχι από την Δημοτική Αρχή όπως θα έπρεπε.
Το ίδιο διάστημα εκτός από τον τύπο και τα κουτσομπολιά έχουμε παρέμβαση και από την ΠΟΕΟΤΑ. 
Έχουμε την γνώμη ότι συνολικά οι «έξωθεν» παρεμβάσεις αποπροσανατολίζουν από το θέμα. Δεν γνωρίζουμε από πού η ΠΟΕΟΤΑ αντλεί τις πληροφορίες της, αλλά από πού προκύπτει προσπάθεια στοχοποίησης και ενοχοποίησης υπαλλήλων του Δήμου; Από ποιους άραγε; Ποιος διαρρέει στον τύπο; Αλήθεια ποιος διώκεται και γιατί; Ποιόν πρέπει να υπερασπιστούμε;
Από αυτό το βήμα εμείς από την «Λαϊκή Συσπείρωση» καλούμε όποιον εργαζόμενο του Δήμου έχει πρόβλημα με αυθαιρεσίες τις διοίκησης του Δήμου ,αν και όπου υπάρχουν, όποιος πιέζεται να παρανομήσει η να πράξει κάτι ενάντια στην συνείδηση του από την διοίκηση, να απευθυνθεί σε εμάς. Να είναι σίγουρος ότι δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας έχει γίνει γνωστό κάτι τέτοιο. 
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα η έρευνα που πάει με ρυθμό χελώνας, σε βαθμό που δημιουργεί υποψίες. Υποψίες σε πολλές κατευθύνσεις. Να ριχθεί άπλετο φώς για να διαλυθούν όλες οι υποψίες.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα παρακολουθεί το θέμα μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και αν χρειαστεί θα το φέρει ξανά στο Δ.Σ. 
Δεν θα επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι στο ΚΕΠ να παραμένουν εκτεθειμένοι σαν εν δυνάμει ένοχοι για χρόνο.
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ 

Ηγουμενίτσα 15/10/2019 
Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Your Ad Spot