Παραμένει στη θέση του ο Πιτούλης - Θεματική Αντιπεριφερειάρχης η Μπραίμη - Κανένας Θεσπρωτός σύμβουλος στις Επιτροπές για ακόμη μια φορά - Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Παραμένει στη θέση του ο Πιτούλης - Θεματική Αντιπεριφερειάρχης η Μπραίμη - Κανένας Θεσπρωτός σύμβουλος στις Επιτροπές για ακόμη μια φορά

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκου Καχριμάνη ορίστηκαν οι χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου. Ο Θωμάς Πιτούλης παραμένει Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας, όπως ήταν αναμενόμενο, ενώ η Σταυρούλα Μπραίμη αναλαμβάνει θεματική Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα τα θέματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου. 
Στο Θωμά Πιτούλη επιλέον μεταβιβάζονται αρμοδιότητες που αφορούν θέματα Φυσικών Πόρων, Ενέργειας, Ιχθυοκαλλιεργειών και εν γένει Υδατοκαλλιεργειών στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Στον πάγκο παραμένουν οι υπόλοιποι εκλεγέντες Θεσπρωτοί περιφερειακοί σύμβουλοι (Λάμπρου, Δηλαβέρη, Σπανοπούλου) δεδομένου ότι για ακόμη μια φορά δεν ορίστηκε κανείς Θεσπρωτός στην Οικονομική Επιτροπή, ούτε προβλέπεται να τοποθετηθεί, όπως και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης. Δηλαδή, όσες σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν για τη Θεσπρωτία, οι οποίες πρώτα περνάνε από τις Επιτροπές και έπειτα πηγαίνουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα ληφθούν από τους συμβούλους των Ιωαννίνων, της Άρτας και της Πρέβεζας. 
Αυτό βέβαια δε συμβαίνει πρώτη φορά. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει ορίσει μέλη των Επιτροπών Θεσπρωτούς περιφερειακούς σύμβούλους ο κ. Καχριμάνης. Ίσως όσο υψηλότερα ποσοστά παίρνει στη Θεσπρωτία, τόσο περισσότερο να μας θεωρεί δεδομένους...! Ίσως πάλι οι ίδιοι οι σύμβουλοι να μην θέλουν να συμμετάσχουν στις Επιτροπές, δεδομένου ότι οι συνεδριάσεις των επιτροπών γίνονται πρωινές ώρες και αδυνατούν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους για να πάνε στα Γιάννενα. Αυτό αποτελεί και μια αντικειμενική δυσκολία την οποία θα έπρεπε να προβλέψουνε οι νομοθέτες, ωστόσο οι σύμβουλοι όταν θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές οφείλουν να γνωρίζουνε και τις υποχρεώσεις τους. Εκτός κι αν πάλι, αναμένουν με τη σειρά τους να τοποθετηθούν κι αυτοί θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, θέση που έχει και μισθό γύρω στα 1.400 ευρώ, και ίσως τότε να βρούνε χρόνο, όπως συνήθως συμβαίνει. Αναμένουμε μιαν απάντηση σχετικά με το θέμα αυτό, διότι τόσα χρόνια ούτε ένας δεν ορίστηκε σε κάποια Επιτροπή και δεν μπορεί να είναι τυχαίο.
Αναλυτικά οι αποφάσεις του Περιφερειάρχη για τον ορισμό των Αντιπεριφερειαρχών
Τους τέσσερις χωρικούς και τους έξι θεματικούς αντιπεριφερειάρχες όρισε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.
Αναλυτικά οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες
Βασίλειος Ψαθάς: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας
Θωμάς Πιτούλης: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας
Κωνσταντίνος Σιαράβας: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων
Ευστράτιος Ιωάννου: Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας
Επιπλέον μεταβιβάζονται:
Στον Ψαθά Βασίλειο οι αρμοδιότητες που αφορούν την ανάπτυξη και προώθηση της Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Στον Πιτούλη Θωμά. αρμοδιότητες που αφορούν θέματα Φυσικών Πόρων, Ενέργειας, Ιχθυοκαλλιεργειών και εν γένει Υδατοκαλλιεργειών στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Στον Κωνσταντίνο Σιαράβα αρμοδιότητες που αφορούν στα θέματα οικονομικών και καλών πρακτικών για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Στον Ιωάννου Ευστράτιο αρμοδιότητες που αφορούν στην οργάνωση, προώθηση και το συντονισμό, την επεξεργασία και υποβολή προτάσεων και προγραμματικού σχεδίου και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορούν σε θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.
Με άλλη απόφαση ορίζονται οι παρακάτω περιφερειακοί σύμβουλοι ως θεματικοί:
Αγνή Νάκου – Δασούλα με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας.
Οδυσσέας Πότσης με αρμοδιότητα τα θέματα Πολιτισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης .
Σταυρούλα Μπραίμη-Μπότση με αρμοδιότητα τα θέματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου.
Βασίλειος Γοργόλης με αρμοδιότητα τα θέματα Αθλητισμού και Απασχόλησης
Κωνσταντίνος Πατήλας με αρμοδιότητα τα θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Χρήστος Γούσης με αρμοδιότητα τα θέματα προστατευόμενων περιοχών χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου, Εξωστρέφειας και Καινοτομίας.
Η θητεία των αντιπεριφερειαρχών ορίζεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου